Bystrickí volejbalisti si po výhre v Trenčíne môžu už dnes v Slovenskej Ľupči zabezpečiť 7. miesto

ŠPORT
0 /

Banskobystrickí volejbalisti Tatranu vyhrali prvý zápas play-off v slovenskej extralige o konečné 7. miesto. Na palubovke Trenčína vyhrali 3:1 a v sérii hranej na dve víťazstvá sa ujali vedenia 1:0. Svojho súpera môžu odsunúť na poslednú priečku definitívne už dnes, t. j. v sobotu, na domácej palubovke v Slovenskej Ľupči.

Trenčín mal v prvom zápase ako lepšie nasadený tím výhodu domácej palubovky. Prvý zo štyroch setov bol napínavý od začiatku do konca, keď oba tímy delilo v celom priebehu len pár bodov. Rozdiel jedného bodu trval polovicu setu, až na jednu výnimku v stave 22:20 z pohľadu domácich. Hostia z Bystrice dokázali stav otočil na 25:26, no po dvoch úspešných útokoch a konečnom ese Trenčania vyhrali 28:26.

Druhý set mal veľmi podobný priebeh až do stavu 13:16, keď sa hráčom Tatranu podarilo odtrhnúť na rozdiel troch bodov. Domáci sa však nevzdali a v koncovke druhého setu bolo skóre vyrovnané 23:23. Hostia spod Urpína sa chopili príležitosti a po útoku M. Veselého mali výhodu setbalu. Tréner “COP-károv” Marek Kardoš využil posledný time-out, ale ani to nezastavilo rozbehnutých Bystričanom a esom Badáňa ukončili druhý set najtesnejším rozdielom – 23:25.

Do tretieho setu nastúpili volejbalisti Tatrana rozhodne a využili momentum, vďaka ktorému viedli o sedem bodov (3:10). So skúsenosťami, ktoré nazbierali vo svojej prvej sezóne v mužskej extralige, si nenechali náskok utiecť a bez ťažkostí vyhrali tretí set – 20:25.

Štvrtý set mal podobný priebeh ako ten tretí.  Banskobystričania si postupne vybudovali náskok šiestich bodov a dobre rozbehnutý zápas dobojovali do konca. Po Badáňovom útoku premenili mečbal a vyhrali o sedem bodov – 18:25.

Aj napriek vonkajšiemu zápasu nechýbalo početné množstvo divákov spod Urpína, ktorí majú už túto sobotu, teda dnes, možnosť podporiť Bystričanov v hale v Slovenskej Ľupči o 19:00 hodine v odvetnom zápase proti Trenčínu.

Fakty o zápase:

SŠŠ Trenčín-Projekt RD SVF – ŠVK Tatran Banská Bystrica/Slovenská Ľupča 1:3 (26, -23, -20, -18) –  stav série 0:1 /hrá sa na 2 víťazstvá/

Rozhodovali: Toman a Čuntala. Hráči zápasu: Michal Križák (SŠŠ Trenčín-Projekt RD SVF) – Matej Sýkora (ŠVK Tatran Banská Bystrica/Slovenská Ľupča). Diváci: 70.

Trenčín: Rendla 22, Janoško 6, Križák 14, F. Makónyi 5, Pijáček 9, Belička 1, liberá M. Makónyi a Fris (Kapina 0, Belas 2, Klein 0, Bartík 0, Gábor 1).

Banská Bystrica: Hlaváč 3, A. Veselý 8, Badáň 11, Matejčík 7, M. Veselý 24, Baslar 15, libero Sýkora (Záchenský 10, Urbančok 0).

Hlasy po zápase:

Martin Nemec, tréner ŠVK Tatran: „Podali sme veľmi nervózny výkon, pretože sme si uvedomovali dôležitosť zápasu, ale som veľmi rád, že ho chalani zvládli. Ďakujem za podporu fanúšikov a rodičov, ktorí nás prišli povzbudiť do Trenčína a teším sa na odvetný zápas v Slovenskej Ľupči.“

Miroslav Baslár, blokár ŠVK Tatran pre bystricoviny.sk: „Máme veľkú radosť z výhry. Zároveň si, ale uvedomujeme že séria o 7. miesto ešte nekončí a musíme zvíťaziť aj v domácom zápase. Pokiaľ sa nám podarí ešte lepšie dodržiavať taktiku, tak verím tomu, že sa nám aj podarí tento cieľ splniť.“

Max Veselý, smečiar ŠVK Tatran pre bystricoviny.sk: „Do tohto zápasu sme šli s jednoznačným cieľom. Boli sme pripravení tak po fyzickej stránke ako i taktickej. Nad ničím iným ako nad výhrou sme nepomýšľali. Som rád, že sme dodržovali veci ktoré sme chceli, no stále tam bolo pár chýb, ktoré musíme doma eliminovať, aby sme nezaváhali a ukončili túto sériu a prvú sezónu Tatranu víťazne.“

Marek Kardoš, tréner Trenčína: „Bystrica hrala na našej palubovke odvážne na servise. My sme od tretieho setu mali problém s prihrávkou a nedokázali sme ubrániť útok zo zóny štyri. Musíme sa sústrediť na odvetný zápas.“

hráči zápasu Michal Križák a Matej Sýkora

Program:

ŠVK Tatran Banská Bystrica  sa v sérii o siedme miesto hranej na dve víťazstvá stretne s Trenčínom dnes, teda v sobotu 23. marca o 19.00 hodine na domácej palubovke v Slovenskej Ľupči a ak zvíťazí, zabezpečí si v premiérovej nováčikovej sezóne predposlednú  siedmu priečku.

Autor: (job, ŠVK Tatran), Foto: ŠVK Tatran archív + svf.sk