FOTO: V šlágri Priechod prevýšil lídra z Bacúcha, tešili sa i Selce a Jakub, šiesta remíza Sásovej

V. LIGA
0 /

V piatej futbalovej lige sa v jedenástom kole hral šláger v Priechode, kde tretí domáci celok tabuľky hostil vedúci celok z Bacúcha. Naše mužstvo z bystrického okresu predviedlo kvalitný výkon a lídra z Horehronia jasne zdolalo 3:0. Tešili sa i susedné Selce po výhre 1:0 s Lovčou a rovnako tak Jakub po víťazstve 3:0 nad Ladomerskou Vieskou. Sásová zaknihovala už siedmu remízu na jeseň, oficiálne šiestu, keďže jej duel s Priechodom SsFZ napokon sporne skontumoval. Tentoraz hrala bez gólov v Lieskovci. Nerozhodným výsledkom 2:2 sa skončil zápas Krupina – Hrochoť.

Priechode sa predstavilo prvé mužstvo piatej ligy Bacúch a v prvom polčase sa hral vyrovnaný futbal. Oba tímy mali šance, ale ich nevyužili. O niečo gólovejšie boli na strane domácich, ale brankár Železník neinkasoval. Dvesto divákov sa dočkalo až po zmene strán. V 58. minúte putoval center do šestnástky z priameho kopu a Kuzma nešťastne hlavou preloboval vlastného brankára – 1:0. Tento gól akoby poznačil hostí. Na ihrisku dominovali Priechoďania, boli viac na lopte, predvádzali pekné kombinačné akcie, vzadu hrali organizovane, bojovali, nechýbalo ani nasadenie. Za to boli napokon odmenení druhým gólom. Po centri z pravej strany zakončoval v šestnástke pekným volejom  v páde Elek, loptu poslal presne k žrdi – 2:0. Bacúšania v závere hrali vabank a pykali aj tretíkrát. V 89. minúte sa po nedorozumení hosťujúcej obrany presadil strelou z asi 15 metrov Matúš Vajda, loptu poslal do žrde, odkiaľ putovala do bránky – 3:0. Z tohto duelu je aj naša fotogaléria.

Tréner Priechodu Ladislav Vajda pre bystricoviny.sk po stretnutí povedal: „Prvý polčas bol vyrovnaný, v druhom sme mali navrch. Už však do prestávky sme mohli využiť zo tri šance a mali by sme pokoj. Takto sme si museli počkať dlhšie na gól. Keď sme ho dali, tak už to bolo jednoznačnejšie z našej strany. Hostia mali v druhom polčase iba jednu gólovú príležitosť po našej chybe, ale náš brankár predviedol dobrý zákrok. Pomohli nám aj striedania. Čo sa týka nášho mužstva, máme v ňom aj starších i mladších hráčov, chceli by sme sa držať v hornej polovici tabuľky. Nemáme nateraz postupové ambície.“  

OFK 1950 Priechod – FK 09 Bacúch 3:0 (0:0)

Góly: 58. Kuzma (vlastný), 82. Elek, 89. M. Vajda. Diváci: 200.  

Selce privítali doma Lovču a išli pomerne rýchlo do vedenia. Konkrétne v dvanástej minúte, kedy si dal nešťastný vlastný gól Magula. Stav 1:0 vytrval do prestávky a nemenil sa ani po nej. Domáci futbalisti sa totiž nedokázali presadiť, nenašli recept na gólmana Pavla a aj brankár Seliec a kapitán Faltáni si dokázal udržať čisté konto. Hralo sa slušne bez kariet.

FK Selce – TJ Lovča 1:0 (1:0)

Gól: 12. Magula (vlastný). Diváci: 100.

Jakub privítal na svojom ihrisku Ladomerskú Viesku, ktorá prišla do banskobystrickej mestskej časti v oklieštenej zostave bez jediného náhradníka iba v jedenástich. Domáci sa ujali vedenia v deviatej minúte, keď sa presadil skúsený Čief. V druhom polčase náš celok pridal ďalšie dva presné zásahy, ale až v samom závere. Hostia dlho žili v hre o zisk aspoň bodu, umlčal ich až v 88. minúte Ondrej Poljovka a úplne na konci stretnutia sa ešte presadil Pánik.

TJ ŠK Sokol Jakub – FK FILJO Ladomerská Vieska 3:0 (1:0)

Góly: 9. Čief, 88. O. Poljovka, 90. Pánik. Diváci: 100.

Sásová hrala v Lieskovci, kam odcestovala s cieľom pripísať si prvú výhru v súťaži. Hneď v ôsmej minúte umlčal rozhodca Bálint hosťujúceho Vidiečana na lavičke, ktorý si dovolil kritizovať tohto arbitra. Dôležitejšie však bolo, že ani jedno mužstvo nedokázalo streliť gól. Kováč v domácej a Čavoj v sásovskej bránke si udržali čisté kontá, takže náš celok z Banskej Bystrice si musí na prvé víťazstvo v piatej lige ešte počkať. Oficiálne zaknihoval už šiestu remízu a stáva sa v tejto štatistike kráľom súťaže.

OŠK Lieskovec – ŠK Sásová 0:0  

Góly: žiadne. Diváci: 100.  

Hrochoťania hrali v Krupine a mohli tam pokojne vyhrať. Rozhodca Budáč totiž v 29. minúte vylúčil domáceho futbalistu Tomáša Murína za kopnutie súpera mimo súboja o loptu, takže hostia hrali vo výhode o jedného hráča v poli naviac. V prvom polčase však tohto faktu nedokázali využiť a dokonca inkasovali . V 43. minúte sa presadil S. Selecký – 1:0. Až po zmene strán dokázali prevahu Hrochoťania pretaviť do gólov. Na 1:1 vyrovnal v 58. minúte Maľa a v 85-tej otočil výsledok na 1:2 Zátroch. Rozhodujúci moment nastal v 89. minúte. Hlavný arbiter totiž ukázal na biely bod. Krupinčanom daroval jedenástku, ktorú premenil Kindernaj. Duel sa teda skončil remízou 2:2 a body si napokon mužstvá delili.

MFK Strojár Krupina – ŠK Hrochoť 2:2 (1:0)

Góly: 43. S. Selecký, 89. Kindernaj (z 11m) – 58. Maľa, 85. Zátroch. ČK: 29. Murín (Krupina). Diváci: 100.

Zostávajúce výsledky: Hontianske Nemce – Brezno 2:2, Dobrá Niva – Banská Štiavnica 1:3.

V dvanástom kole piatej ligy sa v sobotu 19. októbra o 14.00 hodine predstavia Selce v Ladomerskej Vieske, ostatné duely hrajú naše mužstvá v nedeľu 20. októbra o 14.30 hodine. Lákavé bude derby Sásová – Hrochoť, tretí Priechoďania sa pokúsia bodovať v Lovči a Jakub cestuje do Lieskovca.

Poradie:

1. Bacúch 26b, 2. H. Nemce 25b, 3. PRIECHOD 22b, 4. HROCHOŤ 19b, 5. Lieskovec 18b, 6. Brezno 17b, 7. SELCE 17b, 8. L. Vieska 16b, 9. JAKUB 15b, 10. B. Štiavnica 12b, 11. Krupina 12b, 12. Lovča 7b, 13. SÁSOVÁ 6b, 14. D. Niva 2b.

Autor: (bl), Foto: autor zo zápasu Priechod - Bacúch