Bystričan Vlado Moravčík ukončil športovú kariéru výhrou nad brazílskym šampiónom

ŠPORT
0 /

V sobotu neskoro večer po hlavnom zápase DFN 7 vo Zvolene ukončil svoju 20 ročnú športovú kariéru 11-násobný šampión viacerých svetových organizácii Banskobystričan Vladimír „Dracula“ Moravčík. Síce brazílskeho šampióna Joaa Paula de Carvalha neukončil v prvom kole tak ako sľúbil, zápasu to neubralo na atraktivite a vyhral ho na body jednoznačne 3:0.

Vlado Moravčík aj v štyridsiatich rokoch divákom vo Zvolene ukázal, že jeho šesť titulov majstra sveta v organizáciách WMC, Enfusion a WMFC neboli náhodné. Dával tvrdé spodky od úvodu a de Carvalho od začiatku pociťoval tlak, silu a skúsenosti nášho legendárneho slovenského bojovníka. Pridalo sa k tomu aj tvrdé koleno, ktoré niekoľkokrát vyslal na telo Brazílčana. Moravčík spustil poriadnu kanonádu úderov, de Carvalho sa však držal na nohách v prvom kole. Moravčík pokračoval v určenej taktike aj v druhom kole a v stálom tempe striedal kolená a tvrdé údery na telo. Tvrdý kop na hlavu i smršť úderov od nášho Banskobystričana de Carvalho akýmsi zázrakom ustál. Začiatok tretieho kola bol podobný. Náš Dracula išiel poctivo a trpezlivo za finišom. Tvrdohlavosť de Carvalha proti technike a sile Moravčíka nepriniesla K. O., avšak na body v hlavnom zápase turnaja DFN 7 zvíťazil jednoznačne legendárny Moravčík.

„Je to tu… Nastal čas…, pocity, emócie, krásne momenty počas dvadsiatich rokoch neopísateľnej jazdy, na ktorú by som v živote nepomyslel, keď som začínal. V sobotu som sa ráno zobudil a pocity boli zmiešané, fakt už tam nevleziem teraz, keď sa cítiš nesmrteľný? A vtedy prišla na tieto otázky odpoveď. Nastal čas, Dracula nie je dôležité čo sa stane ,ale hlavne zostať sám sebou. Ďakujem všetkým, ktorí boli so mnou v tom kolotoči. Trínerom, sponzorom, kamarátom, fanúšikom, promotérom a rodine. ĎAKUJEM,“

– napísal Vlado Dracula Moravčík na facebookovej stránke i s príslušnými emotikonami. Víťazná póza po skvelom výkone ho zdobila celú kariéru.

Vizitka Vlada Moravčíka:

– 96 profesionálnych zápasov

– 85 víťazstiev (30 K.O.)

– 2 remízy

– 9 prehier

Historicky prvýkrát vo svojej histórii organizácia DFN usporiadala zápas o opasok. Očakávaná titulová bitka medzi Radkom Roušalom a Hubertom Rutkowskim bola skvelou reklamou pre thajský box. Roušal do zápasu vstupoval ako mierny favorit, v organizácii mal za sebou fantastickú sériu piatich víťazných súbojov. Súperom mu bol neporazený Poliak Hubert Rutkowski, národný šampión líg WFMC a ISKA.

Roušal bol v úderoch rukami tvrdším z dvojice. Po jednej kombinácii hlava – telo – hlava sa Rutkowski zvalil na zem a rozhodca ho musel počítať. Druhá trojminútovka zasa lepšie začala pre Rutkowskiho, netrvalo dlho a súboj sa vyrovnal. Ani v ďalšiích kolách bojovníci nepoľavili z tempa. Rutkowski bojoval z ústupu, Roušal sa pomaly ale isto posúval vpred, snažil sa vyvíjať tlak. Poliak ponúkol skvelé údery na telo, výborne vychytával pohyb a načasovanie pohybu Roušala. Podľa bodových rozhodcov napokon zvíťazil v pomere 2:1 Radek „Ruchy“ Roušal.

Vo Zvolene sa zrodilo v sobotu večer aj jedno veľké prekvapenie. Srbsko-slovenský zápasník Vlasto Čepo v hlavnom predzápase večera na turnaji DFN 7 prehral. Pod pravidlami MMA si obľúbenec domácich fanúšikov proti Brazílčanovi Joelovi dos Santosovi pripísal iba druhú profesionálnu prehru v kariére. Pred súbojom mal dos Santos takmer trikrát viac zápasov ako Čepo, čo sa v konečnom zúčtovaní ukázalo ako jeden z rozhodujúcich faktor. Brazílsky bojovník stavil na absolútne taktický výkon, kde aj keď v prvom kole bol blízko ukončeniu, v nasledujúcich minútach si už duel postrážil prácou na zemi.

Autor: (job), Foto: DFN