Dukle sa vydarila odveta v Dubnici, vyhrali sme gólom Vujoševiča + HLASY

ŠPORT
1 /

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica cestovali na sobotňajší zápas druhého kola  II. futbalovej ligy do Dubnice s cieľom odčiniť neúspešný záver minulého ročníka, keď práve domáci Dubničania prekazili Bystričanom postup do baráže o I. ligu. Tentoraz sme boli úspešní.

Hralo sa v úmornej horúčave. Výkop stretnutia mali hostia, ktorí nastúpili v tradičných červených dresoch proti modrým domácim.  Dukla bola v úvode stretnutia aktívnejším tímom, lopta držala častejšie na polovici Dubnice.

V 12. minúte veľmi dobrý center na prednú žrď po Polievkovom rohu zakončoval Nosko, ale ubránil ho jeden z domácich hráčov Dubnice. O štyri minúty neskôr Jozef Dolný dostal krásny pas zo stredu poľa do pokutového územia. Ofenzívny hráč Dukly mieril krížnou strelou tesne vedľa troch žrdí.

Dubnica sa snažila v tejto fáze hry  držať loptu na svojej polovici ihriska s postupnými útokmi na bránu Krejčího.  Prvá veľká šanca pre domácich prišla v 20. minúte. Ján Nosko síce najskôr odvrátil loptu spred svojej šestnástky, lenže okamžite prišla prihrávka medzi stopérov a Aurel Dávidík išiel sám na Krejčího. Skúsil lob, ale prehodil aj bránku.  

V 28. minúte si Dolný na hranici malého vápna našiel fantastický center z pravého krídla. Hlavičkoval cez jedného z dubnických obrancov, no tesne vedľa vzdialenejšej žrde. V 34. minúte si Lukáš Migaľa naviezol loptu cez otvorený priestor na ľavom krídle až pred pokutové územie a 25 metrov poslal parádnu tvrdú ranu na bránu, brankár bol však pripravený. V 38. minúte domáci  Frederik Bilovský vyslal zaujímavý strelecký pokus po trávniku. Nebola to prudká strela, ale  len tesne minula žrď Krejčího brány.  

O minútu na druhej strane Dolný získal rohový kop. Po rozohrávke na krátko si práve zobral loptu, naviezol ju do pokutového územia a prudkou ranou na vzdialenejšiu žrď mohol otvoriť skóre. Skvele však zareagoval domáci brankár Digaňa. Do konca prvého polčasu sa už nič vážnejšie neudialo.

V úvode druhého polčasu Dubnica vystriedala dvoch hráčov.  Obe mužstvá sa snažili vypracovať si gólovú šancu, ale ich snaha končila v šestnástke súpera. Domáci získavali optickú prevahu, ale bez konečného efektu.

V 59. minúte v tíme MFK Dukla Banská Bystrica Jakub Uhrinčaťa vystriedal Marek Frimmel. Práve tento hráč krátko po svojom príchode na trávnik stiahol na seba pozornosť súpera, prihral voľnému Jozefovi Dolnému a namieril loptu k žrdi. Najaktívnejšieho hráča hostí však vychytal Digaňa.

Rozhodnutie prišlo v 75 minúte. Frimmel si krásne potiahol loptu do pokutového územia, centroval do päťky za Digaňu a Miladin Vujoševič sa zblízka dokázal presadiť na 1:0.

Po góle najskôr striedala Dubnica. Následne tréner Dukly vystriedal dvoch hráčov, keď strelca gólu Vujoševiča nahradil Lukáš Laksik a Dolného vystriedal Geron Tocka.

V 81. minúte Tocka poslal fantastickú prihrávku za obranu Dubnice a Róbert Polievka išiel sám na bránu. Jeho zakončenie po trávniku však výborne vystihol brankár Digaňa.  Po ďalšom striedaní domácich v 86. minúte vystriedali aj hostia, keď miesto Tótha  prišiel Dalibor Gonda. Krátko potom Ľuboš Kupčík nahradil Polievku.

V 88. minúte domáci Michal Petráš dostal od Matúša pas pred šestnástkou Dukly a išiel s loptou na bránu. Vyštartoval proti nemu náš brankár Adam Krejčí a obaja sa tvrdo zrazili. Bystrický brankár ostal na trávniku poriadne otrasený, museli ho ošetrovať. Rozhodca za tento zákrok ukázal domácemu hráčovi červenú kartu.  Našťastie Krejčí mohol po dlhšom ošetrení pokračovať v hre.

V nastavenom čase sa Dubnica ešte snažila zo všetkých síl snaží vyrovnať, ale Banská Bystrica rozvinula pred svojou šestnástkou pevnú obranu.  Napokon Dukla uhájila cenné jednogólové víťazstvo, ktoré naše mužstvo posunulo priebežne do čela tabuľky II. futbalovej ligy.

Nasledujúci domáci zápas 3. kola II. futbalovej ligy odohrajú hráči MFK Dukla Banská Bystrica so Slavojom Trebišov v sobotu 15. augusta 2020 o 17:00 hod. vo Zvolene.

Fakty o zápase:

FK Dubnica – MFK Dukla Banská Bystrica 0:1 (0:0)

Gól: 75. Vujošević

ŽK: 24. Levai (Dubnica, 40. Migaľa (BB) , ČK: 89. Petráš (Dubnica)

Rozhodcovia: Čiernik – Kuba, Bobko – Choreň, Diváci: 655

Zostavy mužstiev:

FK Dubnica: Digaňa – D. Švec, Pleva „C“ (84. Martinek), Vaculík, Čurik, Janček (46. Janco), M. Kuzma, Bilovský, Levai (46. Petráš), Dávidík (76. Matúš), Pagáč

MFK Dukla Banská Bystrica: Krejčí – Nosko, V. Tóth (86. Gonda), Uhrinčať (59. Frimmel), Dolný (78. Tocka), Snitka, Polievka „C“ (87. Kupčík), Prikryl, Vujoševič (78. Laksík), Migaľa, Vajda.

Hlasy po zápase:

Tréner Banskej Bystrice Stanislav Varga: „V šatni som prízvukoval hráčom, že každý zápas je najdôležitejší. Som rád, že chlapci to dodržali. Myslím, že sme zvíťazili zaslúžene, boli sme lepší ako súper. Chytajú sa v našom mužstve aj mladí hráči. Chceme vyhrávať zápasy, ale oni budú dostávať príležitosti, musia sa však o ne pobiť. Výborne chytá Adam Krejčí, ktorý dostáva teraz prednosť pred Julom Nôtom. V minulej sezóne to bolo opačne, ale to je normálne.“

Tréner Dubnice Peter Jakuš: „My sme mali prvú šancu v zápase, ale Banská Bystrica má svoju kvalitu, takže sa tiež dostávali do šancí. Druhý polčas bol otvorený, bolo to o tom, kto dá prvý gól. Nakoniec to bolo o jednom góle súpera, ktorý bol šťastnejší a vyhral. K tomu júlovému víťaznému zápasu o baráž sme sa už nevracali lebo každý zápas je iný a vôbec sme to nemali v hlavách. Zatiaľ sa nám nedarí, budeme sa musieť z toho dostať tvrdou prácou a zmenou mentálneho nastavenia.“

Autor: bat, Foto: TASR a MFK Dukla