FOTO: Druhá výhra Jakuba, triumf Seliec s novým trénerom, prehrala iba Sásová

V. LIGA
3 /

V nedeľu hralo päť mužstiev z bystrického okresu zápasy piateho kola v piatej futbalovej lige a štyri uspeli naplno. Vyhrali Jakub, Selce, Priechod a Hrochoť. Žiaľ po štyroch remízach v rade Sásová tentoraz nebodovala a zaknihovala prvú prehru po výsledku 0:2 v Bacúchu.

Jakub nabudený prvou výhrou v predchádzajúcom kole v Dobrej Nive chcel konečne bodovať naplno i doma. Súperom bola Krupina a v bránke nášho celku sa objavil 53-ročný matador Štrba. Žiaľ pomerne rýchlo kapituloval, keď ho už v štvrtej minúte z vyše tridsiatich metrov z priameho kopu prekonal strelo pod brvno Augustín – 0:1. Domáci museli myslieť vzhľadom na okolnosti stále i na defenzívu, ale po tomto stave predovšetkým aj na ofenzívu. Spoliehali sa na krídelné akcie a dve z nich im vyšli ešte do prestávky. V 22. minúte sa po centri z dorážky hlavou presadil Klinec – 1:1 a v 26. minúte centrovanú loptu dostal hlavou medzi žrde aj Kútik. Náš celok bol teda za snahu odmenený a mohol ísť na polčas spokojnejší s vedením 2:1.

V druhom polčase pokračoval zápas v slušnom tempe za horúceho počasia. Oba tímy produkovali dobrý futbal, hra bola vyrovnaná. Rozhodujúci moment nastal v 71. minúte, kedy sa hostia dopustili faulu na kraji šestnástky a rozhodca Sikora nariadil pokutový kop. Za protesty videli Krupinčania Bohuš a Ližbetin žlté karty, naťahovačky však neznervóznili domáceho exekútora penált Roba Kútika, ktorý nariadenú jedenástku s prehľadom premenil (zachytený moment aj v našej fotogalérii) a bolo 3:1. Následne už Jakub umnou hrou podržal tento výsledok, hostia sa síce snažili niečo vpredu vymyslieť, ale do vyloženej gólovej šance sa nedostali.

TJ ŠK Sokol Jakub – MFK Krupina 3:1 (2:1)

Góly: 22. Klinec, 26. a 72. Kútik (druhý z 11m ) – 4. Augustín. Diváci: 80.

Doma vyhral aj Priechod, hoc v prvom polčase musel v zápase s Hontianskymi Nemcami až dvakrát striedať, najprv Penova a potom aj Fojtíka. Domáci sa teda potrebovali vysporiadať so stratou dvoch kľúčových hráčov, do prestávky neinkasovali a po nej chceli streliť gól a vyhrať. To sa im aj podarilo v 63. minúte Elekom. Tento futbalista pridal aj druhý gól o osem minút neskôr a upokojil tak svoj celok – 2:0. Hostia sa však nezdávali, dokázali znížiť v závere Pařenicom, ale na vyrovnanie sa už nezmohli, takže body zostali u nášho mužstva z bystrického okresu.

OFK 1950 Priechod – OTJ Hontianske Nemce 2:1 (0:0)

Góly: 63. a 71. Elek – 83. Pařenica. Diváci: 250.  

Selce na poslednú chvíľu zohnali nového trénera, skúseného Daniela Vernarského, ktorý nečakane skončil v úvode sezóny v treťoligových Rakytovciach. Pod jeho taktovkou mužstvo nastúpilo doma na duel s Dobrou Nivou a zvládlo ho excelentne. Do vedenia išlo už v štvrtej minúte Klačanom. Potom sa zranil Selčanom útočník Koctúr a pred polhodinou musel ihrisko opustiť aj ďalší domáci futbalista Maruniak. Tieto straty však náš celok nerozhodili a do prestávky sa presadili postupne Matej Mesík, Roman Radoš, Matej Považanec a gólom do šatne súpera Jakub Kľačan. Na prestávku išli tímy za jasného stavu 5:0. V druhom dejstve najprv zvýšil na 6:0 už v 49. minúte Číž. Hostia korigovali o jedenásť minút Babiakom, no posledné slovo mali domáci futbalisti, konkrétne Túry, ktorý v 87. minúte zariadil konečný výsledok 7:1.

FK Selce – OŠK Dobrá Niva 7:1 (5:0)

Góly: 4. Klačan, 34. Mesík, 38. Radoš, 42. Považanec, 45. Kľačan, 49. Číž, 87. Túry – 60. Babiak. Diváci: 200.

Hrochoťania odcestovali v nedeľu do neďalekého Lieskovca a duel tam zvládli. V prvom polčase diváci gól nevideli, no nástup do druhého vyšiel bravúrne hosťom. V 47. minúte sa totiž presadil Poničan. Domáci sa následne snažili vyrovnať, ale šance mal i náš tím z bystrického okresu. Futbalisti na jednej i druhej strane už správnu streleckú mušku nenašli alebo boli proti brankári. V poslednej minúte si pustil ústa na špacír Hrochoťan Škamla, čo sa nepáčilo arbitrovi Kaliňákovi a udelil mu druhú žltú, teda červenú kartu. V posledných okamihoch stretnutia však Lieskovec prevahu o jedného hráča už nedokázal využiť.

OŠK Lieskovec – ŠK Hrochoť 0:1 (0:0)

Gól: 47. Poničan. ČK: 90. Škamla (Hrochoť) po 2ŽK. Diváci: 150. 

Sásová odcestovala na Bacúch, kde to nemá žiadne mužstvo ľahké. A to sa potvrdilo aj tentoraz. Doterajší remízový kráľ súťaže z Banskej Bystrice (štyri kolá – štyri remízy)  inkasoval v prvom polčase v 35. minúte, skóre otvoril domáci Lapin. Po zmene strán sa hostia snažili vyrovnať a zaknihovať u lídra piatej ligy piatu remízu v rade, no tieto plány im nabúral v 58. minúte gólom na 2:0 Bacúšan Rosík. Na tento zásah ´Sásovania´ nenašli odpoveď a museli sa tak zmieriť s prvou prehrou v súťaži, ktorú im uštedril súper nepoznajúc chuť straty čo len jedného bodu v tejto aktuálnej sezóne.

FK 09 Bacúch – ŠK Sásová 2:0 (1:0)

Góly: 35. Lapin, 58. Rosík. Diváci: 170.  

Zostávajúce výsledky: Ladomerská Vieska – Banská Štiavnica 3:2 a Lovča – Brezno 1:5,

PROGRAM:

V šiestom kole piatej ligy sa v nedeľu 8. septembra o 15.30 hodine predstaví doma Sásová, ktorá hostí s cieľom konečne aj vyhrať v tejto sezóne Hontianske Nemce, Priechod hrá v Dobrej Nive a Selce v Krupine. V okresnom derby si to rozdá Hrochoť s Jakubom.

Poradie:

1. Bacúch 15b, 2. L. Vieska 10b, 3. PRIECHOD 10b, 4. H. Nemce 9b, 5. HROCHOŤ 9b, 6. Brezno 8b, 7. Lieskovec 7b, 8. SELCE 7b, 9. JAKUB 6b, 10. B. Štiavnica 5b, 11. SÁSOVÁ 4b, 12. Krupina 4b, 13. Lovča 3b, 14. D. Niva 1b.

Autor: (bl), Foto: autor zo zápasu Jakub - Krupina