FOTO: Všetky naše mužstvá sa rozlúčili so sezónou víťazne, naplno bodovala i Sásová

V. LIGA
0 /

  • Cez víkend bolo na programe posledné 25. kolo piatej futbalovej ligy, v ktorom nás všetky tímy z banskobystrického okresu potešili víťazstvami. Vedúce Podkonice vyhrali s prehľadom v Bzovíku, druhý Jakub bral plnú porciu bodov pod Sitnom, Selce pripravili prehru Bacúšanom na Horehroní, Hrochoťania zdolali doma Lieskovec a so sezónou sa rozlúčila víťazne aj Sásová, vo svojej aréne porazila posledný Prenčov a zaknihovala si tak napokon druhú výhru na jar.

Podkonice cestovali na pôdu predposledného, už istého zostupujúceho Bzovíka a hoci nezačali dobre, duel zvládli bez väčších problémov. Zásluhu má na tom najmä štvorgólový Kostúrik. Poďme však po poriadku. Skóre otvorili v tretej minúte domáci, presadil sa Ližbetin. Náš celok však odpovedal v desiatej minúte Kostúrikom a nepremenil následne ešte ďalšie šance. Gól nepridal ani Bzovík, takže na polčas sa išlo za nerozhodného stavu. Po zmene strán, hneď v 50. minúte, zlomili Podkonice súpera dôležitým zásahom Sedliaka na 1:2. O dve minúty zvýšil Kostúrik na rozdiel dvoch gólov a v 59. minúte zaknihoval hetrik – 1:4. Domáci boli na kolenách, nestihli sa poriadne skoncentrovať, takže prešla len minúta a už bolo 1:5. Opäť úradoval Ján Kostúrik. Následne sa duel prakticky iba dohrával. Mužstvo z bystrického okresu potvrdilo dominanciu v tejto súťaži a zaslúžene si vybojovalo postup do štvrtej ligy, v tej piatej sa ohrial nováčik z Podkoníc len jednu sezónu.

TJ Bzovík – FK Podkonice 1:5 (1:1)

Góly: 3. Ližbetin – 10., 52., 59. a 60. Kostúrik, 50. Sedliak. Diváci: 100. 

Jakub potvrdil skvelú jarnú formu víťazstvom v Štiavnických Baniach, kde hrá zlúčené mužstvo Banskej Štiavnice a Štiavnických Baní. Do vedenia išli v prvom polčase domáci futbalisti. V 37. minúte sa presadil kapitán Michalek. Náš celok však dokázal rýchlo odpovedať. Konkrétne do troch minút. O vyrovnávajúci zásah sa postaral Pavol Poljovka. V druhom polčase sa vyfauloval v priebehu dvoch minút Binder. Videl dve žlté karty, tú druhú v 56. minúte, takže Jakub mal razom v poli prevahu o jedného hráča. A tú napokon zúročil do víťazného gólu. A to hneď do minúty. Stav 1:2 zariadil Klinec. Následne si už bystrické mužstvo vedenie ustrážilo a odnieslo si spod Sitna tri body.

FK Sitno B. Štiavnica/TJ Baník Š. Bane – TJ ŠK Sokol Jakub 1:2 (1:1)

Góly: 37. Michalek – 41. P. Poljovka, 57. Klinec. ČK: 56. Binder po 2ŽK (domáci). Diváci: 150. 

Sásová sa veľmi chcela rozlúčiť i v oklieštenej zostave so sezónou výhrou. Predsa len po jeseni bola druhá v tabuľke, no na jar zaknihovala len jedno víťazstvo a klesla na jedenástu priečku. A keďže Jakub pod Sitnom vyhral, črtala sa možnosť poskočiť aspoň na desiate miesto. Na to bola potrebná výhra s posledným Prenčovom doma (aj v našej fotogalérii). V prvom polčase malo naše mužstvo hernú prevahu a zúročilo ju do gólu už v šiestej minúte. Po centri dostal hlavou predĺženú loptu Choma a rovnako hlavou ju poslal medzi žrde – 1:0. Následne mal veľkú šancu matador Ďuriš, aj on hlavičkoval, ale loptu poslal trestuhodne nad brvno. Hostia hrozili zo štrandardiek a z protiútokov. Po nebezpečnom priamom kope brankár Sásovej Čavoj loptu vyrazil, no k dorážke sa ešte dostal F. Blahút, ktorý spálil tutovku. Na opačnej strane mali dobré možnosti Choma a kapitán Turčan. Ani oni nemenili skóre. Pred prestávkou unikal ešte po pravej strane hosťujúci Hrdlička, Čavoj predviedol fantastický zákrok a podržal svoj tím.

Po zmene strán Sásová udrela. V 55. minúte zahral rohový kop Turčan, jeho prízemný center sa dostal na zadnú žrď k voľnému Ďurišovi a ten loptu upratal medzi žrde – 2:0. Pre domácich to bol upokojujúci gól. Prenčov sa snažil aspoň znížiť, ale v 73. minúte pykal znovu po úspešnom rohovom kope Turčana. Ten posielal opätovne prízemný center, no na vrch šestnástky, odkiaľ pálil nekompromisne Haring – 3:0. Hostia v závere znížili, konkrétne v 82. minúte Rastislavom Blahútom, strieľal z diaľky presne k žrdi – 3:1, ale Sásovčania na tento zásah stihli pred koncom duelu ešte odpovedať. V 87. minúte si doprial gól po dvoch predchádzajúcich nahrávkach aj René Turčan. Ťažil z fatálnej chyby Filipa Blahúta, ktorý zahrával päťku tak, že loptu poslal rovno na nohu sásovskému kapitánovi a ten si vychutnal tohto previnilca i vedno s brankárom – 4:1.

ŠK Sásová – OFK Štart Prenčov 4:1 (1:0)

Góly: 6. Choma, 55. Ďuriš, 73. Haring, 87. R. Turčan – 82. R. Blahút. Diváci: 200.

Selce už v sobotu cestovali na horúcu pôdu Bacúcha. Domáci si naplánovali víťaznú rozlúčku, no prerátali sa. Už v prvom polčase ich zaskočil náš celok dvoma gólmi . Postarali sa o ne po polhodine hry najprv Smatana a o tri minúty na to Koctúr – 0:2. Mužstvu z bystrického okresu vyšiel bravúrne aj nástup do druhého dejstva. V 47. minúte zvýšil na 0:3 Číž. Horehronci kontrovali z penalty. V 67. minúte znížil na 1:3 Trnik. V 80. minúte vykresal nádej gólom na 2:3 už z hry Jakuba. Horehronci teda vrhli v závere všetky sily do útoku, no za to pykali. V poslednej minúte sa totiž presadil hosťujúci útočník Koctúr a zariadil konečný stav 2:4.

FK 09 Bacúch – ŠK Selce 2:4 (0:2)

Góly: 67. Trnik (z 11m), 80. Jakuba – 31. Smatana, 34. a 90. Koctúr, 47. Číž. Diváci: 100. 

Aj Hrochoťania sa rozlúčili so sezónou víťazstvom. Hrali v nedeľu doma s Lieskovcom a povzbudiť ich prišlo len 50 divákov. Tí videli napokon jeden jediný gól. Postaral sa oň v 33. minúte skúsený Vlado Maľa. Po zmene strán zostali šance na oboch stranách nevyužité, no podstatné bolo, že tri body zostali na pôde nášho celku z banskobystrického okresu.

ŠK Hrochoť – OŠK Lieskovec 1:0 (1:0)

Gól: 33. Maľa, Diváci: 50.

Zostávajúce výsledky: Ladomerská Vieska – Dobrá Niva 4:1, Lovča – Krupina 3:1.

Poradie:

1. PODKONICE 63b, 2. JAKUB 51b, 3. Lieskovec 42b, 4. Bacúch 41b, 5. Lovča 39b, 6. HROCHOŤ 38b, 7. SELCE 38b, 8. Krupina 37b, 9. Ladomerská Vieska 36b, 10. SÁSOVÁ 36b, 11. B. Štiavnica 36b, 12. D. Niva 26b, 13. Bzovík 21b, 14. Prenčov 7b.

Autor: (bl), Foto: autor zo zápasu Sásová - Prenčov