FOTO: Víťazom 12. ročníka miniligového futbalového turnaja Sásovan Cup sa stal tím ENZO pred ZAaRESom

ŠPORT
1 /

Minulý piatok sa na najväčšom banskobystrickom sídlisku v Sásovej uskutočnil v poradí 12. ročník miniligového turnaja Sásovan cup. Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) od roku 2016 prevzali tradíciu organizovania turnaju po zaniknutej Správe športových a telovýchovných zariadení mesta, ktorá tento turnaj založila v roku 2010 pre sásovské miniligové družstvá z nižších súťaží.

Sásovan Cup 2023

Na turnaji sa tentoraz predstavilo osem mužstiev, pričom hneď traja nováčikovia – Medojed, Enzo a tím Poslanci. Turnaj sa konal klasicky v  telocvični na Magurskej ulici systémom dvoch skupín a následne zápasmi o umiestnenie.

Turnaj bol od začiatku veľmi vyrovnaný a hoci sa v skupinách nezrodila žiadna remíza, množstvo zápasov skončilo rozdielom jedného gólu. Na remízy prišlo až v zápasoch o umiestnenie, kde nielen v zápase o 5.miesto, ale najmä vo finále museli rozhodnúť až pokutové kopy.

Tímy ZAaRES (v zelenom) a Poslanci (v červenom)

Tímy ZAaRES (v zelenom) a Poslanci (v červenom)

Víťazom sa stal úspešnejší z rozstrelu tím ENZO, ktorý zdolal vo finále ZAaRES. Tretie miesto obsadil tím Wild Wolves, ktorý inkasoval na turnaji najmenej gólov, mal možno našliapnuté aj na lepší výsledok, no v semifinále ich tesne zdolali hráči ZAaRESu.

Vlci tak získali “len” pohár za tretie miesto, keď v súboji o bronz porazili tiež dobre hrajúceho stabilného účastníka turnaja Bistro u Katky. V súboji o 5. miesto v rozstrele vyhral Medojed nad stálicami turnaja ŠKP B 200.

Finále ENZO versus ZAaRES

Finále ENZO versus ZAaRES

Zápas o 7.miesto bol v réžii Rytierov (juniorov z Banskej Štiavnice), ktorí predvádzali krásne ofenzívne divadlo počas celého turnaja, no doplatili na slabšiu defenzívu, kvôli ktorej museli bojovať až o predposlednú priečku.

Na poslednom mieste na turnaji skončil nováčik Poslanci, ktorí však zaujali hrou pre radosť a určite z turnaja neodchádzali sklamaní.

Víťazné trofeje

Víťazné trofeje

Organizátor turnaja Martin Majling povedal:

„Som veľmi spokojný s účasťou, kvalitou i atmosférou na dvanástom ročníku Sásovan Cupu. Síce mi trošku chýbali naši kamaráti a verný účastník FC Salve, no mali sme niekoľko nových tímov, čo ma veľmi potešilo. Keďže nám obhajca 1. FC Dan odriekol účasť, pár dní pred turnajom sme oslovili tím ENZO, ktorý nakoniec turnaj síce tesne, ale zaslúžene vyhral. Atmosféra na turnaji bola opäť priateľská a som rád, že stále zachovávame myšlienku turnaju zahrať si zápasy pre radosť z futbalu a športu, čo je oveľa dôležitejšie ako samotné víťazstvo. Jediný smutný moment turnaju prišiel pri minúte tiche, ktorou sme si uctili pamiatku nášho kamaráta a dlhoročného hráča miniligy Matúša “Ciba“ Cibuľku.”

Martin Majling

Martin Majling

Víťazi turnaja od zavedenia putovného Sásovan Cupu v roku 2012

2012 Ivan Šabo Team

2013 ŠKP B 200

2014 FC Salve

2015 Bistro u Katky

2016 FC Salve

2017 ZAaRES

2018 ZAaRES

2019 ZAaRES

2022 1. FC Dan

2023 ENZO

Víťaz turnaja ENZO

Víťaz turnaja ENZO

Autor: (tom), Foto: Norbert Gura a Martin Majling