Duklistka Ivana Horná získala na MS striebro v mŕtvom ťahu, vytvorila štyri rekordy

ŠPORT
0 /

Slovenská reprezentantka a členka VŠC Dukla Banská Bystrica v silovom trojboji Ivana Horná získala na majstrovstvách sveta IPF v nórskom Stavangeri striebornú medailu v mŕtvom ťahu výkonom 227,5 kg. Zároveň vytvorila štyri nové národné rekordy.

V celkovom poradí v hmotnostnej kategórii do 69 kg obsadila Ivana Horná ôsme miesto (572,5). Naša 31-ročná Duklistka potvrdila svoje kvality všetkými deviatimi platnými pokusmi. V drepe zvládla 210 kg, v tlaku na lavičke 135 kg, v mŕtvom ťahu 227,5 kg a v celkovom trojboji 572,5 kg, čím sa postarala o najlepší trojboj v histórii ženského silového trojboja! Všetky štyri hodnoty sú novými slovenskými rekordmi.

Zlato v mŕtvom ťahu ušlo Ivane Hornej len o vlások. Odniesla si ho Dánka Kathrine Baková s rovnakým výkonom ako slovenská reprezentantka, ale s nižšou telesnou hmotnosťou, ktorá v tomto prípade rozhoduje. Šampiónka v klasickom silovom trojboji absolvovala po ME ďalšiu úspešnú premiéru na MS v silovom trojboji vo výstroji a zlepšenie v trojboji o 35 kg. Informovala o tom v tlačovej správe Slovenská asociácia fitnes, kulturistiky a silového trojboja.

Autor: (bl), Foto: facebook, ilustračné