FOTO: Volejbalisti Tatrana nastúpili aj s trénerom Nemcom a v 2. sete trápili Svidník + HLASY

ŠPORT
0 /

Banskobystrickí volejbalisti Tatranu sa v 4. kole nadstavby o 5. až 8. miesto v slovenskej extralige v pozícii nováčika privítali v Slovenskej Ľupči najlepší tím spodnej nadstavbovej skupiny Sláviu Svidník. Podľa očakávania uspel 3:0 na sety favorit duelu, avšak mladým bystrickým hráčom výrazne pomohol v prvých dvoch setoch v pozícii hráča ich vlastný 39-ročný tréner Martin Nemec, ktorý je 150-násobný slovenský reprezentant.

Väčšina hráčov Tatrana sú ročníky narodenia 2004 až 2006, čiže ide o mladý tím, ktorý sa iba učí a zbiera skúseností. Tréner Nemec zdvihol v sobotu vekový priemer družstva a najviac bodujúci hráč Zlatej Európskej ligy v roku 2009 odohral kompletné prvé dva sety. Domáci ŠVK nastúpil opäť v zmenenej zostave, ktorá bojovala o každý bod tak ako sme u tohto tímu už zvyknutí. Do zápasu po dlhšej dobe nastúpil na libere nový hráč Max Veselý a bol svojim skvelým výkonom oporou svojho tímu. Počas celého zápasu hráčov Tatrana hnala dopredu početná fanúšikovská základňa a po zápase si tiež vyslúžili potlesk za predvedené výkony.

V prvých dvoch setoch domáci tím doťahoval niekoľko bodový náskok súpera, a živil tak neustále šance na víťazstvo. Hostia v prvom sete mierne odskočili, ale domáci po výbornej pasáži otočili na 16:15. Svidníčania napokon zlomili prvé dejstvo vo svoj prospech šesť bodovou šnúrou – 19:25. Druhý set bol najdramatickejší a najvyrovnanejší. Tatran zmazal stratu a otočil na 17:16. Neskôr vyrovnal na 23:23 a v dlhej koncovke mal dokonca setbal za stavu 28:27. Svidníčania odolali a napokon vyhrali aj tento set, no už tesne – 29:31. Trénera Nemca veľmi mrzelo, že tento set sa nedotiahol do víťazstva, na tretí už nenastúpil i z kondičných dôvodov a viedol tím ako tréner z lavičky. Jeho zverenci v ňom viedli 8:5, ale favorizovaný celok z východu otočil nepriaznivý vývoj a vyhral ho napokon o sedem bodov – 18:25.

Fakty o zápase:

ŠVK Tatran Banská Bystrica/Slovenská Ľupča – TJ Slávia Svidník 0:3 (-19, -29, -18)

Rozhodovali: Holčík a Novotný. Analýza bodov: Útoky: 33 – 35, esá: 7 – 8, bloky: 8 – 12, chyby súpera: 18 – 26. Hráči zápasu: Miroslav Baslar (ŠVK Tatran) – Rodrigo de Moraes (TJ Slávia). Diváci: 180.

ŠVK Tatran: Baslár 7, Hlaváč 4, A. Veselý 12, Badáň 9, Matejčík 8, M. Nemec 7, liberá M. Veselý a Priškin (Záchenský 1, Uhrin 0, Urbančok 0, Jašek 0).

TJ Slávia: Šellong 13, R. Vitko 1, Miščík 5, De Moraes 14, Bognár 13, M. Sopko ml. 6, libero M. Vitko (Jurko 1, Damián Hnát 1, Salton 1).

hráči zápasu Miroslav Baslar a Rodrigo de Moraes

Hlasy po zápase:

Martin Nemec, tréner ŠVK Tatran pre bystricoviny.sk: „V zápase sme videli strhujúce momenty, ktoré predviedli naši hráči a bojovným výkonom sme dotiahli niekoľkobodový náskok, čo vypovedá o našom bojovnom duchu.“

Alex Veselý, kapitán ŠVK Tatran pre bystricoviny.sk: Myslím si, že zápas môžeme hodnotiť veľmi pozitívne. Príchod Martina Nemca znamenal pre nás na ihrisku veľmi veľa. Mohli sme čerpať z jeho skúseností a naša koncentrácia narástla. Veľká škoda druhého setu, ktorý sme prehrali 29:31, ale práve takéto sety nás posúvajú stále ďalej a ďalej. V hale bola výborná atmosféra, za čo veľmi ďakujeme fanúšikom a pevne veríme, že ich o chvíľku potešíme ďalšou výhrou.“

Rastislav Paňko, tréner TJ Slávia pre svf.sk: Tento zápas nebol na pohľad podľa môjho názoru dobrý. Na oboch stranách bolo veľa chýb. Čo sa týka z našej strany, neboli sme úplne sústredení, neboli sme v zápase. Preto sme v niektorých pasážach urobili viacero chýb. Niekedy to bolo 4-5 chýb v rade a to sa v dôležitých zápasoch, ako je play-off nemôže stávať. Ďakujem Banskej Bystrici za hru a chlapcom gratulujem k víťazstvu. Napriek nesústredeniu sme dokázali vyhrať.

hrajúci tréner Martin Nemec s číslom 1

Program:

Najbližšie sa volejbalisti Tatrana Banská Bystrica predstavia v nadstavbovej časti o 5. až 8. miesto na palubovke súpera, a to v sobotu 24. februára o 16.00 hodine v Trenčíne.

Tabuľka:

Autor: (cb), Foto: ŠVK Tatran (Lenka Holčíková)