Noc divadiel 2023 môžete v sobotu 18. novembra zažiť aj v Banskej Bystrici a okolí

KULTÚRA
0 /

Divadelný ústav pozýva divadelníkov a divadlá na 14. ročník celoslovenského podujatia európskeho významu Noc divadiel 2023, ktoré sa uskutoční v sobotu 18. novembra 2023. Noc divadiel je európske podujatie prezentujúce divadlo tvorivým spôsobom v netradičnom časovom rozpätí.

Ako už býva zvykom, tretiu novembrovú sobotu môžu diváci skúmať, objavovať, zapájať sa do diania alebo sa len jednoducho príjemne usadiť a vnímať umenie po celú noc. Do Noci divadiel 2023 sa zapojí 58 divadiel, kultúrnych centier či umeleckých škôl v 30 mestách a obciach po celom Slovensku.

Tohtoročná Noc divadiel má podtitul Sen noci divadelnej. V meste pod Urpínom môžete 18. novembra 2023 zavítať do Bábkové divadlo na Rázcestí/Puppet theatre at the Crossroads, DIVADLO POD BALKÓNOM či Divadlo Štúdio Tanca. Svoje brány budú mať otvorené aj Štátna opera Banská Bystrica a Divadlo Akadémie Umení.

Za umením si však môžete odskočiť napríklad aj do neďalekého Zvolena. V Divadlo Jozefa Gregora Tajovského (DJGT) sú pre vás pripravené až tri zaujímavé predstavenia. Program je dostupný na: https://www.nocdivadiel.sk/program/2023/zvolen.

Síce opačným smerom, ale tiež „na skok“ si na svoje prídete aj v obci Medzibrod. Potulné dividlo J+T vám totiž predvedie celovesmírnu premiéru predstavenia (Temer) kompletná slovenská divadelná klasika za +- 60 minút.

Príďte sa na vlastné oči a uši presvedčiť, že v Banskej Bystrici i okolí máme množstvo pekných a zaujímavých miest, kde sa kultúra tvorí a prezentuje.

Zdroj: (tom) a mesto BB , Foto: ilustračné