FOTO: V derby Sásová už nestačila na Selce, Jakub úradoval v Prenčove

V. LIGA
3 /

V piatej futbalovej lige sa hralo cez víkend druhé kolo a v ňom lákalo najmä sobotňajšie derby Sásová – Selce. Domáci mali v nohách stredajší ťažký pohárový zápas so Šalkovou a to sa odzrkadlilo. Prehrali 1:3. Potešil nás Jakub vysokou výhrou v Prenčove (7:2!). Žiaľ doma vybuchla Hrochoť s Bacúchom (0:4) a nedarí sa ani Priechodu, ktorý prehral v Krupine rozdielom dvoch gólov, pričom nedal žiaden.

Sásovčania povzbudený postupom v pohári cez Šalkovú vo veľkom teple privítali Selce. Tie išli do rýchleho vedenia v štvrtej minúte Koctúrom. Tento hráči obišiel protihráča po ľavej strane, dostal sa do úniku a pred Čavojom nezaváhal – 0:1. Domáci rýchlo vyrovnali. Rohový kop zahrával v dvanástej minúte Savič, rozbiehal sa až z priľahlej ´krčmy´ cez dvere, aby nacentroval loptu na zadnú žrď, kde číhal Markovič a ten nekompromisne poslal loptu pod brvno – 1:1. Aktívnejší však boli hostia, ktorí si vytvárali strelecké pozície. Koctúr ani Debnár však neboli presní. Nemýlil sa až v 36. minúte Matúš Mesík, ktorý v šestnástke zakončoval neomylne po peknej akcii jeho spoluhráčov z ľavej strany – 1:2. Do prestávky mohol ešte pridať tretí gól hostí kapitán Koctúr, no vychytal ho Čavoj. Sásová mala možnosť na vyrovnanie z priameho kopu, no Savič poslal loptu nad brvno.

Na začiatku druhého polčasu mali domáci opäť dobrú možnosť na vyrovnávajúci zásah. Ďurta však nepremenil v 52. minúte penaltu, proti bol Faltáni a následne sa neujali ani dva rohové kopy v rade. Šancu na vyrovnanie mal ešte Fatľa, no hlavičkoval tesne mimo troch žrdí. Sásová postupne kondične odchádzala (keďže mala v nohách stredajší duel so Šalkovou) a rozhodujúci úder jej napokon zasadil v 65. minúte Patrik Klačan. Z priameho kopu išla lopta na jeho hlavu a Čavoja sa mohol spýtať kam to chce – 1:3 (zachytené aj v našej fotogalérii). Do hry potom išiel v pozícii hráča i tréner Dubovický, no zvrat sa nekonal. Znížiť mohol Marko, jeho hlavička mala gólové parametre, ale pred čiarou zasahoval dobre nohou obranca Seliec a neskôr po jeho koncovke už zakročil i Faltáni. V závere hostia mohli prikrášliť výsledok Koctúrom, ten strieľal z otočky, radosť mu prekazil gólman Čavoj.

Po zápase sme dali slovo obom koučom. Tréner Seliec Daniel Vernarský uviedol:

„Bol to ťažký zápas s kvalitným súperom na veľmi malom a dosť nešťastnom krivom ihrisku, ktoré nám nevyhovuje. Prispôsobili sme sa však tomu. Neprišli sme dnes do Sásovej hrať pekný futbal, hrali sme na výsledok. Myslím si v konečnom dôsledku, že sme si zaslúžili víťazstvo. Mali sme podstatne viac šancí než súper a boli sme nebezpečnejší než domáci celok.“

Hrajúci tréner Sásovej Andrej Dubovický hodnotil prehru nasledovne:

„Spravodlivá výhra Seliec. Premenili šance po našich chybách. My sme okrem tých troch gólových chýb vyrobili ešte ďalšie dve, no pri tých nás podržal brankár. Možno by sa inak vyvíjal zápas, ak by sme premenili na začiatku druhého polčasu penaltu a vyrovnali na 2:2. Nestalo sa tak a inkasovali sme napokon i tretí gól. Bolo to dnes náročné pre chlapcov po tom stredajšom zápase, mali sme ho v nohách, preto som išiel chlapcom pomôcť na ihrisko v závere aj ja. Ťažké nohy mal napríklad Martin Svintek, Dávid Fatľa či Tomáš Ondrejka. Odzrkadlilo sa to aj týmto počasím, no nechceme sa na to vyhovárať, Selce zaslúžene vyhrali.“

Z tohto duelu je aj naša bohatá fotogaléria.

ŠK Sásová – FK Selce 1:3 (1:2) 

Góly: 12. Markovič – 4. Koctúr, 36. Matúš Mesík, 65. Klačan. Diváci: 220.  

V nedeľu hral Jakub u nováčika v Prenčove a dal mu poriadnu lekciu. Hoci to na debakel v prvom polčase vôbec nevyzeralo. Domáci sa ujali vedenia v 21. minúte Rastislavom Blahútom, náš celok dokázal odpovedať až päť minút pred prestávkou, presadil sa Mišány. Na prestávku tak išli oba tímy za nerozhodného stavu 1:1. Úvod druhého dejstva vyšiel Prenčovu. V 47. minúte pridal druhý gól Rastislav Blahút a s Jakubom to nevyzeralo najlepšie. Až o desať minút neskôr vyrovnal skúsený Kútik a zavelil tak na nevídaný obrat. Po hodine hry totiž dostal hostí do vedenia Pánik2:3. V 72. minúte skóroval druhýkrát Mišány2:4 a záver duelu následne domáci absolútne nezvládli. Začali hrať vabank a pykali. Na 2:5 zvýšil kapitán Jakuba Peter Vajda v 82. minúte, potom prešla iba minúta a bolo 2:6 – presadil sa striedajúci Považan. Konečný výsledok 2:7 stanovil v 87. minúte Pánik, pridal sa tak k dvojgólovým strelcom zápasu Blahútovi a Mišánymu. Navyše jeho prvý gól zo 65. minúty bol víťazný. Stretnutie videlo len 50 divákov.

OFK Štart Prenčov – TJ ŠK Sokol Jakub 2:7 (1:1)

Góly: 21. a 47. R. Blahút – 40. a 72. Mišány, 57. Kútik, 65. a 87. Pánik, 82. P. Vajda, 83. Považan. Diváci: 50.

Priechod v prvom kole podľahol doma Hontianskym Nemciam 0:1 a chuť si chcel napraviť v Krupine. Avšak ani tentoraz nedokázal streliť gól, takže nemohol pomýšľať na víťazstvo. V prvom polčase domáci išli do vedenia gólom Kindernaja z 28. minúty. Náš celok sa snažil vyrovnať, poslal do druhého polčasu dvoch nových hráčov, lenže striedal aj súper, dokonca troch futbalistov. A jeden z nich, konkrétne Slavomír Selecký sa aj presadil. V závere stanovil konečný výsledok 2:0, keď už Priechod musel vrhnúť všetky sily do útočenia. V poslednej minúte videl hosťujúci Chaban červenú kartu za podrazenie súpera v čistej gólovej príležitosti.

MFK Strojár Krupina – OFK 1950 Priechod 2:0 (1:0)

Góly: 28. Kindernaj, 84. S. Selecký. ČK: 90. Chaban (Priechod) za podrazenie súpera v čistej gólovej príležitosti. Diváci: 200.  

Plným bodovým ziskom prekvapili v prvom kole Hrochoťania. Nečakane zvíťazili v Brezne a túto výhru chceli potvrdiť ďalšou už na domácej pôde opäť v súboji s celkom z Horehronia s Bacúchom. Lenže nemali svoj deň. Nedokázali sa strelecky presadiť. V prvom polčase sa nášmu mužstvu z bystrického okresu nepodarilo skórovať, naopak inkasovalo. V 19. minúte dostal svoj tím do vedenia Kukala – 0:1. Po zmene strán poslali domáci do hry dvoch nových hráčov, legionárov Bondarchuka a Piddubnyiho. Tento ťah však neslávil úspech, pretože Gemzický zvýšil v 59. minúte stav na 0:2. A to nebolo všetko. V 72. minúte sa ešte presadil Dekrét – 0:3 a tento futbalista pridal v závere i štvrtý gól. V 89. minúte zariadil rezultát duelu na 0:4. Hrochoťania teda utrpeli krutú prehru, z ktorej sa budú musieť rýchlo otriasť.

ŠK Hrochoť – FK 09 Bacúch 0:4 (0:1)

Góly: 19. Kukala, 59. T. Gemzický, 72. a 89. Dekrét. Diváci: 200.

Zostávajúce výsledky: Hontianske Nemce – Ladomerská Vieska 1:1, Banská Štiavnica – Brezno 8:0, Dobrá Niva – Lieskovec 4:1

Najbližšie sa v treťom kole v nedeľu 16. augusta o 17.00 hodine stretnú v okresnom derby Priechod s Hrochoťou, ďalej Selce privítajú doma Prenčov a Jakub na svojom ihrisku hostí Dobrú Nivu. Sásová sa predstaví v Brezne.

Autor: (cb), Foto: autor (zo zápasu Sásová - Selce)