FOTO: Jakub si vychutnal v derby oslabenú Sásovú, nezaváhali ani Podkonice a Selce

V. LIGA
0 /

Cez víkend bolo na programe 18. kolo piatej futbalovej ligy, v ktorom sa hralo mestské a zároveň susedské derby v Jakube. Zavítala tam oslabená Sásová a prehrala rozdielom triedy. Podkonice potvrdili líderskú pozíciu na ihrisku o záchranu bojujúcej Dobrej Nivy. Selce doma jasne zdolali posledný Prenčov a Hrochoťania remizovali na svojom ihrisku s Bacúchom.

Vedúce Podkonice sa predstavili v Dobrej Nive a boli počas celého zápasu jasne lepším tímom. Od začiatku tlačili na domácich, prezentovali sa dobrou hrou po zemi. Prvú šancu mal Kostúrik, ktorý nastúpil so zranením prstov na ruke, dostal sa do hlavičky, ale mieril vedľa. Prvý gól videlo takmer dvesto divákov v sedemnástej minúte. Lihan dostal krížnu prihrávku a z ľavej strany napálil účinne – 0:1. V 34. minúte bolo 0:2, keď po centri z ľavej strany strieľal v šestnástke Selecký. Šancu mal i jeho spoluhráč Sedliak, ale gólman Vilhan podržal svoj tím. Dobrá Niva mohla znížiť zo skrumáže, no Gašperan v bránke intuitívne vyrazil dobrú strelu jedného z hráčov súpera.

V druhom polčase sa presadil aj kanonier Podkoníc Kostúrik. Dostal ideálnu loptu na úroveň ofsajdu, následne sa ocitol sám pred brankárom, neukvapil sa k strele, vychutnal si ho a namieril presne k žrdi – 0:3. Domáci hrali s novo zloženou obranou, ktorá si musí ešte na seba zvyknúť. Štvrtý gól napokon už neinkasovali, hoci mal k nemu veľmi blízko najmä Rusnák. Z prvej bez prípravy pálil ponad bránku. Veľmi dobrý zápas odohral na strane hostí kapitán Lihan.

OŠK Dobrá Niva – FK Podkonice 0:3 (0:2)

Góly: 17. Lihan, 34. D. Selecký, 57. Kostúrik. Rozhodoval: Šága. ŽK: bez kariet. Diváci: 180. 

Na mestské derby Jakub – Sásová (aj v našej fotogalérii) bolo zvedavých viac než tristo ľudí a určite čakali viac od celku hostí. Tí však zavítali k súperovi z rôznych i nezdravotných dôvodov v poriadne oklieštenej zostave. Nemali ani jedného zdravého náhradníka na lavičke, do hry musel ísť aj matador Ďuriš, či hrajúci tréner Choma. V prvom polčase jasne dominovali domáci. Do vedenia išli už v desiatej minúte, keď sa po úniku z krídla dostala lopta pred bránku na Čiefa a ten z prvej nedal šancu Čavojovi. V 21. minúte bolo už 2:0. Klinec obišiel protihráča v šestnástke a sám pred brankárom uspel, strieľal pomedzi jeho nohy. Na 3:0 zvyšoval v 35. minúte znovu Čief. Dostal dlhú loptu za obranu, brankár vybehol proti nemu a tento skúsený futbalista ho prehodil. Sásová znížila po rohovom kope, keď sa presadil peknou hlavičkou Ďuriš.

Hostia do druhého dejstva už nenastúpili so zraneným Haringom, hrali teda o deviatich v poli, keďže nemali kým striedať. A to sa prejavilo už v úvode tohto dejstva. V 50. minúte Kútik unikol po krídle, naservíroval dobrú prihrávku pred bránku, kde operoval Klinec, technicky oklamal obrancu súpera a pohodlne zakončoval k vzdialenejšej žrdi – 4:1. Jakubčania potom zvoľnili, šetrili súpera, nehrali na plný plyn. Sásovčania mali niekoľko štandardiek, ale chýbala presnejšia finálna fáza. V závere im však dochádzali sily a domáci pridali napokon i piaty gól. Čiefa pekne vysunul jeden zo spoluhráčov, Čavoj ho ale vychytal, no na následnú dorážku Cimermana nemal žiadny nárok.

Bystricoviny po stretnutí oslovili dvojgólového Michala Čiefa, ktorý nám k parádnej jarnej fazóne tímu bez prehry iba s jednou remízou a štyrmi výhrami povedal: „Začali sme v oveľa väčšom počte chodiť na tréningy, to sa odzrkadľuje na výsledkoch a výkone. Máme aj trošku šťastíčka v zápasoch, čo tiež patrí k futbalu. Zatiaľ sme radi, že nám to takto ide, že sme ešte neprehrali. Dúfam, že nám to vydrží čo najdlhšie. Sásová neprišla dnes v plnej zostave. Odišli im cez zimu nejakí kvalitnejší hráči, plus ďalší neprišli na toto derby. Čakali sme teda, že to bude ľahší zápas, navyše keď im cez polčas odišiel pre zranenie ďalší futbalista a nemali ho kým ani vystriedať. Hrali teda o deviatich, mali tam aj starších pánov na ihrisku, no dreli až do samého konca. Chceli dať góly, klobúk dole teda pred nimi, lebo nie každý by to vydržal ako oni.“

TJ ŠK Sokol Jakub – ŠK Sásová 5:1 (3:1)

Góly: 10. a 35. Čief, 21. a 50. Klinec, 87. Cimerman – 37. Ďuriš. Rozhodoval: Butora. ŽK: bez kariet. Diváci: 300.

Selce mali doma pomerne ľahkú prácu s posledným Prenčovom. Aj tento celok prišiel na pôdu nášho mužstva z bystrického okresu v oklieštenej zostave a do polčasu prehrával dvojgólovým rozdielom. Prvý presný zásah obstaral už v dvanástej minúte útočník Koctúr a v tridsiatej minúte sa po faule F. Blahúta v šestnástke presadil z nariadenej penalty domáci brankár Faltáni. V druhom dejstve hostia dlho odolávali, nedokázali však znížiť a v samom závere už vysilení inkasovali ďalšie góly. Na 3:0 zvyšoval Kapusta, na 4:0 Matonok a na konečných 5:0 stanovil výsledok v 89. minúte opäť Adam Kapusta.

ŠK Selce – OFK Štart Prenčov 5:0 (2:0)

Góly: 12. Koctúr, 30. Faltáni (z 11m), 76. a 89. A. Kapusta, 82. P. Matonok. Rozhodoval: Kyzek. ŽK: J. Mesík – A. Chovan, Beňovic, F. Blahút. Diváci: 180. 

Hrochoť privítala na svojom ihrisku Bacúch a v prvom polčase sa nedokázala presadiť. Šance nevyužili ani tím z Horehronia, takže na prestávku išli iba tímy za bezgólového stavu. Po zmene strán sa najprv presadili hostia. Konkrétne v 65. minúte, keď sa z presného zásahu tešil Košičiar. Domáci následne vrhli všetky sily do útoku, už nemali čo stratiť, a v samom závere sa im podarilo vyrovnať. V 86. minúte sa o to zaslúžil Ondrej Debnár. Body si teda mužstvá napokon podelili.

ŠK Hrochoť – FK 09 Bacúch 1:1 (0:0)

Góly: 86. O. Debnár – 65. Košičiar. Rozhodoval: Fábry. ŽK: bez kariet. Diváci: 150. 

Zostávajúce výsledky: Lovča – Ladomerská Vieska 1:1, B.Štiavnica/Š.Bane – Bzovík 2:1, Krupina – Lieskovec 0:0.

Najbližšie je na programe 19. kolo, v ktorom sa v nedeľu 28. apríla o 16.00 hodine stretnú v okresnom derby Podkonice so Selcami, ďalej Sásová privíta doma Banskú Štiavnicu, Hrochoťania sa predstavia v Dobrej Nive a Jakub v Lieskovci.

Poradie:

1. PODKONICE 43b, 2. JAKUB 34b, 3. B. Štiavnica 32b*, 4. Lieskovec 31b, 5. SÁSOVÁ 29b, 6. Bacúch 28b, 7. SELCE 27b*, 8. L. Vieska 23b*, 9. Lovča 23b, 10. Krupina 23b, 11. HROCHOŤ 21b*, 12. D. Niva 15b, 13. Bzovík 14b, 14. Prenčov 5b. 

* – mužstvá majú jeden zápas k dobru

Autor: (bl), Foto: autor