ROCKSCAPE 2017: Stromboli s Bárou Basikovou a Horkýže Slíže priamo v centre mesta

KULTÚRA
2 /

Festival ROCKSCAPE sa po troch rokoch na banskobystrickom amfiteátri presúva do centra mesta – na Hornú ulicu. Počas troch festivalových dní 21. – 23. júna 2017 tu vyrastie pódium, oddychové zóny a ožije aj záhrada pri vile Dominika Skuteckého.

Piaty ročník festivalu odštartuje už v piatok 23. júna, kedy sa v priestoroch Klubu 77 predstaví šesť kapiel tvrdšieho razenia. Okrem domácej scény privítame kapelu INCARNIT zo Švédska a hardcorovú päticu KONFRONT z Prahy.

Sobotný program začína už o 17:00 hod. Na hlavnom pódiu fanúšikov do nálady dostane prešovská kapela HEĽENINE OČI. Toto pódium, postavené priamo na Hornej ulici, bude hostiť to najlepšie z domácej scény. O siedmej večer sa môžu návštevníci tešiť na headlinera sobotného programu, nitriansku recesistickú štvoricu HORKÝŽE SLÍŽE. O 21:00 hod. si zatancujú na PARU a tí, ktorí ešte budú mať funkčné hlasivky, si pred polnocou budú môcť zaspievať najväčšie hity spolu s kapelou CHIKI LIKI TU-A.

Klub 77 bude slúžiť ako stage B, kde sa počas večera predstavia menej známe, ale určite nemenej kvalitné kapely: gitarista Slobodnej Európy so svojim sólovým projektom SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL, rock’n’rollovo naladený kontrabas ukážu Mr. TEDDY & The SIDEKICKS z Martina a v rámci invázie prešovských kapiel vystúpi aj N3O AKUSTIKA. Záver večera bude v znamení Balkan Beat Party pod vedením sympatického dua MALALATA.

Nedeľný program bude rovnako bohatý. V spolupráci so Stredoslovenskou galériou pripravili organizátori od 9:00 hod. piknik v záhrade vily Dominika Skuteckého s voľným vstupom. Okrem rôznych aktivít pre deti i dospelých sa môžu návštevníci tešiť na autorské čítanie Braňa Jobusa a koncert VRBOVSKÝCH VÍŤAZOV, ktorí predstavia svoj netradičný priemyselný folklór, zahraný na bizarných vlastnoručne vyrobených hudobných nástrojoch. Ďalej vystúpi aj domáce Mestské divadlo – DIVADLO Z PASÁŽE s úspešnou divadelnou rozprávkou Na paši.

„Od 16:00 hod. sa Horná ulica opäť uzavrie a vstup do areálu bude možný len s platným festivalovým lístkom. Vrcholom nedeľného programu bude vystúpenie českej legendy STROMBOLI v najlepšej zostave s Michalom Pavlíčkom, či Bárou Basikovou. Pôjde o prvý z dvoch koncertov, ktoré táto kapela na Slovensku odohrá a banskobystrickému divákovi sa predstaví presne po tridsiatich rokoch,“

hovorí hlavný organizátor Rasťo Škrinár.

Okrem Stromboli uvidia fanúšikovia dobrej hudby mladé talenty z Hudobno – tanečného štúdia Zvolen, domácu hard – rockovú formácia PEACOCK BALL a festival uzavrie legendárna bluesová kapela ZVA 12 – 28 BAND.

Kapacita festivalového areálu je oproti minulým ročníkom menšia, ale zážitok bude o to intenzívnejší, keďže koncerty priamo v historickom centre Banskej Bystrice budú mať určite jedinečnú atmosféru. Jednodňové vstupenky a festivalové permanentky je možné zakúpiť v sieti www.predpredaj.sk.

 

 

 

 

.

Zdroj: ROCKSCAPE 2017, Foto: ilustračné