Bystrická tenistka Škamlová len štyri miesta od seniorskej grandslamovej premiéry

ŠPORT
0 /

Banskobystričanka Chantal Škamlová je momentálne štvrtou náhradníčkou na budúcotýždňovú kvalifikáciu o postup do hlavnej súťaže dvojhry na tenisový US Open. Podujatie sa uskutoční v New Yorku na tvrdom povrchu od 28. augusta do 10. septembra.

Vyhliadky na štart sú pre našu tenistku reálne. Ak by sa posunula nad čiaru, využila by šancu zahrať si kvalifikáciu. Chantal verí, že to vyjde. Z kvalifikácie US Open sa s veľkou pravdepodobnosťou posunie do hlavnej súťaže viacero hráčok na základe voľnej karty.  Predovšetkým pôjde o domáce, teda americké tenistky. Pre 23-ročnú rodáčku z Banskej Bystrice by bola účasť v kvalifikačnom turnaji US Open absolútnou seniorskou grandslamovou premiérou.

Členka Akadémie Love 4 Tennis figuruje tento týždeň na svojej rekordnej 218. priečke v singlovom renkingu WTA v dvojhre. Slovenskou jednotkou je Dominika Cibulková – stále na 11. priečke. Po nej zo Sloveniek nasledujú 33. Magdaléna Rybáriková, 92. Jana Čepelová, 139. Viktória Kužmová, 181. Rebecca Šramková, 196. Karolína Schmiedlová, 209. Kristína Kučová a 218. Chantal Škamlová, ktorá si o pätnásť miest zlepšila osobný rekord.

Chantal Škamlová je v súčasnosti slovenskou jednotkou vo štvorhre: je totiž na 168 mieste rebríčka WTA. Dvojkou je 184-tá Dominika Cibulková a trojkou 237-ma Vivien Juhászová.

Naposledy sa banskobystrická tenistka Škamlová predstavila v semifinále dvojhry na turnaji ITF v nemeckom Hechingene (dotácia 60 000 USD, antuka vonku). Boj o finále prehrala s Taliankou Deborah Chiesovou.

Autor: (job), Foto: ilustračné