FOTO: Volejbalisti Tatrana s treťou výhrou v extralige, zdolali už aj Nitru + HLASY

ŠPORT
0 /

Banskobystrickí volejbalisti Tatranu sa v poslednom 6. kole nadstavby o 5. až 8. miesto v slovenskej extralige postarali o ďalšie príjemné prekvapenie. Pripísali si tretiu výhru v extralige. Po dvoch víťazstvách nad Trenčínom pokorili ďalšieho súpera, tentoraz doma Nitru 3:1. V tabuľke však obsadili poslednú priečku a v play-off si zmerajú sily s najsilnejším tímom, a to s prvým bratislavským VKP.

Na palubovke v Slovenskej Ľupči sledovalo viac než dvesto divákov vyrovnaný prvý set, v ktorom najvyšší rozdiel bol len o dva body a skončil po napínavej koncovke najtesnejším rozdielom 25:23 z pohľadu Banskej Bystrice.

Druhý set patril suverénne hráčom Tatrana. Po vyrovnanom začiatku dokázali odskočiť súperovi o 4 body do stavu 16:12. Hráči Nitry sa im priblížili už len dvojbodovým rozdielom a set vyhrali volejbalisti spod Urpína jasne 25:18.

V treťom sete sa hostia nakopli a hneď v úvode viedli už o 4 body, bolo 6:10. Podobným rozdielom sa vyvíjal aj zvyšok setu. Hráči Banskej Bystrice dobehli Nitru v stave 18:19, ale Nitrania mali tento set pevne v rukách a skončil 21:25 po úspešnom útoku Rzymana.

Štvrtý set mal veľmi podobný náboj ako ten úvodný a tiež najvyšší rozdiel bodov bol len o dva. Napínavý priebeh celého zápasu ukončil v koncovke Badáň blokom a set sa skončil najtesnejším rozdielom 25:23 v prospech domácich, ktorí sa tak mohli tešiť z tretej výhry v extralige, hoci na postavení tabuľky sa už nezmenilo.

Do tohto zápasu v pozícii hráča zasiahol banskobystrický tréner Martin Nemec a 39-ročný bývalý 150-násobný slovenský reprezentant  bol vyhlásený za hráča zápasu v drese domáceho tímu.

Fakty o zápase:

ŠVK Tatran Banská Bystrica/Slovenská Ľupča – VK Slávia SPU Nitra 3:1 (23, 18, -21, 23)

Rozhodovali: Smolko a Niklová, Hráči zápasu: Martin Nemec (ŠVK Tatran Banská Bystrica/Slovenská Ľupča) – Samuel Dobrančin (VK Slávia SPU Nitra). Diváci: 220.

ŠVK TATRAN: Záchenský 15, Baslar 8, Hlaváč 1, M. Nemec 17, Badáň 16, Matejčík 9, liberá M. Veselý a Sýkora (Uhrin 0)

VK SLÁVIA SPU: Palko 2, Kilian 16, Neštický 3, Dobrančin 17, Turčáni 13, Š. Rzyman 10, libero Vician (Gabaj 1, Tóth 0, Lajcha 1, Grendel 2, Haluška 0)

Hlasy po zápase:

Martin Nemec, hrajúci tréner ŠVK Tatran pre bystricoviny.sk: „Do zápasu sme nastúpili s cieľom biť sa o každú loptu, aby sme nielen divákom, ale aj sami sebe dokázali, že na to máme. Počas zápasu sme podali hlavne kolektívny výkon, ktorý sa podieľal na dnešnom víťazstve. Je to veľká odmena za tvrdú prácu hráčov, partnerov a celého klubu.“

Lukáša Hlaváč, nahrávač ŠVK Tatran pre bystricoviny.sk: „Do zápasu sme išli víťazne naladený z predošlého duelu s Trenčínom. Prvý set sme lepšie zvládli koncovku a v druhom sme mali od polovice setu náskok, ktorý sme zúročili. V treťom sete sme kúsok poľavili, ale napravili sme to v poslednom štvrtom sete. Celý zápas sme boli pozitívne naladení, k čomu prispel aj náš tréner Milan Nemec, ktorý nám pomohol vyhrať.“

Tomáš Badáň, blokár ŠVK Tatran pre bystricoviny.sk: „Zápas sme začali poctivým dodržiavaním taktiky a mali sme ho pevne v rukách. Prvé dva sety sme súperovi nedali nadýchnuť a v treťom sa kvôli nášmu výpadku dostal na koňa. Vyhrali sme kvôli disciplíne a obrovskej chuti biť sa. Ďakujeme skvelým fanúšikom, ktorí opäť nesklamali.“

Daniel Mikušovič, tréner VK Slávia SPU Nitra pre svf.sk: „Škoda, že sme sa dostali do optimálneho tempa až v treťom sete. Prvé dva sety sme nehrali to, čo by sme chceli. Štvrtý set už bol taký vabank, spravili sme viac chýb hlavne v strednej pasáži a v závere, čo nás stálo víťazstvo. Domáci hrali dobre, výborne servovali, s čím sme sa mi popasovali horšie ako som čakal. Gratulujem súperovi k víťazstvu.”

Hráči zápasu Samuel Dobrančin a Milan Nemec

Program:

Najbližšie sa volejbalisti Tatrana Banská Bystrica predstavia v prvom kole play-off v Bratislavesobotu 9. marca o 19.00 hodine a sily si zmerajú s tamojším VKP.

Tabuľka:

Autor: (job, ŠVK Tatran), Foto: ŠVK Tatran (Lenka Holčíková)