Parket na festivale The Legits Blast rozžeravilo skoro 1000 tanečníkov z vyše 70 krajín sveta

KULTÚRA
0 /

Mesto v srdci Slovenska zažilo včera poriadnu tanečnú nálož. V priestoroch banskobystrického nákupného centra Europa sa stretlo dokopy viac ako 900 súťažiacich tanečníkov. Títo si zmerali svoje sily v rámci svetoznámych projektov Outbreak Europe a Undisputed. Počas tanečných battlov festivalu The Legits Blast sa bolo na čo pozerať.

Horné parkovisko Europa SC sa zaplnilo v priebehu poludnia stovkami tanečníkov. Bboys a bgirls z celého sveta súťažili v kvalifikačných tanečných súbojoch o postup do TOP 16 v štyroch kategóriách – bboys 1vs.1, bgirls 1vs.1, a battle 2vs.2 v kategorii kids a dospelých.

Z napínavých súbojov plných najrôznejších krkolomných póz sa nakoniec z Central Slovakia Stageu, Garage Stageu a Ministry of Fun Stageu prebojovalo 16 najlepších z najlepších, v mužskej kategórii 1vs.1 sa to podarilo napríklad aj slovenskému bboyovi Twisterovi.

Battle tých najlepších z najlepších začína v sobotu 29. júla o 13:00 hod. Battle elitných tanečníkov pritiahli vlani na podujatie návštevníkov zo 72 krajín sveta. Či sa podarí prekonať tento doterajší rekord sa dozvieme až počas posledného dňa festivalu, počas ktorého čaká na verejnosť a nadšencov hip-hopovej kultúry trošku iný program.

Okrem finálových tanečných súbojov sa v sobotu na Orange Music Live Open Air Stagei predstavia aj obľúbení domáci a zahraniční interpreti. Koncertní fanúšikovia sa môžu tešiť postupne na vystúpenia PJ&Funkdat, rapera Supu s Jožisom Engererom, svoju šou Domáce potreby predstaví Vec, Tono S., Škrupo a Joe Trendy a po nich na pódium vystúpi české zoskupenie PSH.

Po krátkej pauze sa diváci dočkajú aj slovenského headlinera Rytmusa, ktorý sa predstaví za sprievodu kapely Opostaris Band. Zlatým klincom koncertov bude rapová nálož od amerických interpretov R.A. The Rugged Mana a dvojice Onyx. Je sa na čo tešiť, tak to nepremeškaj, príď na festival The Legits Blast aj dnes a zaži skutočný hip-hop!

Lístky za zvýhodnenú cenu v predpredaji kúpiš ešte do 14:00 tu: https://goo.gl/1oubfS.

 

Zdroj: The Legits Blast, Foto: ilustračné