Zaujímavý program Hudobného átria v ŠVK na január s február 2018

KULTÚRA
3 /

Vážení milovníci hudby, prijmite pozvanie Hudobného átria Štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici na najbližšie podujatia v januári a februári, vstup je voľný.

Januárový KLUB NAVŽDY 27

Audiovizuálna výstava mapujúca tvorbu rockových a bluesových hudobníkov,  ktorých život skončil neočakávane v dvadsiatich siedmich rokoch.

Súčasťou podujatia je ponuka projekcií, ktoré  sa uskutočnia vždy v stredu o 16:00 hod:

17. 1. 2018  Jimi Hendrix (100 min.,anglické znenie s českými titulkami)

Filmový dokument o živote a hudobnej dráhe legendárneho gitaristu zaznamenáva jeho koncerty, ale aj spomienky rodiny, priateľov, ako aj muzikantov Erica Claptona, Micka Jaggera a ďalších na najväčšieho gitaristu všetkých čias. Ide o prvý hudobný záznam vo formáte Dolby 5.1, ktorý pripravil pôvodný Hendrixov zvukový inžinier Eddie Kramer.

 24. 1. 2018  Kurt Cobain: About a Son (93 min., anglické znenie s českými titulkami)

Dokumentárny film opisujúci frontmana skupiny Nirvana jeho vlastnými slovami. Rozsiahlu sériu Cobainových spovedí dotýkajúcich sa všetkých stránok jeho života a tvorby natočili rok pred jeho smrťou. Film bol uvedený na mnohých filmových festivaloch a bol nominovaný na ocenenie Independent Spirit Trust than Fiction Award venované nezávislým tvorcom.

 31. 2018  Amy Winehouse: I Told You I Was Trouble – Live in London (150 min.)

Jeden z najzaujímavejších speváckych objavov britskej hudobnej scény uplynulých rokov.  Koncert speváčky s podmanivým hlasom, inšpirovanej  jazzom a bluesom, o. i. zaznamenáva aj slávne skladby„Tears Dry on Their Own,“ „Addicted,“ „You Know I’m No Good,“ „Back to Black,“ „He Can Only Hold Her,“ „Love Is a Losing Game“.

Program na február

Britská hudobná scéna – projekcie v stredu o 16:00 hod.:

 7. 2. 2018Roger Waters: The Wall

Hudobno-zážitková road-movie zo svetového koncertného turné zakladajúceho člena legendárnej britskej skupiny Pink Floyd.

14. 2. 2018George Michael: Live in London

Prvý a jediný živý záznam z koncertu britského speváka Georga Michaela, ktorý zároveň zachytáva jeho posledné koncertné turné z roku 2008.

21. 2. 2018 Andy Summers: Can’t Stand Losing You

Filmový dokument, natočený podľa spomienok brilantného gitaristu Andrew „Andyho“ Jamesa Summersa, mapuje jeho život a sprevádza obdobím nadvlády skupiny THE POLICE.

28. 2018 o 15:00 hod.  Za hudobnou kultúrou do sveta so štipendiom

Informačný seminár v spolupráci so SAIA, n. o. o možnostiach štúdia hudby v zahraničí.

Pre školy a organizované skupiny ponúka Hudobné átrium ŠVK Lazovná 9 projekcie podľa výberu v dohodnutých termínoch. Kontaktujte: hudobneatrium@svkbb.eu, tel: 048/47 107 44, www.svkbb.eu. Otváracie hodiny sú pondelok – piatok 10:00 – 17:00 hod.

KLUB 27

Zdroj: Ingrid Guzmická, Foto: ilustračné