FOTO: Deň otvorených dverí VŠC Dukla Banská Bystrica na Štiavničkách

ŠPORT
0 /

Vojenské športové centrum DUKLA Banská Bystrica usporiadalo vo štvrtok na Štiavničkách zaujímavé podujatie „Deň otvorených dverí VŠC DUKLA Banská Bystrica 2019“. Pred plánovanou rekonštrukciou celého areálu to bola jedna z posledných akcií na tomto štadióne.

Malí i veľkí návštevníci si mohli na vlastnej koži  môcť vyskúšať množstvo športových aktivít zo športov, ktoré zastrešuje VŠC DUKLA alebo iné banskobystrické kluby vrátane polície.Primátor Ján Nosko k športovým aktivitám v našom meste pred koncom školského roka uviedol:

„Školský rok sa blíži ku koncu a žiaci si užívajú posledné dni vo voľnejšom režime. Teší ma, že športovým príležitostiam dávajú zelenú a venujú sa pohybu. Ďakujem organizátorom podujatí, učiteľom a učiteľkám z materských, základných i stredných škôl a v neposlednom rade aj športovcom, ktorí sa na nich zúčastňujú a odovzdávajú svoje skúsenosti. Deti športové aktivity bavia, čo potvrdzujú úsmevy na ich tvárach. Vojenské športové centrum DUKLA Banská Bystrica opäť predstavuje všetkým záujemcom ukážky športov z jeho portfólia aj prostredníctvom najúspešnejších reprezentantov.“

Medzi športovcami Dukly, ktorí boli na slávnostnom zahájení a neskôr záujemcom predstavovali svoje športy, podpisovali fotografie a fotili sa s nimi, bola aj naša najúspešnejšia biatlonistka, olympijská víťazka a medailistka Anastasia Kuzminová, olympijský víťaz a majster sveta v chodeckom maratóne Matej Tóth, majsterka Európy v kick – boxe a thajskom boxe Monika Chochlíková a ďalší.

Deti si schuti zašportovali aj so šampiónmi, vyskúšali si policajné aj biatlonové zbrane. Počasie dopoludnia vydržalo, takže športu sa na Štiavničkách vo štvrtok darilo

Toto podujatie sa koná v rámci každoročného Olympijského dňa, s ktorým je spojený Olympijský beh organizovaný Olympijským klubom Banská Bystrica.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová a FB