Barani uhrali v Miškovci bod, neuspeli v samostatných nájazdoch + HLASY

ŠPORT
0 /

Banskobystrickí hokejisti cestovali v nedeľu na zápas 43. kola Tipos extraligy do Miškovca s cieľom bodovať. Napokon sa im to podarilo aspoň čiastočne po remíze v riadnom hracom čase. V samostatných nájazdoch boli totiž úspešnejší domáci. Naši chlapci si teda odvážajú z Maďarska domov aspoň jeden bod.

Domáci vstúpili do stretnutia lepšie, do vedenia ich mohol dostať Walker. V samostatnom nájazde však stroskotal na našom brankárovi Belányim. Miškovec hral potom aj prvú presilovku v zápase, ale do vedenia išiel až po jej skončení. Walker sa predral obranou Bystričanov a bekhendovým zakončením nezadržateľne skóroval – 1:0. V 16. minúte „barani“ vyrovnali, keď Martin Faško-Rudáš presne zakončil po úniku, hoci ho bránil stíhajúci domáci obranca. Barani potom hrali presilovku, ale počas nej ušiel Vas a jeho prihrávku premenil Csányi – 2:1.

V druhej tretine kúskovali hru časté vylúčenia, po jednom z nich mal veľkú šancu vo vlastnom oslabení náš kapitán Ďatelinka. Jeho strelu Adorján zlikvidoval. Bystričania potom mali výhodu presilovky, ktorá trvala len 22 sekúnd. Lamper naservíroval puk Brianovi Ihnačákovi a ten zakončil do prázdnej bránky – 2:2.

V tretej tretine mohli domáci rozhodnúť o víťazstve. Ale najskôr nepremenil vynikajúcu príležitosť Rundkvist a po ňom ani Walker. Zachránil nás Belányi a zápas tak išiel do predĺženia. V ňom mali hokejisti spod Urpína možnosť hrať v početnej výhode, ale nepresadili sa. V samostatných nájazdoch sa viac darilo Miškovcu, rozhodujúci premenil Galanisz – 3:2.

Fakty o zápase:

DVTK Miškovec – HC ´05 Banská Bystrica 3:2 pp a sn (2:1, 0:1, 0:0 – 0:0, 1:0)

Góly: 12. Walker (Anderson, Vas), 19. Csányi (Vas), rozh. nájazd Galanisz – 16. Faško-Rudáš (Ihnačák, Belányi), 34. Ihnačák (Lamper). Rozhodovali: T. Orolin, Korba – Janiga, Ordzovenský, vylúčení na dve min.: 7:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, bez divákov.

Zostavy:     

Miškovec: Adorján – Wehrs, Fredriksson, Szirányi, Kiss, Göz, Láda, Vojtkó, Habodás – Walker, Vas, Anderson – Csányi, Galanisz, Magosi – Miskolczi, Rundkvist, Lövei – Ritó, Galajda

Banská Bystrica: Belányi – Breton, Crevier-Morin, Cardwell, Ďatelinka, Žiak, Bdžoch, Ganz – J. Sukeľ, Ihnačák, Faško-Rudáš – Kabáč, Tamáši, Lamper – Vašaš, Sojka, D’Aous – K. Gabor, Dvorský, Výhonský – Mlynarovič

Hlasy po zápase:

Viktor Tokaji, tréner DVTK Miškovec: „Krása hokeja je, že v takto dobrých zápasoch môžeme výsledok otočiť vo svoj prospech, tak ako v piatok. Ukazuje sa charakter tímu, náš prístup bol vynikajúci. Chalani si sami dokázali, že ak hráme 60 aj 65 minút sústredene, môžeme mať šancu proti komukoľvek. Teraz sme udržali nažive naše šance, to je najdôležitejšie. Sme v ťažkej situácii, nielen z hľadiska bodov, pretože viac hráčov trápia zranenia, ale každý sa k tomu postavil čelom. Attila a obrana dosiahli v posledných dvoch zápasoch veľký pokrok, taktiež sme lepší v zakladaní útokov, ale máme málo času na ich zdokonalenie, pretože hráme zápas každé 2 – 3 dni.“

Autor: (bat), Foto: FB DVTK