Na mestskom plese sa vyzbieralo 2760 eur, pomôžu komunitným centrám

KULTÚRA
0 /

Tohtoročnú plesovú sezónu v Banskej Bystrici už tradične otváral Charitatívny ples mesta 12. januára v Hoteli Lux. Slovíčko charitatívny nie je náhodné a naplnilo sa aj tentoraz.

Stalo sa tradíciou, že mestské plesy nie sú len spoločenským, ale aj charitatívnym podujatím. Výťažok z nich putuje na podporu tých, ktorí to potrebujú. Hostí na ples pozýval sám primátor mesta Ján Nosko.

Aj tento rok si organizátor pre svojich ctených hostí pripravil bohatý program, plný zvučných mien. Hlavnými hviezdami večera boli populárni speváci Michal DavidBeáta Dubasová David Mattioli. Ples moderovala dvojica dobre známa z televíznych obrazoviek  Michal Hudák a Marián Čekovský.

O tom, že dobrá vec sa podarila, informoval na sociálnej sieti banskobystrický primátor Ján Nosko slovami:

„Mestský ples nebol len o zábave, ale už po tretí raz mal aj charitatívny rozmer. Ďakujem všetkým hosťom, s ktorými sa nám podarilo vyzbierať peknú sumu vo výške 2760 eur. Tieto peniažky sme dnes rozdelili medzi Materské centrum Podlavice, Komunitné centrum Fončorda a Komunitné centrum Sásová. Treba si navzájom pomáhať.“

Banskobystrická plesová sezóna počas fašiangov pokračuje. Najbližšie to bude Univerzitný bál 26. januára v Hoteli Lux s hviezdmi večera Helenou Vondráčkovou, Richardom Rikkonom, Bercom Baloghom, Romanom Juraškom a ďalšími. Je chvályhodné, keď plesoví hostia popri zábave myslia aj na tých, ktorí si to nemôžu dovoliť a sú odkázaní na pomoc iných.

 

Autor: (tom) , Foto: FB primátora mesta