Dorastenci z Dukly si vybojovali na majstrovstvách SR v džude šesť medailí

ŠPORT
0 /

Počas aktuálneho víkendu sa v Michalovciach konali majstrovstvá Slovenska dorastencov v džude. Nechýbali na nich ani bystrickí džudisti z Dukly, ktorí si z východu republiky doniesli až šesť medailí, štyri zlaté, jednu striebornú a jednu bronzovú.

Od obedných hodín si počas oboch víkendových dní diváci v Mestskej športovej hale v Michalovciach mohli vychutnať podujatie, na ktorom sa zúčastnili desiatky mladých džudistov z celej krajiny. Svoje esá vyslal na tento šampionát aj Judo klub Dukla Banská Bystrica a šiestim zápasníkom sa podarilo doniesť si domov vytúžený cenný kov.

Spomedzi dievčat sa podľa očakávaní presadila Ema Fízeľová v kategórii do 63kg, ktorej sa podarilo vybojovať zlatú medailu. Druhé miesto pripadlo členke Dukly Šarlote Riňákovej, ktorá súťažila v rovnakej kategórii ako Fízeľová.

Na úspech Emy nadviazali rovnakým štýlom traja chlapci. V kategórii do 81kg nenašiel premožiteľa Alex Barto, čerstvý držiteľ piateho miesta z olympijských hier mládeže v Buenos Aires. Medzi chlapcami do 90kg triumfoval aj ďalší Bystričan Viktor Ádám. Zlatý úspech dosiahol spomedzi všetkých najsuverénnejším spôsobom Benjamín Maťašeje vo váhovej kategórii nad 90 kíl.

Medailovú žatvu na východe Slovenska uzavrel bronzovou medailou Alex Maruška. Tretie miesto si uchmatol v kategórii do 73kg.

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA DORASTENCOV:

  1. miesto:Ema Fízeľová -63kg (9) 3/0, Alex Barto -81kg (11) 3/0, Viktor Ádám -90kg (5) 4/0, Benjamín Maťašeje +90kg (9) 2/0
  2. miesto:Šarlota Riñáková -63kg (9) 2/1
  1. miesto: Alex Maruška -73kg (18) 3/1

Autor: (cb), Foto: Judo klub Dukla BB