Bystrickí volejbalisti sa i napriek prehre vo Svidníku prezentovali dobrým príjmom + HLASY

ŠPORT
0 /

Banskobystrickí volejbalisti sa v 1. kole nadstavby o 5. až 8. miesto v slovenskej extralige predstavili vo Svidníku. Favoritom bol domáci tím, ktorý sa iba tesne nedostal do prvej štvorky. Na palubovke to aj potvrdil po výhre 3:0 na sety.

V bystrickom Tatrane vedeli, že zápas vo Svidníku bude patriť medzi tie ťažšie. Od začiatku prvého setu mali volejbalisti spod Urpína problém s presadením sa na útoku a tiež s obranou v poli. Po vlastných chybách hlavne v závere setu ho prehrali 19:25.

Druhý set sa niesol v podobnom duchu ako ten prvý. Aj napriek kvalitnému príjmu servisu od súpera sa Banskobystričania nedokázali presadiť na sieti, následne nedokázali ubrániť útočiacich hráčov Svidníka, takže aj druhý set prehrali – 16:25.

V treťom sete ušiel Tatranu súper hneď na začiatku. Následne sa už len doťahovali, nijako výrazne nedokázali domácich zatlačil servisom, čo viedlo ku komfortnej hre súpera. Tretí set skončil z pohľadu Bystričanov 18:25.

Fakty o zápase:

TJ Slávia Svidník– ŠVK Tatran Banská Bystrica/Slovenská Ľupča 3:0 (19, 16, 18)

Rozhodovali: Hudák a Tiňo. Hráči zápasu: Samuel Bognár (TJ Slávia Svidník) – Marek Záchenský (ŠVK Tatran Banská Bystrica/Slovenská Ľupča). Diváci: 70.

TJ SLÁVIA: R. Vitko 0, Miščík 2, De Moraes 6, Bognár 17, M. Sopko ml. 7, Šellong 7, libero M. Vitko (Jurko 3, Salton 2) 

ŠVK TATRAN: Baslar 7, Hlaváč 0, Záchenský 8, Badáň 9, A. Veselý 9, M. Veselý 7, libero Uhrín (Machovec 6)

Hlasy po zápase:

Martin Nemec, tréner ŠVK Tatran pre svf.sk: „Bol to veľmi dobrý zápas pre Svidník aj pre nás. Miestami to bol veľmi dobrý volejbal. Škoda, že sme v ňom nezahrali ešte viac výmen, aby si diváci prišli viac na svoje. Stretnutie sa skončilo výsledkom, aký sa dal očakávať, ale myslel som si, že Svidník potrápime ešte viac.”

Jakub Uhrin, libero Tatrana pre bystricoviny.sk: „V tomto zápase sme mali zatiaľ najlepší príjem v sezóne, vďaka čomu sme mali viac možností na útok. I napriek tomu, že sme zápas prehrali, tak sme znovu nazbierali cenné skúsenosti, z ktorých môžeme v budúcnosti čerpať.“

Marek Záchenský, smečiar Tatrana pre bystricoviny.sk: „Výsledok zápasu nedopadol podľa našich očakávaní. Na ihrisku sme nechali všetko, no súper bol silnejší. V tomto zápase sme sa sústredili hlavne na príjem, s ktorým sme boli nad mieru spokojný, čo ukázala aj naša štatistika.“

Rastislav Paňko, tréner TJ Slávia pre svf.sk: „Po ťažkej prehre, ktorú sme utrpeli minulý týždeň s Myjavou, sme sa otriasli a zvíťazili. Aj napriek chorobám, ktoré nás počas tohto týždňa trápili, sme odohrali dobrý zápas a chlapci, ktorí dostali priestor na ihrisku, nesklamali a podali výborný výkon.”

Hráči zápasu Bogár a Záchenský

Program:

Najbližšie sa volejbalisti Tatrana Banská Bystrica predstavia v nadstavbovej časti o 5. až 8. miesto na domácej palubovke v sobotu 27. januára o 16.00 hodine a privítajú v nováčikovskom súboji Trenčín.

Tabuľka:

Autor: (job, ŠVK Tatran), Foto: ŠVK Tatran archív + svf.sk