Navštívte GASTRO WORKSHOPY s Petrom Kulhánym už túto sobotu                           

KULTÚRA
0 /

Chceli by ste vedieť kedy a kde sa po prvýkrát začal používať pri stolovaní príbor? Pod akými jedlami sa prehýbali stoly bystrických mešťanov? Aké rady dostali gazdinky od Terézie Vansovej v jej kuchárskej knihe?

Výstava Dobrú chuť ctihodní mešťania

Predtým, než si sadnete so svojou rodinou k stolu, by ste rozhodne nemali vynechať najnovšiu spoločenskovednú výstavu Dobrú chuť, ctihodní mešťania! v Thurzovom dome.

Ak sa zároveň chcete pozrieť na prsty jedného z najlepších šéfkuchárov v Banskej Bystrici – Petra Kulhányho, prijmite pozvanie Stredoslovenského múzea na pripravené gastro workshopy so spomínaným šéfkuchárom bez čapice.

Zažite kulinárske umenie špičkového šéfkuchára

„Pre návštevníkov Thurzovho domu sme pripravili v spolupráci so šéfkuchárom Petrom Kulhánym gastro workshopy, na ktorých sa účastníci kurzu počas leta naučia pripravovať Cisársky trhanec alebo Ravioli plnené mascarpone so šalviovým maslom,“

pozýva kurátor výstavy Filip Glocko.

Každú druhú sobotu o 16:00 hod. tak návštevníci Thurzovho domu  v cene vstupenky na výstavu zažijú gastronomické umenie v podaní špičkového šéfkuchára. Prvý workshop je už túto sobotu!

Program sobotňajších gastro workoshopov s Petrom Kulhánym

27.6.2015 Ravioli plnené mascarpone so šalviovým maslom
11.7.2015 Cisársky trhanec
25.7.2015 Ravioli plnené mascarpone so šalviovým maslom
08.8.2015 Cisársky trhanec
22.8.2015 Ravioli plnené mascarpone so šalviovým maslom
05.9.2015 Cisársky trhanec

Do zjedenia v Thurzovom dome, priatelia.

Zdroj: SSM BB, Foto: Mirka Chabadová