Bystrická Europa sa v sobotu 25. januára stane centrom Thajského boxu

ŠPORT
1 /

V bystrickej Europe sa v sobotu 25. januára 2020 budú konať Majstrovstvá Slovenska v Thajskom boxe, 4. kolo amatérskej ligy SMTA v Thajskom boxe  a detská súťaž muay thai kids pre deti od 6 do 14 rokov.

Diváci sa môžu tešiť na súťaž detí v troch disciplínach – tanec Wai Khru (rituálny tanec muay thai), klinčový turnaj a kopanie roundkickov na čas. Súťaženie detí bude prebiehať súbežne s medzinárodnou amatérskou ligou v Thajskom boxe.

„Po skončení detských súťaží sa v ringu predstavia najlepší bojovníci klubov SMTA a „pobijú“ sa vo svojich váhových a vekových kategóriách o tituly majstrov Slovenska v Thajskom boxe. Všetci návštevníci sú vítaní, vstup je bezplatný,“

hovorí niekoľkonásobný svetový šampión Vladmír „Dracula“ Moravčík.

Celodenný športový program začína od 9:00 hod. Organizátorom je banskobystrický športový klub Dracula Gym z poverenia Slovenskej Muaythai asociácie ako národného športového zväzu v Thajskom boxe. Všetko sa bude sa konať v hlavnej časti Europa Shopping Center pri eskalátoroch na prízemí.

Banská Bystrica sa po tomto dni Thajského boxu môže tešiť na 29. február 2020, kedy sa v Športovej hale na Štiavničkách uskutoční pokračovanie úspešného galavečera Dracula Fight Night 2. Úvodné podujatie dokázalo vypredať športovú halu a divákom predviedlo skvelú show, ktorú v plnej miere sľubuje aj tohtoročný februárový galavečer.

Autor: (dem), Foto: Dracula Gym a ilustračné