Barani sa predstavia na Kordíckom extréme

ŠPORT
0 /

Budúcu sobotu 20. júla ponúkne priaznivcom behu svoje siedme pokračovanie známy Kordícky Extrém. Aj tentoraz bude za účasti našich hokejových ´baranov´.

HC ´05 i Clinic Banská Bystrica sa v tomto ročníku stal hlavným partnerom podujatia. Informuje o tom na svojej oficiálnej internetovej klubovej stránke.

„Aj napriek tomu, že mužstvo má naplánovaný oficiálny zraz pred sezónou až na 22. júla, už tradične sa mnohí naši hráči predstavia aj na Kordíckom Extréme. Budú si tak môcť otestovať fyzickú pripravenosť, ale zároveň aj potešiť fanúšikov a účastníkov podujatia,“

– uvádza sa na webe HC ´05.

Podujatie na Kordíkoch organizuje už tradične Marathon BB Tour. A predstavuje ho i týmito slovami:

Kto si tieto preteky nespútanou divočinou hrebeňom Kremnických vrchov raz vyskúša, natrvalo si ich zamiluje. Pomalé a náročné výbehy, prudké technické zbehy, panoramatické výhľady zo Skalky do hlbokých dolín. Táto osudová láska rozhodne nie je na žiadnej zo svojich tratí obyčajná.“

Na aktívnych účastníkov tohto podujatia čaká 26,4 km kráľovský okruh, ktorý bežcov prevedie celým hrebeňom a má o čosi viac, než všetko, čo kvalitná krosová šialenosť má mať. Tradícia Kordíckeho Extrému počíta vždy so špeciálnym darčekom pre každého, kto prejde cieľom tejto kráľovskej kategórie. Tento rok to bude jedinečná skvelá finisherská čelenka s motívom podujatia a označením „26km finisher“. Túto trofej si nemožno kúpiť, ani ju získať inak – jedine odbehnutím tejto viac než 26 km trate hrebeňom Kremnických vrchov. Počet štartujúcich na kráľovskom okruhu je limitovaný, takže sa treba čím skôr prihlásiť – zaregistrovať.

Kratší 11,7 km okruh je naopak ideálny pre všetkých, ktorým stačí pre šťastie hodinový beh, rýchla desiatka, či piánko polmaratón a vedia si vychutnať svieži lesný vzduch.

Štartovacia výzva na 5,3km ponúka rýchlu zábavu ako život – raz do kopca a raz z kopca. Behať samozrejme budú aj chrústi do 5 rokov. Všetkých na koniec spojí už legendárna „cieľová rovinka“.

Čo sa týka hokejových ´baranov´, tí so sebou vezmú na Kordíky aj majstrovský pohár a nebude tak chýbať možnosť odfotiť sa, či nechať si podpísať suveníry. Pre najmenších bude pripravené aj provizórne ihrisko, kde si môžu s hráčmi Banskej Bystrice trochu “ťuknúť” a zabaviť sa.

Hokejisti HC ´05 iClinic pobežia trať dlhú 5,3 kilometra. Pre účastníkov bude po dobehnutí pripravený v cieli chutný guláš a menšie občerstvenie. Všetky podstatné informácie nájdete na stránke Marathon Tour BB.

Autor: (job), Foto: facebook, ilustračné