Cez víkend sa konajú na novom štadióne v Radvani majstrovstvá SR v malom futbale

ŠPORT
0 /

Počas tohto víkendu 2. – 3. júla sa v Banskej Bystrici uskutočnia Niké Majstrovstvá Slovenska v malom futbale. Pôjde o historicky najväčšie podujatie tohto formátu, keď sa v troch kategóriách majstrovstiev zúčastní až 77 tímov. Pre všetkých hráčov a návštevníkov je pripravený bohatý športový a sprievodný program.

Podujatie organizuje Slovenský zväz malého futbalu aj za pomoci spoluorganizátorov a partnerov, ktorými sú stávková kancelária Niké, Mesto Banská Bystrica, Banskobystrický samosprávny kraj a Záhradnícke a rekreačne služby mesta Banská Bystrica.

Úradujúcimi majstrami Slovenska sú hráči ASGuard – Bodva Sport Club Košice, na druhom mieste skončil prešovský VOKUP klim a bronz išiel pred rokom do Dubnice, keď sa radovali hráči z tímu Aquatec Dubnica nad Váhom.

Dejiskom Banská Bystrica

Majstrovstvá Slovenska v malom futbale sa tento rok uskutočnia v Banskej Bystrici 2 .-3 . júla 2022. Zápasy sa odohrajú na Mestskom mládežníckom štadióne s umelou trávou v mestskej časti Kráľová, známa pod názvom Radvaň. Banská Bystrica oslavuje práve tento rok výročie 40 rokov malého futbalu v meste.

Štadión v Radvani (oficiálne časť Kráľová)

Historicky najväčšie Ni MSR v histórii

Niké Majstrovstvá Slovenska v roku 2022 budú skutočne veľké. Celkovo sa ich zúčastní až 77 tímov. V hlavnej kategórii sa predstaví 56 tímov. Vzrástol aj počet tímov v kategórii 40+. Oproti minuloročným 12, stúpne počet účastníkov na 16. Novinkou je, že sa uskutočnia Niké Majstrovstvá Slovenska aj pre ženskú kategóriu. Zo všetkých zápasov sa budú vysielať priame prenosy prostredníctvom YouTube a Facebook účtu Slovenského zväzu malého futbalu.

Niké MSR plné známych mien

Na súpiskách tímov sa počas víkendu predstaví veľké množstvo známych mien. Okrem reprezentantov SR, ktorí sa predstavili na ME vKošiciac, sa predstavia napríklad aj ĽubomírGuldan– dlhoročný kapitán tímuZaglebieLubina reprezentant Slovenska, PeterKozár –reprezentačnýkapitán SR vo futsale,Peter Struhár – súčasný tréner vicemajstra najvyššej futbalovej ligy MFK Ružomberok, dlhoročná opora Zlatých Moraviec Peter Orávik a bývalý kanonier českej a slovenskej najvyššej súťaže Ivan Lietava. V kategórii žien sa predstavia reprezentantky Slovenska Kristína Panáková a Monika Havranová. Za tím Spartak Myjava nastúpi taktiež najlepšia hráčka Red Bull Neymar Jr´s Five 2019 Andrea Bogorová.

Ľubomír Guldan

Vyjadrenia organizátorov Niké MSR 2022

Prezident SZMF Peter Králik uviedol:

„Pred letnou prestávkou nás čaká posledné veľké podujatie. Po finále Niké Superligy v Trnave, historických Majstrovstvách Európy v Košiciach, sa tentokrát športová verejnosť presunie aj na stred Slovenska do Banskej Bystrice. Práve v čase, kedy malý futbal v tomto meste oslavuje 40 rokov. Som presvedčený, že aj Niké MSR 2022 budú po vzore predošlých podujatí v tomto roku o level vyššie ako v minulosti a všetci účastníci si z nich odvezú skvelé zážitky. Až 77 tímov je historicky najvyššie číslo, navyše sme otvorili aj ženskú kategóriu, z čoho máme veľkú radosť.“

Primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko povedal:

„Som rád, že Majstrovstvá Slovenska v malom futbale sa prvýkrát v histórii uskutočnia v našom meste. Je pre nás česť, že práve v Banskej Bystrici ide o najväčšie podujatie tohto rozmeru s doposiaľ najbohatšou účasťou. Tešíma, že futbalistky a futbalisti budú môcť odohrať zápasy na čerstvo zmodernizovanom Mestskom mládežníckom štadióne v Kráľovej.“

Autor: (cb), Zdroj: SZMF