FOTO: Podujatie DFN 2 prinieslo do Banskej Bystrice skvelú športovú show

ŠPORT
0 /

Minulú sobotu sa v Banskej Bystrici konalo podujatie Dracula Fight Night v jeho druhom pokračovaní pod názvom DFN 2.  Galavečer sľuboval pre divákov ďalší skvelý športový zážitok, čo sa v plnej miere potvrdilo.

Vypredaná Športová hala Dukla na Štiavničkách zažila večer plný skvelých zápasov v thajskom boxe, K1, MMA a boxe. V hale panovala dych berúca atmosféra plná emócii, ktorá gradovala od zápasu k zápasu aj vďaka bystrickému moderátorovi podujatia Marekovi Polomskému.

DFN 2 sa zúčastnili aj známe osobnosti zo sveta športu ako prezident SOŠV Anton Siekel, viceprezident SOŠV Peter Korčok, člen výkonného výboru SOŠV Daniel Líška, hlavný kontrolór športu Alica Fisterová, herec Juraj Bača, ako spoluorganizátor riaditeľ VŠC Dukla Roman Benčík či viceprimátor Jakub Gajdošík. Zaujímavosťou bola aj účasť zakladateľov a majiteľov populárnej československej fight show Oktagon Pavla NeruduOndra Novotného.

Na samotnom DFN 2 mali diváci možnosť vidieť 5 amatérskych predzápasov a neskôr v hlavnej karte 12 profesionálnych zápasov, v ktorých sa predstavilo 12 reprezentantov Banskej Bystrice. Naši bojovníci predviedli výborné výkony a v konkurencii kvalitných súperov aj zo zahraničia si pripísali 7 výhier, 2 remízy a 3 prehry.

Vladimír „Dracula“ Moravčík, promotér a jeden z organizátorov podujatia DFN, k jeho priebehu povedal:

„Bol som plný očakávaní, plánovali sme veľa nových vecí – väčšiu audiovizuálnu show, kvalitnejší catering a čo bolo najpodstatnejšie, vyskladali sme oproti DFN 1 ešte kvalitnejšiu fight card (zloženie zápasov). To všetko si vyžadovalo doplniť organizačný tím a prispôsobiť organizáciu eventu hale. Bolo by načase aby Banská Bystrica mala nový moderný kultúrny stánok s väčšou kapacitou s potrebným zázemím. Mne samotnému je ťažko sa vyjadriť k podujatiu, to by sa mali fanúšikovia, ktorí nás znovu nesklamali, zaplnili celú športovú halu Dukla a vytvorili neopísateľnú atmosféru. Za to sa im chcem všetkým veľmi pekne poďakovať.“

Vladimír Piperek, promotér DFN a manažér viacerých športových projektov, k tomu dodal:

„Úvodné DFN z októbra minulého roku bolo podľa laickej aj odbornej verejnosti hodnotené veľmi vysoko a keďže my sa chceme kvalitatívne posúvať s každým ďalším pokračovaním stála pred nami veľká výzva. Do podujatia sme zaradili štart nášho nového projektu Professional Muaythai League, kde 4 najlepší zápasníci vo svojich váhových kategóriách súperia systémom každý s každým a najlepší dvaja zabojujú o titul národného šampióna WMC čo je najrešpektovanejšia svetová organizácia vo svete thajského boxu.“

Ďalej pokračoval:

„Pridali sme verejné váženie bojovníkov v Europa Shopping Center deň pre podujatím, zapracovali sme na skvalitnení audiovizuálnej show a z celého podujatia sme vysielali televízny prenos vo forme Pay Per View (platený live stream ktorý bolo možné sledovať na všetkých mobilných zariadeniach). Týmto by som sa chcel poďakovať všetkým fanúšikom, sponzorom, celému organizačnému tímu DFN a v neposlednom rade zúčastneným športovcom za skvelý s neopísateľnou atmosférou.“

Spoluorganizátormi galavečera Dracula Fight Night 2 boli najmä Dracula Gym Banská Bystrica, ktorý sídli v komplexe Šport Zóna v Rudlovej – Sásovej a taktiež aj Slovenská Muaythai  Asociácia ako národný športový zväz Muaythai na Slovensku z poverenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Autor: (dem), Foto: DFN