Bystrickí volejbalisti s druhou výhrou v extralige, v Trenčíne zdolali nováčika 3:0 + HLASY

ŠPORT
0 /

Banskobystrickí volejbalisti Tatranu sa v 5. kole nadstavby o 5. až 8. miesto v slovenskej extralige postarali o príjemné prekvapenie. V súboji nováčikov prvýkrát v sezóne zdolali mladíkov z Trenčína už aj na ich palubovke a to jasne 3:0! Predviedli výborný a taktický výkon, ktorý znamenal tri body do tabuľky a skresanie manka práve na tohto súpera, ktorý je pred tímom spod Urpína na predposlednej priečke.

Po zdanlivo vyrovnanom začiatku zápasu odskočili chalani s pod Urpína na rozdiel siedmich bodov a za stavu 5:12 z pohľadu domácich striedal trenčiansky tréner Marek Kardoš dvoch hráčov. To však stabilným výkonom Bystričanov neotriaslo a náskok len zvyšovali ku konečnému výsledku prvého setu 15:25 z pohľadu Trenčanov.

Druhý set začali hostia od Hrona tak ako skončili ten prvý. Vytvorili si náskok 9:4, ktorý však udržali len chvíľu a esom Belasa sa domáci priblíži na rozdiel jedného bodu za stavu 12:13. Tesné skóre si tímy držali až do stavu 21:21, po ktorom si Badáň pripísal dva bloky po sebe a následne Zachenského útok rozhodol o setballe pre Tatran. Druhý a zároveň najtesnejší set ukončil Makónyi pokazeným servisom, takže výsledok 22:25 bol potešením pre hostí.

Tretí set sa začal striedavými bodmi pre obe strany až do stavu 11:12. Následné eso Badáňa a úspešný útok Alexa Veselého znamenal rozdiel troch bodov a Banskobystričania tento náskok už len zvyšovali a nedali nohu z pedálu až do posledného bloku Matejčíka, ktorý ukončil zápas v prospech svojho tímu – 18:25 a výhrou 3:0 na sety.

Do tohto zápasu v pozícii hráča už nezasiahol banskobystrický tréner Martin Nemec, ale koučoval tím výhradne z lavičky. Nie je však vylúčené, že 39-ročný bývalý 150-násobný slovenský reprezentant  v ďalších stretnutiach pôjde na palubovku opätovne aj ako hráč.

Fakty o zápase:

SŠŠ Trenčín-Projekt RD SVF – ŠVK Tatran Banská Bystrica/Slovenská Ľupča 0:3 (-15, -22, -18)

Rozhodovali: Kohút a Yurlov. Hráči zápasu: Matúš Makónyi (Trenčín) – Alex Veselý (Banská Bystrica). Analýza bodov: Útoky: 28 – 34, esá: 2 – 9, bloky: 7 – 8, chyby súpera: 18 – 24. Diváci: 30.

Zostava Trenčín a body: F. Makónyi 10, Kapina 3, Pijaček 5, Gábor 10, Janoško 4, Belička 1, liberá M. Makónyi a Fris (O. Hanúsek 2, Belas 2).

Zostava Tatran a body: Záchenský 12, Baslár 4, Hlaváč 1, Uhrin 3, Badáň 10, A. Veselý 18, liberá M. Veselý a Sýkora (Matejčík 1, Urbančok 1, Priškin 1).

Hlasy po zápase:

Martin Nemec, tréner ŠVK Tatran pre bystricoviny.sk: „Koncentrovaný výkon od začiatku do konca, kedy hráči plnili presne to, čo sme si pred zápasom povedali a posledné týždne aj trénovali.“

Alex Veselý, kapitán ŠVK Tatran pre bystricoviny.sk: „Od začiatku zápasu sme plnili taktiku a dodržiavali všetko, čo sme si v šatni povedali. Všetci sme podali skvelý výkon a nie je čo vytknúť. Sme radi, že sme si zapísali ďalšie tri body a veríme že nie posledné.“

Tomáš Badáň, blokár ŠVK Tatran pre bystricoviny.sk: „Zápas sme mali od začiatku do konca pevne v rukách. Dodržali sme všetky taktické pokyny a to bolo značne poznať aj na výkone. Teraz už sa sústredíme na ďalší dôležitý zápas.“

Marek Kardoš, tréner Trenčína pre svf.sk: „Vôbec sme neboli v zápase. Bolo to bez nasadenia a súperovi sme nedokázali vzdorovať. Nedodržiavali sme taktické pokyny a k tomu sme urobili veľké množstvo vlastných chýb. Banskej Bystrici treba pogratulovať k výhre.“

Hráči zápasu A. Veselý a M. Makónyi

Program:

Najbližšie sa volejbalisti Tatrana Banská Bystrica predstavia v poslednom zápase nadstavbovej časti o 5. až 8. miesto na domácej palubovke v Slovenskej Ľupči, kde privítajú v sobotu 2. marca o 19.00 hodine tím z Nitry.

Tabuľka:

Autor: (job, ŠVK Tatran), Foto: ŠVK Tatran archív + svf.sk