Bystričanka Chantal Škamlová vyhrala Piešťany Ladies Open

ŠPORT
0 /

Banskobystričanka Chantal Škamlová sa stala víťazkou tenisového turnaj Piešťany Ladies Open 2020. Ako štvrtá nasadená zdolala v nedeľnom finále dvojku podujatia Annu Karolínu Schmiedlovú 6:4, 7:6 (1). Dostala sa aj do finále štvorhry, v nej však už s Hončovou ako nasadené jednotky neuspeli proti druhému nasadenému páru Mihalíková – Čišovská.

V napínavom finále dvojhry predviedli Schmiedlová so Škamlovou množstvo pekných dlhých výmen, no obe tenistky hneď od úvodu často strácali svoje podania a v prvých piatich gemoch nevyužila ani jedna z nich vlastný servis. Chantal Škamlová sa ujala vedenia 3:2, tretí brejk v zápase potvrdila v 6. geme a mala náskok 4:2. Favoritka Schmiedlová dokázal vyrovnať na 4:4, no následne opäť pokazila servis a naša banskobystrická tenistka už dopodávala do víťazného konca – prvý set tak vyhrala 6:4. V druhom viedla už 3:0, keď opäť dvakrát za sebou brejkla súperku. Tá však nezložila zbrane, zlepšila presnosť úderov a vyrovnala na 3:3. Napínavý duel teda pokračoval, pričom do stavu 6:6 už ani jedna zo súperiek nevyužila výhodu na podaní. Rozhodnúť tak musel tajbrejk, v ktorom mala lepšie nervy Chantal Škamlová a vyhrala ho jasne 7:1. Po triumfe povedala:

„Vôbec som to nečakala, na tomto turnaji som bola skôr ako outsiderka, ale som veľmi šťastná zo svojich výkonov a ako som to zvládla po taktickej aj mentálnej stránke. Obe s Kajkou sme hráčky, ktoré hrajú lepšie na returne. V ženskom tenise sa nedá povedať, že to je len o servise, takže to pripisujem i tomuto.“

Chantal sa veľmi tešila z triumfu na tomto tenisovom turnaji. Po slovnej prestrelke so Slovenským tenisovým zväzom (STZ), ktorá sa odohrala v uplynulých dňoch, však nechcela brať celkový triumf ako nejaké zadosťučinenie a venovala ho všetkým blízkym, ktorí jej počas kariéry pomáhali. Naša dvadsaťšesťročná tenistka spod Urpína tento týždeň zverejnila na sociálnych sieťach kritiku niektorých praktík STZ, ktorý ju podľa jej slov označil za neperspektívnu. Zväz následne reagoval a jej kritiku považuje za neopodstatnenú.

„Ja som predovšetkým nechcela niečo dokazovať, ja si nemám čo dokazovať. Som hlavne šťastná kvôli ľuďom, ktorí sa za mňa postavili, za MatchPoint Tennis Academy v Púchove, za trénera Molnára, či už v minulosti za môjho manažéra Martina Halika, mojich rodičov, ktorí stáli vždy pri mne, a mnohými ďalším. Toto víťazstvo venujem im, lebo si to naozaj zaslúžili za všetku prácu, ktorú so mnou odviedli,“

– povedala Chantal Škamlová po triumfe v Piešťanoch. K dobrým výkonom jej pomohlo aj takmer domáce prostredie. V minulosti totiž pôsobila v klube TK Kúpele Piešťany, na ktorého dvorcoch sa turnaj uskutočnil. K tomu dodala:

„Určite mi to pomohlo, poznám tu veľmi veľa ľudí a veľmi rada som ich po dlhšej dobe videla. Užívala som si to tu.“

Škamlová priznala, že zatiaľ nevie aká bude jej tenisová budúcnosť:

„Momentálne si užijem toto víťazstvo a čo bude do budúcna, ešte neviem. Musím si s tými ľuďmi sadnúť a porozprávať sa, teraz si nedovolím odhadnúť, čo bude ďalej.“

Chantal Škamlová na turnaji Piešťany Ladies open nestratila ani jeden set. Karolína Schmiedlová tak nezopakovala triumf z predchádzajúceho turnaja série Peugeot Tennis Tour 2020 na antuke Slávie STU Bratislava. Po prehre s Banskobystričankou uviedla:

„Som rada, že som bola vo finále a že som si tu mohla zahrať. Chantal dnes hrala na mňa dobre takticky a gratulujem jej k víťazstvu. Asi som bola trochu nervóznejšia a nepadal mi ten servis, no sú aj horšie dni, takže v pohode. Boli tam šance, hlavne v druhom sete, ale zradil ma dnes servis. Možno som mala ísť viackrát na volej a dohrať si to odvážne. Škoda, že to dnes nevyšlo.“  

Škamlová po výhre nad Scmiedlovou nemala veľa času na odpočinok a už musela nastúpiť aj na finále štvorhry. Práve štvorhra našej banskobystrickej tenistke sedí najviac. Avšak finále dvojhry ju vyčerpalo a zrejme i to sa odzrkadlilo na prehre s druhým nasadeným párom. Víťazkami ženskej štvorhry na turnaji Piešťany Ladies Open 2020 sa tak stali Tereza Mihalíková s Romanou Čišovskou. Zdolali najvyššie nasadenú dvojicu Chantal Škamlová, Michaela Hončová 2:6, 6:3 a 10:6.

VÝSLEDKY:

Dvojhra – finále:

Chantal Škamlová (SR-4) – Anna Karolína Schmiedlová (SR-2) 6:4, 7:6 (1)

Štvorhra – finále:

Tereza Mihalíková, Romana Čišovská (2) – Chantal Škamlová, Michaela Hončová (1) 2:6, 6:3, 10:6

Autor: (job), Foto: Zdroj: TASR