Derby Jakub – Hrochoť nerozhodne, remizovala i Sásová, Podkonice potvrdili postup

V. LIGA
0 /

V nedeľu bolo na programe predposledné 25. kolo piatej futbalovej ligy, v ktorom sa hralo derby v Jakube. Zavítala tam Hrochoť a uchmatla si bod za remízu 1:1. Tento výsledok zaknihovala aj Sásová v Lieskovci. Už istý víťaz súťaže Podkonice v domácej rozlúčke potvrdil postup do štvrtej ligy jasnou výhrou 4:1 nad Ladomerskou Vieskou. Selce si predohrali na svojom štadióne duel v stredu s Lovčou a prehrali 1:2.

Podkonice neoslavovali postup, pred výkopom si totiž minútou ticha uctili smrť Petra Barlu, ktorý výrazným spôsobom pomáhal futbalovému klubu. V prvom polčase duel s Ladomerskou Vieskou zvládli na výbornú. Mali prevahu i šance, no prvý gól sa im podarilo dať až po polhodine. Postaral sa o to hlavou Martin Sedliak. Uplynuli iba štyri minúty a tento futbalista zvyšoval aj na 2:0. Dostala sa totiž k nemu odrazená lopta a upratal ju medzi žrde. V poslednej minúte prvého polčasu zaknihoval hetrik. Hostia hrali vo vlastnom pokutovom území rukou, nasledovala penalta a z nej sa spomínaný strelec Podkoníc nemýlil – 3:0. Po zmene strán hostia nemali dostatočnú kvalitu na prípadný zvrat. Navyše po druhej žltej karte sa porúčal predčasne pod sprchy po druhej žltej karte Macejko. Prevahu o jedného hráča náš celok využil v podobe gólu Dávida Seleckého, dostal peknú prihrávku, uvoľnil sa a zakončoval povedľa brankára – 4:0. V závere domáci trošku poľavili, nechali v šestnástke nepokrytého Henžela a ten hlavou znížil na 4:1. Podkonice však vyhrali zaslúžene a hráči si mohli po zápase vychutnať aspoň postupový guláš.

FK Podkonice – FK FILJO Ladomerská Vieska 4:1 (3:0)

Góly: 34., 38. a 45. M. Sedliak (tretí z 11m), 76. D. Selecký – 83. Henžel. Rozhodoval: Antalík. ŽK: Kubina, Lihan – Benča, Macejko, E. Škriniar. ČK: 65. Macejko (po 2ŽK). Diváci: 200. 

Jakub šokoval v minulom kole domácich priaznivcov nečakanou prehrou s Krupinou. Prvý zápas na jar neobodoval a toto zaváhanie chcel napraviť v okresnom derby s Hrochoťou. V prvom polčase to tak aj vyzeralo. Aktivitu pretavil do prvého gólu kanonier Klinec a polčas sa skončil 1:0. Po zmene strán to dlho vyzeralo, že by sa duel mohol skončiť týmto výsledkom, ale v závere hostia vyvinuli enormnejšiu snahu o vyrovnanie a podarilo sa im to v osemdesiatej minúte. Remízu 1:1 zariadil Poničan.

TJ ŠK Sokol Jakub – ŠK Hrochoť 1:1 (1:0)

Góly: 19. Klinec – 89. Poničan. Rozhodoval: Procházka. ŽK: Škamla, Sláva (obaja Hrochoť). Diváci: 150. 

Sásová sa na jar prepadla z druhej priečky na jedenástu a pod ňu sa už s istotou nedostane. Postarala sa o to potrebnou remízou v Lieskovci. Už v šiestej minúte po peknej ligovej akcii otvoril skóre útočník Choma a náš celok z Banskej Bystrice viedol. Domáci ešte do polčasu pritlačili, hostia sa spoliehali na rýchle brejky a pred prestávkou reklamovali i faul v pokutovom území, po ktorom sa dožadovali penalty. Tá sa však nepískala. V druhom polčase sa Sásovčania spoliehali na dobre organizovanú hru v defenzíve, tá im vychádzala až na jeden výpadok. Ten sa udial v závere, konkrétne v 82. minúte, keď v šestnástke zostal nepokrytý Vronský, ktorý zariadil napokon zaslúžený remízový stav 1:1.

OŠK Lieskovec – ŠK Sásová 1:1 (0:1)

Góly: 82. Vronský – 6. Choma. Rozhodoval: Tapfer. ŽK: Šimšík (Lieskovec). Diváci: 60.

Selčania si kvôli kutliarskym slávnostiam predohrali duel s Lovčou už v stredu 5.júna a prehrali ho 1:2. Na dva góly súpera Biena zo štrnástej a Neuschla zo 49-tej minúty odpovedali až v 76. minúte Smatanom. V závere sa im žiaľ už nepodarilo vyrovnať.

ŠK Selce – TJ Lovča 1:2 (0:2)

Góly: 76. Smatana – 14. Bien, 49. R. Neuschl. Diváci: 120. 

Zostávajúce výsledky: Krupina – B. Štiavnica 4:2, D. Niva – Bacúch 1:2, Prenčov – Bzovík 2:2.

Najbližšie je na programe posledné 26. kolo, v ktorom sa už v piatok 14. júna o 17.30 hodine Jakub predstaví v Banskej Štiavnici. V sobotu 15. júna o 16.30 hodine Selce hrajú v Bacúchu a Podkonice sa predstavia v Bzovíku. V nedeľu 16. júna o 17.30 hodine Sásová hostí posledný Prenčov a Hrochoť privíta doma Lieskovec

Poradie:

1. PODKONICE 60b, 2. JAKUB 48b, 3. Lieskovec 42b, 4. Bacúch 41b, 5. Krupina 37b, 6. Lovča 36b, 7. B. Štiavnica 36b, 8. HROCHOŤ 35b, 9. SELCE 35b, 10. Ladomerská Vieska 33b, 11. SÁSOVÁ 33b, 12. D. Niva 26b, 13. Bzovík 21b, 14. Prenčov 7b.

Autor: (cb), Foto: archív Jakub-Selce