FOTO: Selce vyhrali duel o čelo tabuľky, Sásová remizovala, Hrochoť nezaváhala + HLASY

V. LIGA
13 /

V piatej futbalovej lige sa cez víkend predstavili štyri naše mužstvá z banskobystrického okresu. Šláger ôsmeho kola sa hral už v sobotu v Banskej Štiavnici. Bojovalo sa o prvé miesto v tabuľke a naše Selce tento duel zvládli, vyhrali ho pod Sitnom tesne ale predsa 1:0. V nedeľu si Hrochoť poradila s posledným Prenčovom, Sásová v ťažkom zápase s Hontianskymi Nemcami remizovala 1:1. Jakub žiaľ prehral v Brezne. Priechod si musel stretnutie s Ladomerskou Vieskou preložiť na neurčito z pandemických dôvodov.

Selce zvolili na domácu Banskú Štiavnicu účinnú taktiku, ktorá slávila úspech. Prvých tridsať minút bolo vyrovnaných, o niečo viac mali loptu na kopačkách futbalisti spod Sitna, no vypracovali si iba jedinú vyloženejšiu šancu. V nej pohorel kapitán Kminiak, keďže mieril len do stredu bránky, kde bol pozorný Faltáni. Naše mužstvo sa spoliehalo najmä na brejky, tie im však do polčasu nevyšli, dominovala však pozorná defenzíva. Aj v druhom dejstve mali viac z hry Štiavničania, išli do konca do dvoch únikov, ale v oboch prípadoch sa zaskvel dobrými zákrokmi gólman Seliec. Bolo to kľúčové, pretože v 72. minúte prešiel agilným spôsobom po ľavej strane Koctúr, prihral na vzdialenejšiu žrď Miroslavovi Debnárovi a ten v sklze dokázal loptu poslať do bránky – 0:1. Po góle náš celok zatvoril hru, zameral sa na obranu a aj so šťastím doviedol zápas do víťazného konca. Domáci mohli vyrovnať Kminiakom, ocitol sa v dobrej pozícii v šestnástke, ale v koncovke zaváhal. Na opačnej strane neuspel z brejku hosťujúci legionár Lasheen.

Tréner Seliec Daniel Vernarský po výhre v Banskej Štiavnici uviedol: „Proti veľmi kvalitnému súperovi sme podali disciplinovaný výkon. Sústredili sme sa na poctivú defenzívu a snažili sa vyrážať do protiútokov, z ktorých sme boli nebezpeční a nakoniec po dravom úniku Koctúra sa pred bránkou presadil Debnár. Súper pri svojich šanciach stroskotal na skvelom Faltánim. Chcem sa touto cestou aj poďakovať našim fanúšikom, ktorí vo veľkom počte merali cestu do Štiavnice aby nás povzbudili.“

Strelec jediného gólu Seliec Miroslav Debnár sa presadil v siedmom stretnutí v rade (8z/7g), k duelu v Banskej Štiavnici sa vyjadril nasledovne: „Kľúčom bola dobrá taktika tímu a oduševnený kolektívny výkon. Bol to ťažký zápas. Vedeli sme, že budeme mať málo šancí, ale musíme z nich vyťažiť maximum, čo sa podarilo a sme za to radi. Získali sme dôležité tri body a osamostatnili sa tak na čele tabuľky. Verím, že tam zostaneme čo najdlhšie. Čo sa týka gólu a mojej streleckej formy, každý útočník chce dávať góly, na to som tam. Som rád, že sa mi strelecky darí, no podstatné sú tímové výkony, ktoré sú dobré. Sústredíme sa už na ďalší duel s Breznom. Ideme od zápasu k zápasu.“

FK Sitno Banská Štiavnica – FK Selce 0:1 (0:0) 

Gól: 72. Debnár. Diváci: 200.  

Po štvrtkovom postupe v Slovenskom pohári čakal Sásovú ďalší náročný zápas po dvoch dňoch voľna. V nedeľu náš celok hostil silné Hontianske Nemce. V prvom polčase to bolo vyrovnané, ale oba tímy sa len veľmi ťažko dostávali do šancí. Na domácej strane pohrozil najmä Markovič, ktorý mieril tesne nad brvno, hostia sa mohli presadiť z priameho kopu dve minúty pred prestávkou, Štefan Sudimák strieľal, ale Čavoj v bránke dobre zasiahol. Po zmene strán mal znovu prácu po dobrej koncovke Jakuba Sudimáka. Sásová si vytvorila dve tutovky, ktoré trestuhodne nepremenila. Najprv sa nepresadil zoči – voči gólmanovi Pavlendovi Ondrejka a po ňom v podobnej príležitosti rovnako dopadol Veselovský, ktorý zakončoval z prvej rovnako v malom vápne. Úspechom neskončil ani prienik domáceho Mádela v šestnástke a tak prišiel trest. V 64. minúte nariadenú penaltu za nešťastnú ruku Ľalíka bezpečne premenil Štefan Sudimák a bolo 0:1. Naše mužstvo však dokázalo o štyri minúty odpovedať. Po priamom kope Gibalu vznikla pred bránkou skrumáž a v nej sa dobre zorientoval Juraj Veselovský, hlavou poslal loptu medzi žrde – 1:1. Sásovčania ožili a mali viaceré možnosti na skórovanie, nepresadili sa Markovič, Veselovský a najmä Ondrejka, ktorý bol sám pred Pavlendom, no už zakončoval z uhla. Hostia hrozili z brejkov, ale vyslali iba dve strely spoza šestnástky a obe boli nepresné. Mužstvá si teda body delili, keď ešte rozhodcovia odpískali Dubovickému sporný faul, dostával sa do úniku pomedzi dvoch obrancov súpera, ktorých však podľa arbitrov stiahol na zem sám hrajúci domáci kouč.

Spomínaný hrajúci tréner Sásovej Andrej Dubovický pre bystricoviny.sk povedal: „Vzhľadom na počet šancí, ktoré sme mali, s bodom spokojnosť nie je. Zaslúžili sme si vyhrať, no nemali sme ani potrebné šťastie. Jedine čo ma teší, že sme po prísne nariadenej penalte a inkasovanom góle rýchlo odpovedali. Potom sme mali šance, ktoré sme žiaľ nepremenili. Mrzí nás, že sme stratili dôležité dva body, no čo ma ešte teší je, že sme sa do nejakých šancí dostali. Musíme potrénovať na tom, aby sme ich aj premieňali, dávali góly. Celkovo to bol dobrý zápas z našej strany. Mali sme za sebou ťažký štvrtkový pohárový zápas, no v nohách chlapcov sa to až tak neodzrkadlilo. Patrí im česť, že to i dnes odmakali na viac než sto percent.“

Z TOHTO STRETNUTIA JE AJ NAŠA FOTOGALÉRIA A TITULNÁ FOTKA.

ŠK 2020 Sásová – OTJ Hontianske Nemce 1:1 (0:0)

Góly: 68. Veselovský – 64. Š. Sudimák. Diváci: 150.

Jakub sa predstavil na pôde Brezna, ktoré avizuje postupové ambície. Náš tím mal tiež za sebou utorňajší pohárový duel, no v prvom polčase odolával domácim až do 36. minúty. Aj tu sa kopala penalta po ruke Mišányho a bezpečne ju premenil nadzemnou strelou k ľavej žrdi Caban 1:0. V druhom polčase pomerne rýchlo snahu hostí o vyrovnanie umlčal gólom na 2:0 Trajteľ. Udialo sa tak v 58. minúte. Následne už náš tím nedokázal zdramatizovať duel, domáci umne prestriedali, mali viac hráčov na lavičke a bez väčších starostí tak dotiahli zápas do víťazného konca.

FK Brezno – ŠK Sokol Jakub 2:0 (1:0)

Góly: 36. Caban (z 11m), 58. Trajteľ . Diváci: 292.

Hrochoťania hostil outsidera z Prenčova a potvrdili úlohu favorita. Do vedenia išli pomerne rýchlo v trinástej minúte Uhliarom a následne o štyri minúty neskôr si strelil vlastný gól hosťujúci Weber. Polčas sa skončil výsledkom 2:0. Súper sa v druhom polčase snažil znížiť, ale nemal potrebnú kvalitu. Do obce v našom banskobystrickom okrese zavítal len s desiatimi hráčmi, nevyskladal teda kompletnú jedenástku, bol oslabený a napokon v závere stretnutia ešte inkasoval dva ďalšie góly. V 80. minúte na 3:0 zvyšoval Pádár a tri minúty pred koncom stanovil výsledok na 4:0 Diko.

ŠK Hrochoť – OFK Štart Prenčov 4:0 (2:0)

Góly: 13. Uhliar, 17. Weber (vlastný), 80. Pádár, 87. Diko. Diváci: 120.  

Duel Priechod – Ladomerská Vieska bol odložený z pandemických dôvodov.

Zostávajúce výsledky: Krupina – Dobrá Niva 0:3, Bacúch – Lieskovec 6:0.

V deviatom kole piatej futbalovej ligy sa už v sobotu 26. septembra o 15.00 hodine predstaví SÁSOVÁ v Ladomerskej Vieske, v nedeľu 27. septembra o 15.00 hodine sa hrá šláger, v ktorom prvé SELCE privítajú na svojom štadióne druhé Brezno, doma hrá aj JAKUB, ten hostí Bacúch a dva naše tímy sa v tento nedeľný deň predstavia na ihriskách súperov, HROCHOŤDobrej Nive a snáď aj PRIECHOD odohrá duel v Lieskovci.

Poradie:

1. SELCE 22b, 2. Brezno 18b, 3. B. Štiavnica 16b*, 4. Hontianske Nemce 14b, 5. Bacúch 14b, 6. Krupina 13b, 7. D. Niva 13b, 8. HROCHOŤ 12b, 9. SÁSOVÁ 11b, 10. JAKUB 8b*, 11. L. Vieska 5b*, 12. PRIECHOD 3b*, 13. Lieskovec 3b, 14. Prenčov 3b.

* – mužstvo má jeden zápas k dobru

Autor: (bl), Foto: autor (zo zápasu Sásová - H. Nemce)