FOTO: Trojgeneračný športový deň v areáli ZŠ Ďumbierska

ŠPORT
1 /

V utorok popoludní sa v športovom areáli ZŠ Ďumbierska konal Trojgeneračný športový deň. Organizátori ZŠ Ďumbierska, MŠ Sásovská cesta v spolupráci s Občianskou radou Rudlová – Sásová I. pripravili špotové súťaže pre malých, veľkých i starších Bystričanov.

V areáli s umelou trávou a tartanovou dráhou sa zišli tri generácie – predškoláci, školáci a rodičia so starými rodičmi. Predsedníčka OR   Rudlová – Sásová I. Ľubica Buranová pre náš portál uviedla:

„Toto jedinečné športové podujatie sa koná z iniciatívy pani riaditeľky MŠ Sásovská cesta Milady Ursínyovej a pána riaditeľa ZŠ Ďumbierska Patrika Ferianca a stáva sa už tradíciou, ktorú podporuje aj naša občianska rada. Ako obvykle na športoviskách  vládla skvelá atmosféra, spoločne si zašportovali tri generácie detí a dospelých.“

Malí i veľkí športovci súťažili v rôznych disciplínach, ako bol beh na tartanovej dráhe v trojgeneračných štafetách, skok do diaľky, hod umelohmotným diskom, slalom, beh vo vreci, preťahovanie lanom, lukostreľba či kop loptou na bránku a ďalšie disciplíny.

„Ihrisko s umelým povrchom na Ďumbierskej opäť ožilo športom troch generácií, čo je vlastne účel tohto stretnutia. Je milé vidieť súťažiť deti s rodičmi a starými rodičmi, takto sa utužuje spolupatričnosť a dobré medzigeneračné vzťahy. Vyšlo nám aj počasie a mne prichodí poďakovať sa všetkým, ktorí prispeli k organizácii vydareného Trojgeneračného dňa,“

dodala riaditeľka MŠ Sásovská cesta Milada Ursínyová.

Na každého detského súťažiaceho čakala zlatá medaila s označením tohto pamätného rodinného športového dňa a diplom, nechýbalo ani občerstvenie. Podujatie sa uskutočnilo s finančnou podporou Mesta Banská Bystrica.

Autor: (tom), Foto: Milada Ursínyová