FOTO: Bystrický Dracula Gym úspešný na domácich šampionátoch v MMA a Thajskom boxe

ŠPORT
0 /

Banskobystrický športový klub Dracula Gym úspešne ukončil sezónu na domácich šampionátoch. Mladí talentovaní športovci sa uplynulý víkend zúčastnili Majstrovstiev Slovenska v MMA ktoré sa konali v Poprade a taktiež finálových zápasov SMTA ligy v Thajskom boxe, ktoré sa konali v Trenčíne.

Minulý víkend sa konali Majstrovstvá Slovenska v MMA organizácie SOMMA s týmito výsledkami:

16 – ročný Ivan Kováč vyhral všetky svoje zápasy predčasne už v 1. kole na submission a stal sa Majstrom Slovenska v kategórii juniorov do 57 kg.

17 – ročný Sebastián Horváth vyhral svoj zápas na KO v 3. kole a získal 3. miesto na Majstrovstvách Slovenska v kategórii juniorov do 77,1 kg (Horváth si za celú sezónu udržal status neporazeného, ale z dôvodu nedostatočného počtu štartov získal „len“ 3. miesto).

19 – ročná Veronika Smolková si prevzala titul Majsterky Slovenska v kategórii seniorky do 61,2 kg, v ktorej tento rok vyhrala aj Majstrovstvá sveta v holandskom Amsterdame.

Finálové zápasy SMTA ligy v Thajskom boxe ako vrcholnej súťaže Thajského boxu v našej krajine, ktorú organizuje Slovenská Muaythai Asociácia dopadli nasledovne:

16 – ročný Andreas Tóth vyhral svoj zápas 3:0 na body.

17 – ročný Roland Tóth vyhral svoj zápas 3:0 na body.

17 – ročný Sebastián Horváth vyhral svoj zápas KO v 3. kole.

Všetci traja borci sa tak stali šampiónmi SMTA ligy pre sezónu 2021/22.

Veronika Smolková, Radomír Chovan a Roland Tóth sa minulý týždeň premiérovo predstavili aj na prestížnom DFN 7 kde svoje zápasy vyhrali.

Manažér Dracula Gymu Vladimír Piperek k výkonom svojich zverencov povedal:

„Sezóna bola pre nás celkovo veľmi úspešná čo sme aj potvrdili výsledkovo aj tento víkend.  Dokázali sme byť úspešní na profesionálnej aj amatérskej úrovni v Thajskom boxe, MMA aj Kickboxe. Podarilo sa nám do Banskej Bystrice priniesť titul Majsterky sveta, niekoľko titulov Majstrov Slovenska a víťazstiev v národných súťažiach. Okrem úspechov v profi scéne ma veľmi tešia aj úspechy našich mládežníckych reprezentantov. Je to výsledkom práce celého realizačného tímu a našich športovcov.“

Ďalej Piperek dodal:

„Sme presvedčení, že sme na správnej ceste a do Banskej Bystrice budeme nosiť čoraz viac športových úspechov. Poďakovanie za celú sezónu patrí našim športovcom, trénerskému tímu, vedeniu Strednej športovej školy v Banskej Bystrici, ktorá pre našich žiakov vytvára skvelé podmienky, našim podporovateľom a fanúšikom. Ďakujeme.“

Autor: (tom), Foto: Dracula Gym