V sobotu je Deň Sásovej Rudlovej

KULTÚRA
1 /

Po roku sa obyvatelia najväčšieho banskobystrického sídliska opäť stretnú na svojom dni. Na ihrisku pod oporným múrom na Rudohorskej ulici sa koná v sobotu 27. júna 2020 šiesty ročník podujatia Deň Sásovej Rudlovej.

Organizátorom je Občianske združenie Urpín. Jeho predstaviteľ Miroslav Mirík Lupták hovorí:

Už po 6. krát sa stretávame na našom už tradičnom podujatí. V tejto pandemickej dobe prinášame trochu obohatenia pre obyvateľov sídliska a mesta Banská Bystrica. Aj keď trochu málinko v oklieštenom programe, ale zato s vynikajúcim koncertným zastúpením hudobných skupín a  spevákov.“

Deň Sásovej Rudlovej v sobotu 27. júna začína o 15:00 hod. na Rudohorskej ulici. Návštevníkom sa predstaví kultová rocková kapela Karpina z Bratislavy.

Skupina MotorscreaM z Veľkého Krtíša zahrá staršie skladby Motörhead, ale aj vlastnú tvorbu.

Zaspieva aj Banskobystričan s úžasným hlasom Matej Bartko, účastník semifinále Superstar 2018 a finále Košický poklad 2013.

Deti určite poteší vystúpenie detskej kapely Maya Gal Hanna. Táto skupina z Banskej Bystrice, ktorú  tvoria dvaja dospeláci a tri deti, hrá funky aj metal a pobaví aj vtipnými slovenskými textami piesní.

Nebude chýbať support. Koncert je verejný s voľným vstupom. Treba však dodržiavať hygienické opatrenia a rešpektovať pokyny usporiadateľov. Podujatie sa uskutoční za podpory mestskej časti Sasová – Rudlová a mesta Banská Bystrica. Len aby vyšlo počasie…

 

 

Autor: (dem), Foto: ilustračné