Bystrickí volejbalisti slušne odolávali v Bratislave prvému tímu VKP + HLASY

ŠPORT
0 /

Banskobystrickí volejbalisti Tatranu odohrali prvý štvrťfinálový zápas play-offv slovenskej extralige na palubovke víťaza základnej časti VKP Bratislava. Duel domáci zvládli podľa papierových predpokladov 3:0, avšak všetky tri sety boli celkom vyrovnané. Odveta sa hrá v Slovenskej Ľupči vo štvrtok. Séria je určená na dve víťazné stretnutia.

Bystričania proti súperovi z prvej priečky nielen hrali, ale aj ho držali v napätí skoro počas celého priebehu zápasu. Najvyšší rozdiel v prvom sete bol len o tri body a to za stavu 7:4 z pohľadu domácich. Banská Bystrica celý set ťahala za kratší koniec a k súperovi sa len približovala a to sa ukázalo aj na výsledku prvého setu, ktorý “policajti” vyhrali najtesnejším rozdielom 25:23.

V druhom sete hráči spod Urpína nepoľavili a domácich nepustili k žiadnemu bodovému trháku, až do momentu, keď si smečiar hostí Veselý zranil ruku a začal krvácať. Za stavu 12:10 tréner Tatrana Martin Nemec využil za sebou hneď dva oddychové časy a medik z Bratislavy ošetroval Veselého. Bratislavčania ťažili z tejto situácie a odskočili hosťom o 4 body za stavu 15:11. Skúsení hráči VKP si náskok udržali a po vynútenom striedaní Veselého, ktoré znamenalo, že v zápase už nastúpiť nemohol, Bratislava rozhodne vyhrala set 25:18.

V treťom sete domáci využili momentum a hneď odskočili do stavu 9:5 a štvorbodový náskok si udržali počas celého priebehu setu. Bystričania sa priblížili súperovi len na dva body do stavu 23:21 z pohľadu VKP. Po dvoch po sebe nasledujúcich bodoch vyhrali hráči z hlavného mesta set 25:21 a zápas 3:0. Výsledok nereflektuje jeden z najsympatickejších výkonov Banskej Bystrice.

Fakty o zápase:

VKP FTVŠ UK Bratislava – ŠVK Tatran Banská Bystrica/Slovenská Ľupča 3:0 (23, 18, 21) – stav série 1:0 /hrá sa na 2 víťazstvá/

Rozhodovali: Juráček a Viktoríni-Lisá. Analýza bodov:Útoky: 39 – 41, esá: 6 – 0, bloky: 9 – 4, chyby súpera: 21 – 17. Hráči zápasu: Michal Trubač (VKP FTVŠ UK Bratislava) – Patrik Matejčík (ŠVK Tatran Banská Bystrica/Slovenská Ľupča). Diváci: 150.

VKP FTVŠ UK: Fořt 3, Marjov 3, Gabko 2, Trubač 16, Billich 8, Vančo 17, libero Ľ. Nemec (P. Stríž 1, Fekete 2, Červenák 2, Hollý 0).

ŠVK TATRAN: Matejčík 11, M. Veselý 7, Baslar 8, Hlaváč 1, Záchenský 9, Badáň 7, liberá Sýkora a Priškin (Urbančok 1, Uhrin 1).

Hlasy po zápase:

Martin Nemec, tréner ŠVK Tatran: „Súperovi gratulujem k zaslúženému víťazstvu a plne sa koncentrujeme na ďalší zápas v Slovenskej Ľupči.“

Miroslav Baslár, blokár ŠVK Tatran pre bystricoviny.sk: „Chcem pochváliť mojich spoluhráčov, keďže to bol ich prvý zápas v play-off. Dokázali hrať bez väčšieho stresu a nebáli sa skúšať aj veci, čo len začíname trénovať. Bohužiaľ bol súper lepší a pripravenejší ako my. Jediné čo nám ostáva je poučiť sa a ísť ďalej, lebo play-off stále neskončilo.“

Lukáš Hlaváč, nahrávač ŠVK Tatran pre bystricoviny.sk: „Z posledného zápasu môžeme byť spokojní. Splnili sme väčšinu z taktických pokynov, čo sme si dali pred zápasom. Hrali sme dve koncovky v zápase čo je veľké plus pre nás. Boli sme agresívni aj na útoku aj na podaní. V zápase bolo veľa pekných a dlhých výmen, čo si mohli užiť aj diváci. Tešíme sa odvetný zápas doma.“

Robin Pělcuha, tréner VKP FTVŠ UK pre svf.sk: „Som rád, že sme vyhrali zápas, kde sme boli favoritom, keďže takéto zápasy bývajú ťažké. Dúfam, že v Banskej Bystrici podáme lepší výkon.”

hráči zápasu Patrik Matejčík a Michal Trubač

Program:

Najbližšie sa volejbalisti Tatrana Banská Bystrica predstavia v odvetnom zápase play-off v Slovenskej Ľupči vo štvrtok  14. marca o 19.00 hodine opäť proti bratislavskému VKP.

Autor: (job, ŠVK Tatran), Foto: fb VKP FTVŠ UK BA