FOTO: Draculov víťazný návrat do profi ringu – súpera porazil v prvom kole K.O.

ŠPORT
0 /

Viacnásobný svetový šampión v thajskom boxe a K1 Vladimír Dracula Moravčík sa v sobotu 27. februára 2021 po dlhom čase predstavil v brnenskej  Zoner Boby Hall Centre v projekte OKTAGON UNDERGROUND s podtitulom “Last Man Standing“, kde boxoval v klietke.  A bol to návrat do profesionálneho ringu ako sa patrí.

Fanúšikovia bystrického Draculu so záujmom očakávali jeho súboj s ďalšou ikonou postojárskej scény Igorom „Ingwar“ Danišom. V hlavnom superzápase galavečera vo váhe do 77 kg Vladimír Moravčík v čase 2:39 min. prvého kola knokautoval svojho súpera chirurgicky presným a nekompromisne tvrdým úderom na rebrá, po ktorom súper nedokázal pokračovať ďalej.

Vladimír Dracula Moravčík po zápase povedal:

„Vôbec mi nie je ľúto, že to skončilo tak rýchlo. Človek je rád, keď to má čím skôr z krku. Bol som dobre pripravený a strašne som si veril. Veľa som v príprave zmenil. Ani nie tak v samotných tréningoch, ale začal som viac pracovať so samým sebou. Začal som robiť jogu, dychové cvičenia, meditácie. Myseľ som mal nastavenú perfektne.

Ďalej Vlado pokračoval:

„Vedel som, že Igor bude tiež pripravený, ale takisto som vedel, že to bude mať strašne ťažké, aby ma porazil. Údery na spodky som tiež trénoval, chalani zo sparingov by vedeli rozprávať. Cítil som, že ten úder zasiahol dobre. To sú naozaj nepríjemné a štipľavé rany. Ak som mu v tých malých rukaviciach trafil spodok rebier, tam je to fakt nepríjemné. Trénoval som to a vyšlo to, takže nie som z toho vôbec prekvapený. Iba sa teším, že som potvrdil, že som v Československu jednotka.“

Porazený zo súboja dvoch legiend Igor Daniš to videl takto:

„Čakal by som hocičo, ale že to skonči úderom na spodok z jednej či druhej strany, tak to by som teda fakt nečakal. Tým pádom moja chyba, že ma to ani nenapadlo. Som v absolútnej pohodičke, trafil to parádne. Ja som sa aj snažil postaviť, ale absolútne to nešlo. Zakaždým ma stiahlo naspäť k zemi. Gratulujem Vladovi a veľmi mu ďakujem za zápas. Chcem sa poďakovať aj svojim tréningovým parťákom, trénerom a všetkým, ktorí mi pomáhali v príprave.“

Týmto Vladimír Moravčík potvrdil svoju dlhodobú absolútnu dominanciu na československej scéne bojových športov. Nám prichodí úprimne pogratulovať Vladovi k impozantnému víťazstvu v jeho prvom veľkom zápase po návrate do profesionálneho ringu, tentoraz v klietke. Budeme sa tešiť na pokračovanie.

Autor: (tom) , Foto: OKTAGON MMA