FOTO: Ďalšia prehra Sásovej, vyhrali Selce, Priechod a v derby Hrochoť s Jakubom

V. LIGA
0 /

V nedeľu hralo päť mužstiev z bystrického okresu zápasy šiesteho kola v piatej futbalovej lige. Po štyroch remízach v rade Sásová v oklieštenej zostave zaknihovala druhú prehru v rade, no oficiálne tretiu, keďže remízový duel s Priechodom jej bol skontumovaný pre neoprávnený štart jedného hráča (hoci chybu urobil zväz!). Tentoraz nezvládla domáce stretnutie s Hontianskymi Nemcami. Potešili nás Selce výhrou v Krupine, ďalej Priechod víťazstvom v Dobrej Nive a okresné derby zvládli lepšie Hrochoťania na svojom ihrisku, keď zdolali Jakub.

Bystricoviny boli na zápase v Sásovej, ktorá sa pokúsila konečne vyhrať v súťaži, ale mala to ťažké, pretože nastúpila na duel s Hontianskymi Nemcami v oklieštenej zostave a v prvom polčase toho veľa nepredviedla. Viac mali loptu na kopačkách hostia a hlavne v závere prvého polčasu hrozili, no Čavoja v bránke neprekonali. Podarilo sa im to až po zmene strán, konkrétne v 59. minúte. Po centri z pravej strany Vachalík preskočil domáceho stopéra, ťukol do lopty a bolo 0:1. Sásovčania vyrovnali, keď z ľavej strany unikol striedajúci Kapusta a prehodil gólmana Pavlendu, no rozhodca zamával ofsajd, ktorý podľa všetkého nebol. Hádky však nepomohli, vyrovnanie sa nekonalo a tento moment poznačil priebeh. Hoci následne mal ešte dve príležitosti na 1:1 Striežovský, najprv sa nepresadil zoči – voči Pavlendovi v tutovke a potom sa ho snažil prekvapiť strelou bez prípravy z rohu šestnástky, no gólman Hontianskych Nemiec s problémami loptu predsa len skrotil. Nebezpečný bol aj strieľaný center domáceho Turčana zo strany, lopta opečiatkovala brvno. V závere sa hostia spoliehali na brejky a jeden im aj vyšiel. Tran Anh pekne vysunul Pařenicu, ktorý sa presadil krížnou strelou a stanovil výsledok v 87. minúte na konečných 0:2. Z tohto duelu je aj naša fotogaléria.

ŠK Sásová – OTJ Hontianske Nemce 0:1 (0:0)

Góly: 59. Vachalík, 87. Pařenica. Diváci: 150.  

Okresné derby sa hralo v Hrochoti, kde zavítal Jakub a ujal sa vedenia v 29. minúte. Skóre otvoril skúsený Čief – 0:1. Po zmene strán sa však diali veci, pretože rozhodca Janidžár prisúdil domácim až dva pokutové kopy, najprv hneď v prvej minúte druhého polčasu a potom ďalší po hodine hry. A to je už parketa pre Róberta Slávu. Ten penalty premenil a zariadil obrat na 2:1. Jakub sa snažil vyrovnať, ale pykal za túto snahu, pretože v 77. minúte zvýšil na 3:1 Maľa, takže body zostali doma u Hrochoťanov.

ŠK Hrochoť – TJ ŠK Sokol Jakub 3:1 (0:1)

Góly: 46. a 62. Sláva (oba z 11m), 77. Maľa – 29. Čief. Diváci: 100.

Priechod ako nováčik súťaže odcestoval do Dobrej Nivy s cieľom zaknihovať piatu výhru v aktuálnej sezóne (k jednej však prišiel kontumáciou) a svoje plány začal plniť už v prvom polčase. V štrnástej minúte totiž otvoril skóre Elekom. Domáci vyrovnali v druhom polčase Lackom, stalo sa tak v 54. minúte, ale stav 1:1 trval krátko, pretože o dve minúty neskôr sa presadil útočník hostí Štulajter a tento futbalista Priechodu pridal aj tretí gól v 76. minúte. Na tieto jeho zásahy už Dobronivčania nedokázali nájsť odpoveď a tak tri body si odniesol náš tím z banskobystrického okresu, ktorý sa vyšvihol na druhú priečku v tabuľke.

OŠK Dobrá Niva – OFK 1950 Priechod 1:3 (0:1)

Góly: 14. Elek, 56. a 76. Štulajter – 54. Lacko. Diváci: 200.  

Selce vyhrali pod taktovkou nového trénera Vernarského aj druhý zápas v rade. Po vysokej domácej výhre s Dobrou Nivou naplno bodovali tentoraz v Krupine. Nemali to tam však jednoduché. Vedenia sa ujali domáci futbalisti v 33. minúte Slavom Seleckým. Náš celok otáčal nepriaznivý stav až v druhom polčase. V 59. minúte sa podarilo vyrovnať Šinkovkinovi a v 74. minúte dal víťazný gól Roman Radoš. Domáci sa snažili v závere vyrovnať, ale Selčania si tesné vedenie už nenechali vziať a naplno bodovali.

MFK Krupina – FK Selce 1:2 (1:0)

Góly: 33. S. Selecký – 59. Šinkovkin, 74. Radoš. Diváci: 100.

Zostávajúce výsledky: Banská Štiavnica – Lieskovec 2:2, Brezno – Ladomerská Vieska 1:1, Bacúch – Lovča 5:3.

PROGRAM:

V siedmom kole piatej ligy sa v nedeľu 15. septembra o 15.30 hodine hrá okresné derby v Selciach, zavíta tam Hrochoť. Doma hrá Jakub, ten hostí Banskú Štiavnicu a Priechod na svojom obecnom štadióne privíta Krupinu . Sásová sa pokúsi zaknihovať prvé víťazstvo v súťaži v Lovči.

Poradie:

1. Bacúch 18b, 2. PRIECHOD 13b, 3. H. Nemce 12b, 4. HROCHOŤ 12b, 5. L. Vieska 11b, 6. SELCE 10b, 7. Brezno 9b, 8. Lieskovec 8b, 9. B. Štiavnica 6b, 10. JAKUB 6b, 11. B. Štiavnica 5b, 12. SÁSOVÁ 3b, 13. Lovča 3b, 14. D. Niva 1b.

Autor: (bl), Foto: autor zo zápasu Sásová - H. Nemce