FOTO: Bystrický športový klub Dracula Gym začal prípravu na Majstrovstvá SR

ŠPORT
0 /

Uvoľnenie protipandemických opatrení umožnilo banskobystrickému športovému klubu Dracula Gym začať prípravu na najbližšie podujatia, ktorých súčasťou budú aj majstrovstvá SR v Thajskom boxe a Kickboxe.

Na to, ako prebieha príprava, sme sa opýtali manažéra klubu Vladimíra Pipereka:

„V prvom rade sme radi, že sa po dlhšej dobe čiastočne uvoľnili opatrenia a mohli sme otvoriť „brány“ klubu.  Naši zápasníci sa od októbra pripravovali individuálne, nakoľko musel byť klub uzavretý a taktiež naši študenti na Strednej športovej škole mali nariadené dištančné vzdelávanie.“

Vladimír Piperek

Vladimír Piperek

V najbližšej dobe čaká zápasníkov Dracula Gymu viacero podujatí :

  • UPC fight mája (tento víkend) v Prahe
  • MAMMAL liga (amatérska liga v MMA) 29. mája v Bratislave
  • Majstrovstvá SR v Muaythai 19. júna v Sport Resort Slovenka, Banská Bystrica – Moštenica
  • SMTA liga ( amatérska liga v Muaythai ) 20. júna v Sport Resort Slovenka, Banská Bystrica – Moštenica
  • Majstrovstvá SR v Kickboxe 26. júna v Poprade
  • DFN 3 / Dracula Fight NIght júla v Banskej Bystrici

Vzhľadom na to, že banskobystrickí zápasníci sa doteraz pripravovali individuálne, klub po porade trénerov nastavil tréningový plán dvojfázových tréningov.

„Do prípravy, ktorá začala 3. mája 2021, sme nominovali 22 reprezentantov Dracula Gymu. Veľké poďakovanie patrí aj riaditeľovi Strednej športovej školy v Banskej Bystrici (bývalé Športové gymnázium), keďže akceptoval našu žiadosť o možnosť internátneho ubytovania aj žiakov, ktorí nie sú v maturitnom ročníku. Momentálne nariadenia to povoľujú len terajším maturantom,“

povedal Vladimír Piperek.

Jednou z noviniek v Dracula Gyme je spolupráca s mentálnym coachom Lukášom Piperekom, ktorý bude mať na starosti mentálne nastavenie a pohodu bystrických zápasníkov.

Príprava zatiaľ prebieha podľa predstáv a všetci veria, že klubovým zápasníkom sa podarí dosiahnuť úspechy, ktoré budú reprezentovať DraculaGym a Banskú Bystricu.

Autor: (dem), Foto: Dracula Gym