FOTO: Kremnička si poľahky poradila s Veľkým Krtíšom

ŠPORT
2 /

Hráči štvrtého tímu projektu F – partner boli od úvodu na domácom ihrisku pánmi. Hostí z Veľkého Krtíša v prvej časti hry do veľkých šancí nepustili. Situácia sa zmenila až v druhom polčase.

ŠK Kremnička – FC Baník Veľký Krtíš 2:0 (1:0)

Góly: 12. Matej Kubát, 90.+ Michal Bušík. ŽK: 43. Uhliar – 51. Nilaš, 68. Ondrejkov.

Úvodné zostavy tímov:

ŠK Kremnička: Juračka, Jendrišák, Kolofik, Beňák, Uhliar, Choma, Hurík, Palovič, Jobko, Rapčan, Kubát. Na lavičke: Kaczorek, Palkovič, Murgaš, Bíreš, Bušík.

FC Baník Veľký Krtíš: Holub – Havrila, Zachar, Chromek, Nemčok, Nilaš, Berec, Pixiades, Ondrejkov, Horn, Béreš. Na lavičke: Baláž, Kocka, Juhoš, Šár.

Diváci v peknom prostredí štadióna pri Kremničke nevideli, podobne ako v predohrávanom 14. kole pred týždňom proti Dolnej Ždani (1:1), veľa futbalovej krásy. Domácich tradične ťahal najmä skúsený Choma, v bráne istil ešte skúsenejší Juračka, ale aktívna bola napríklad aj nová tohtosezónna posila Kremničky, iba devätnásťročný  Tomáš Uhliar, ktorý v minulej sezóne pôsobil v ŠK Hrochoť. Prvý gól stretnutia videli dovedna dve stovky divákov už v 12. minúte, keď efektne za Holubov chrbát zakončoval Kubát. Po polhodine hry priniesol ďalší vzruch Choma, ktorý loptu pekne potiahol po ľavom krídle, lenže zo strany jeho spoluhráčov zostala táto akcia nepochopená. O tri minútky sa na gólmana hostí rútili dokonca až traja červeno-bieli, ale na koncovke ešte musia hráči Kremničky veľa potrénovať.

V druhom polčase sa hra vyrovnala a o výsledok sa domáci priaznivci nebáli bez príčiny. Prvé veľké šance druhého dejstva síce mal v 53. minúte Choma, alebo ešte väčšiu v 57. minúte Jobko, ktorý nastrelil len hornú žrď brány kapitána a brankára hostí v jednej osobe Miroslava Holuba. Potom však už častejšie hrozili hostia, keď v 62. minúte len tesne nad Juračkovu bránu mieril Berec. Kombinačné prednosti sa domácim nedali uprieť, ale vytrácajúce sa sily dovoľovali stále viac hosťom. To vyvrcholilo v 90. minúte, keď fanúšikom na tribúne zastal dych pri šanci hosťujúceho Ondrejkova. Ten sa v spleti ocitol osamotený pred Juračkovou bránou a Noro by sa na jeho gól len z diaľky pozrel, lenže to by Ján Ondrejkov nesmel prestreliť. Keď už tribúna hnala hlavného rozhodcu Halfára k záverečnému hvizdu, rozhodol sa povestné nedáš – dostaneš potvrdiť striedajúci Michal Bušík a zvýšil na konečných 2:0.

ŠK Kremnička najbližšie zavíta 16. augusta do Lietavskej Lúčky. Na predmestie Banskej Bystrice sa III. liga – stred vráti 23. augusta, keď opäť o 10:30 Kremnička privíta Bytču.

Zdroj: Bystricoviny.sk (FR, foto: autor)