Budúci športový fenomén? Do Banskej Bystrice prichádza nový futbalový formát

ŠPORT
0 /

Označuje sa ako 1vs1 futbal. Nový futbalový formát sa hrá v okrúhlej aréne s dvomi bránkami a mantinelmi. Bežne sa odohráva v režime jedného proti jednému, pri nesúťažných zápasoch je dovolených aj viac aktérov. Tento futbalový formát príde aj do Banskej Bystrice.

Spája v sebe niekoľko herných prvkov ako dobrú techniku či šikovnosť, ale aj zábavu. V zahraničí ide o mimoriadne populárny šport, na Slovensko prichádza vďaka špeciálnej tour.

Najbližšou zastávkou 1vs1 Tour bude Banská Bystrica. Futbaloví priaznivci, ale aj rodiny s deťmi si môžu tento formát vyskúšať pri OC Terminal už v sobotu 18. júna v priebehu celého dňa.

„Garantujem vám, že 1vs1 futbal zabaví kohokoľvek. Vďaka tomu ho hrajú profesionáli na medzinárodných podujatiach, ale aj deti či futbaloví nadšenci. Skvelou príležitosťou pre Slovákov je práve 1vs1 Tour, ktorá cestuje po Slovensku a predstavuje tento atraktívny šport verejnosti,“

hovorí Marián Kvasňovský, organizátor 1vs1 Tour.

Marián Kvasňovský

Marián Kvasňovský

Celá akcia je dostupná pre kohokoľvek zadarmo a vychutnali si ju už návštevníci v Bratislave, Prešove, Nitre, Košiciach aj Žiline, ktorí si mohli vyskúšať aj najnovšie hry na herných konzolách.

Tento futbalový formát, ktorý je pre slovenských fanúšikov novinkou, má jednoduché pravidlá. Cieľom je streliť štyri góly alebo dať súperovi jeden gól medzi nohy, vtedy ide o tzv. KO a hráč vyhráva 4:0.

Trafíte sa štyrikrát alebo sa pokúsite nastreliť „jasle“? Vyskúšajte si, aké je to hrať na päťmetrovom ihrisku už v sobotu 18. júna od 9:00 – 17:30 hod. v Banskej Bystrici v rámci projektu Futbal v meste. Viac informácií získate na https://www.1vs1futbal.sk/.

Zdroj: Tím 1vs1 Tour, Foto: 1vs1