FOTO: Volejbalisti Tatranu neprešli do semifinále cez lídra VKP Bratislava, zahrajú si o 7. miesto + HLASY

ŠPORT
0 /

Banskobystrickí volejbalisti Tatranu prehrali aj druhý štvrťfinálový zápas play-off v slovenskej extralige. Na domácej palubovke v Slovenskej Ľupči nestačili na víťaza základnej časti VKP Bratislava po výsledku 0:3 na sety. Sériu hranú na dve víťazstvá tak ovládol tím z hlavného mesta a postúpil do semifinále. Favorit štvrtkového stretnutia bol jasný, ale priebeh zápasu tomuto tvrdeniu tak rázne nenasvedčoval.

Bystričania bojovali a súperovi z prvej priečky nenechali priestor na bodový únik v prvom sete až do stavu 14:15. Bratislavčania vtedy ukázali skúsenosti a domácim dovolili premeniť len tri lopty. Výsledkom toho bol stav 17:25.

V druhom sete volejbalisti Tatranu nepoľavili a pokračovali v bojovnom výkone. Stav setu bol počas celého priebehu vyrovnaný a tímy sa bojovne bili o každý bod. Nič ešte nebolo rozhodnuté za stave 20:21, ale Bystričania ťahali napokon aj v tomto sete za kratší koniec a prehrali 20:25.

Do tretieho setu nastúpili oba tímy s bojovnosťou. Hneď v úvode sa hráči spod Urpína odtrhli do stavu 7:2 z ich pohľadu. Hosťom sa podarilo vývoj otočiť po niekoľkých sériách na 8:9. Vyrovnaný stav potom trval niekoľko výmen, ale skúsenosti sa opäť ukázali a Bratislavčania sa po niekoľkých chybách domácich odtrhli – 11:15. Priebeh tohto setu bol už následne jasný a skončil 17:25.

Vysoko favorizovaný prvý celok súťaže VKP teda duel v Slovenskej Ľupči zvládol a vyhral štvrťfinálovú sériu hranú na dve víťazstvá 2:0.

Fakty o zápase:

ŠVK Tatran Banská Bystrica/Slovenská Ľupča – VKP FTVŠ UK Bratislava 0:3 (-17, -20, -17) – stav série 0:2

Rozhodovali: Novotný a Andrejčák. Hráči zápasu: Max Veselý (ŠVK Tatran Banská Bystrica/Slovenská Ľupča) – Tomáš Hollý (VKP FTVŠ UK Bratislava). Diváci: 150.

ŠVK TATRAN: Hlaváč 0, M. Nemec 10, Badáň 4, Matejčík 11, M. Veselý 9, Baslar 6, libero Sýkora (Záchenský 0, Urbančok 0, A. Veselý 3).

VKP FTVŠ UK: Fořt 9, Marjov 12, Hollý 1, Trubač 7, Billich 13, Vančo 7, libero Ľ. Nemec (Fekete 0, Jurík 3). 

Hlasy po zápase:

Martin Nemec, hrajúci tréner ŠVK Tatran pre bystricoviny.sk: „Zápas mal veľmi dobrú úroveň a za predvedený výkon sa vôbec nemusíme hanbiť. VKP Bratislava je veľmi silný súper, a hru, s ktorou sme sa prezentovali, bola miestami na svetovej úrovni.“

Alex Veselý, kapitán ŠVK Tatran pre bystricoviny.sk: „Druhý zápas play-off neprebiehal úplne podľa našich predstáv. Hráči VKP dobre podávali a mali veľmi dobrý príjem aj pole. Mali to tak oveľa jednoduchšie a my sme si nevedeli pomôcť ani na bloku. Naopak, sme veľmi radi, že na útoku sa stále zlepšujeme a vieme si pomôcť aj kvalitným vykrytím. Mrzí ma, že sa nám nepodarilo súpera trošku viac potrápiť, ale teší ma, že každý na ihrisku bojoval naplno. Ďakujeme fanúšikom opäť za skvelú atmosféru a tešíme sa na ďalší zápas.“

Max Veselý, smečiar ŠVK Tatran pre bystricoviny.sk: „Do tohto zápasu sme vstúpili odvážne. Síce sme hrali s víťazom základnej časti, no na prehru sme nepomýšľali. Od začiatku sme hrali dobre a Bratislavu sme nepustili do väčšieho vedenia. Opäť sa nám darilo hrať sideouty a do koncovky prvého setu sme šli s jednobodovou stratou. Avšak tam sa ukázala kvalita a skúsenosti súpera a koncovku sme opäť nezvládli. Túto kvalitu sa nám darilo držať takmer celý zápas. Potom však prišiel nepochopiteľný výpadok, alebo únava a zápas si Bratislava postrážila bez akejkoľvek drámy. Pred zápasom sme mali pár taktických pokynov, ktoré sa nám darilo dodržiavať, až na pár lôpt. Za výkon sa nemusíme hanbiť a opäť sme pozbierali cenné skúsenosti, ktoré nám pomôžu v boji o umiestnenie. Divákom ďakujeme za podporu, ktorá nás hnala vpred.“

Robin Pělcuha, tréner VKP FTVŠ UK pre svf.sk: „Samozrejme som rád, že sme postúpili cez Banskú Bystricu. Nebolo to úplne ľahké, domáci bojovali, my sme skúšali aj iné rotácie, takže v tomto to bolo ok. Bolo to bojovnejšie ako v Bratislave, malo to svoje nedostatky, ale to už je za nami, pripravujeme sa na Myjavu a tešíme sa.”

Hráči zápasu Tomáš Hollý a Max Veselý

Program:

ŠVK Tatran Banská Bystrica  sa v sérii o siedme miesto hranej takisto na dve víťazstvá stretne s mladým tímom Trenčína v stredu 20. marca na jeho palubovke a v sobotu 23. marca na domácej palubovke.

Autor: (job, ŠVK Tatran), Foto: ŠVK Tatran (Lenka Holčíková)