FOTO: Volejbalisti Tatrana si vybojovali v nováčikovskej sezóne v extralige 7. miesto + HLASY

ŠPORT
1 /

Banskobystrickí volejbalisti vyhrali aj druhý zápas play-off v slovenskej extralige o konečné 7. miesto. Na domácej palubovke v Slovenskej Ľupči zdolali Trenčín 3:0 na sety a sériu hranú na dve víťazstvá ovládli výsledkom 2:0. Išlo tak o posledný zápas Tatrana v prvej sezóne v extralige. Bystričania nespustili súpera do ani jednej koncovky setov.

Už v úvode prvého setu si domáci hráči vybudovali trojbodový náskok, ktorý si udržali počas takmer celého setu a zväčšili ho v koncovke setu, ktorý vyhrali 25:20.

Druhý set bol naoko vyrovnanejší až do šestnásteho bodu, kedy sa Bystričania odtrhli päťbodovou šnúrou na 21:16 a súperovi dovolili premeniť len 4 body. Druhý set vyhrali rovnakým rozdielom ako ten prvý 25:20.

Dobre rozbehnutý zápas si Bystričania postrážili v treťom sete a od stavu 21:18 nedovolili súperovi premeniť ani jeden bod, čoho výsledkom bol konečný stav 25:18.

Víťazstvom 3:0 si hráči ŠVK Tatran zaistili 7. miesto v Niké Extralige Mužov, ale sezóna pre nich ešte nekončí. Ich ďalším cieľom je vyhrať majstrovstvá Slovenska juniorov, ktoré sa uskutočnia 4. – 5. mája v Prešove.

Fakty o zápase:

ŠVK Tatran Banská Bystrica/Slovenská Ľupča – SŠŠ Trenčín-Projekt RD SVF 3:0 (20, 20, 18)

Rozhodovali: Novotný a Holčík. Analýza bodov: Útoky: 38 – 30, esá: 5 – 1, bloky: 9 – 6, chyby súpera: 23 – 21. Hráči zápasu: Max Veselý (ŠVK Tatran Banská Bystrica/Slovenská Ľupča) – Filip Makónyi (SŠŠ Trenčín-Projekt RD SVF). Diváci: 210.

Zostava ŠVK Tatran a body: A. Veselý 11, Badáň 8, Matejčík 9, M. Veselý 14, Baslar 7, Hlaváč 3, liberá Sýkora a Priškin (Záchenský 0, Urbančok 0).

Zostava SŠŠ Trenčín a body: Kapina 3, Belička 0, F. Makónyi 8, Pijáček 5, Križák 3, Rendla 17, libero M. Makónyi (Belas 1, Klein 0, Bartík 0, Gábor 0).

Hlasy po zápase:

Martin Nemec, tréner ŠVK Tatran pre bystricoviny.sk: „Priebeh sme mali jednoznačne v našich rukách počas celého zápasu a som veľmi rád, že chalani ukázali veľkú hernú kvalitu, ktorá bola vidieť v tréningoch v poslednom období.“

Tomáš Badáň, blokár ŠVK Tatran pre bystricoviny.sk: „Zápas mal priebeh aj koniec taký, ako sme predpokladali. Uvedomovali sme si jeho vážnosť a aj sme tak k nemu pristúpili. Sme radi, že sme už v prvej sezóne extraligy v Bystrici mali ohromnú podporu od fanúšikov a mohli sme aj po ich boku rásť a zbierať skúsenosti. Sezóna pre nás ešte neskončila a tak dúfame, že nás budú podporovať aj pri poslednom cieli – zlato z MSR juniorov.“

Alex Veselý, kapitán ŠVK Tatran pre bystricoviny.sk: „Do zápasu sme vstupovali s jasným plánom a cieľom ukončiť túto sériu. Taktika bola tiež jasná a v zápase sa nám darilo ju skvele dodržiavať. Mohli sme sa o ňu oprieť a vyťažiť z nej maximum. Zápas sa nám podarilo vyhrať a tak potvrdiť rolu favorita. Sme veľmi vďační za podporu od fanúšikov, ktorú sme dostávali počas celej sezóny. Taktiež nás veľmi teší, že chodia skvelé ohlasy a je vidieť veľké zlepšenie počas celého roka. Chcel by som v mene celého družstva poďakovať všetkým, ktorý sa podieľali na priebehu celej sezóny a verím, že sa všetci stretneme aj o rok na ďalších zápasoch s ďalšími cieľmi.“

Marek Kardoš, tréner Trenčína pre svf.sk: „Pokiaľ sme si dobre prihrali, zaútočili sme dobre. Akonáhle sme zle prihrávali, naše čísla na útoku išli dole. Tam nám súper odskočil na tri-štyri body a vyhrával. Gratulujem súperovi k víťazstvu v tomto zápase a k 7. miestu.“

spoločný fotografia volejbalistov Tatrana po skončení extraligovej sezóny

Autor: (job, ŠVK Tatran), Foto: ŠVK Tatran (Lenka Holčíková)