Do HC ´05 prichádza americký obranca Jake Ryczek

ŠPORT
0 /

Vedenie HC ´05 Banská Bystrica v pondelok oznámilo, že dospelo k dohode s rodákom zo Spojených štátov amerických, ktorým je Jake Ryczek. Dvadsaťštyriročný obranca prichádza z tímu ECHL Adirondack Thunder, no v aktuálnom ročníku hosťoval aj v AHL.

V rámci súťaže, v ktorej pôsobia záložné tímy klubov NHL, odohral Jake Ryczek stretnutia na farme St. Louis Blues. Rodák zo Springfieldu v štáte Massachusetts nepatrí postavou medzi vysokých obrancov. Jeho silnou stránkou je najmä podporovanie ofenzívy, no zároveň ide o praváka, čím získava Banská Bystrica dôležitú posilu z hľadiska celej defenzívy. Jake dokonca prešiel draftom do kanadsko-americkej NHL, v rámci ktorého si ho v roku 2016 vybrali v 7. kole zástupcovia tímu Chicago Blackhawks. Informuje o tom klubový web ´baranov´.

Väčšinu svojej hokejovej kariéry odohral Jake Ryczek v kanadskej a americkej juniorke, od sezóny 2019/2020 začal nastupovať v spomínanej ECHL. V tamojšej súťaži najprv obliekal dres tímu Indy Fuel. Odtiaľ sa pred sezónou 2021/2022 presunul do Adirondack Thunder, kde v rámci uplynulej sezóny nazbieral v 48 dueloch 25 bodov (6+19). V aktuálnom ročníku odohral v ECHL 19 stretnutí a získal v nich 7 bodov (2+5), v AHL naskočil do 3 zápasov, v ktorých získal jednu asistenciu. K samotnému prestupu sa vyjadril pre web HC ´05 tento americký obranca nasledovne:

„Bol som súčasťou tímu Adirondack Thunder v ECHL, keď ma povolali do AHL, a to do tímu Springfield Thunderbirds. Počas toho, ako som bol v AHL, ma môj tréner vymenil do iného klubu v rámci ECHL. V tom čase sa môj agent ozval tímom v Európe a skutočne sa mi páčilo, čo všetko mi Ľuboš Pisár povedal o tíme, o krajine a aj o celej lige. Taktiež som sa rozprával s pár importami (zahraničnými hráčmi v našej lige) a v podstate všetci hovorili iba v dobrom. Fanúšikovia môžu očakávať obrancu s dobrým pohybom na puku, ktorý je platný na oboch koncoch klziska a ktorý má dobrú strelu. Mojou devízou je však moja rýchlosť.“

Ku kontraktu Ryczeka sa pre web ´baranov´ vyjadril aj generálny manažér športovej časti Ľuboš Pisár:

„Sme veľmi radi, že nás posilní obranca ako Jake Ryczek. Jake je moderný obranca, ktorého hra je založená na dobrom korčuľovaní a hre s pukom. Vie efektívne podporiť útok, využívať svoje schopnosti na ofenzívnej modrej čiare, ale zároveň je solídny v defenzíve. Veríme, že vylepší hru nášho tímu.“

Jake Ryczek podpísal kontrakt s HC ´05 Banská Bystrica do konca aktuálnej sezóny 2022/2023.

Autor: (job), Zdroj: HC ´05 , Foto: internet, facebook