FOTO: Chlapci TC Baseline Banská Bystrica víťazmi detského Davis Cupu do 10 rokov

ŠPORT
0 /

Počas uplynulého víkendu sa v Národnom tenisovom centre konalo jubilejné 15. fceloštátne finále detského Davis Cupu a Fed Cupu hráčov a hráčok do 10 rokov.

Vo vynikajúcom svetle sa predstavili chlapci z banskobystrického TC Baseline. Dominantným spôsobom s impozantným skóre 14:1 zo všetkých zápasov nedali nikomu zo súperov šancu a obhájili tak minuloročné prvenstvo v súťaži.

V pohode a výbornej forme sa predviedla opora tímu Leon Sloboda, ktorý vo všetkých svojich zápasoch dovolil uhrať súperom iba jedinú hru. Skvelým výkonom doplnil Leona Matúš Petráško, ktorému súperi zobrali dovedna 2 hry. Zvyšné víťazné body obstarali pre TC Baseline Martin Petrík a Dávid Ondrášik.

„Sme opäť MAJSTRI. Chlapci, sme na Vás pyšní a patrí Vám veľká gratulácia. Naši hráči TC Baseline zvíťazili v súťaži v rokoch 2014, 2015, 2018 a 2019, čím sa so štyrmi prvenstvami stali najúspešnejším slovenským klubom v 15 – ročnej histórii súťaže,“

uviedol Martin Labaš, podpredseda TC Baseline Banská Bystrica.

Výbornú prácu odviedol aj ďalší banskobystrický klub. Družstvo chlapcov a družstvo dievčat TK B. Bystrica sa prebojovalo až do finále, kde nestačili chlapci na rovesníkov z TC Baseline a dievčatá na TK HSC Piešťany.

Celkový výsledok banskobystrických klubov bol podľa slov organizátorov jedinečný v tom, že počas celej histórie súťaže sa nestalo, aby v semifinále súťaže mali zastúpenie tri družstvá z jedného mesta.

Zdroj: TC Baseline, Foto: klubový FB