FOTO: Vo štvrtok sa na Námestí SNP váľal máj

KULTÚRA
0 /

Medzinárodný deň detí mal vo štvrtok 1. júna na bystrickom Námestí SNP  zaujímavý priebeh. Váľal sa máj, ktorý tu stál od 28. apríla.

Hlavným organizátorom tejto nezvyčajnej akcie bola  Okresná organizácia SMER – SD v Banskej Bystrici. Jej predseda Miroslav Čellár pre náš portál povedal:

„Keď sme stavali tradičný máj na našom Námestí SNP a kvôli počasiu sa neuskutočnil pripravený kultúrny program, sľúbili sme Banskobystričanom, že ho urobíme neskôr. Svoj sľub plníme dnes, symbolicky na MDD.“

Váľania mája sa zúčastnil aj podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini, ktorý k tomu uviedol:

„Dnes je MDD, ale v každom z nás zostáva kus dieťaťa, tak si tento deň užívame všetci bez ohľadu na náš vek. Veľmi ma teší, že naše mesto každým rokom rastie do krásy a právom sa o Banskej Bystrici hovorí, že je jedným z najkrajších miest na Slovensku.“

Bystrickú atrakciu, ktorou je váľanie mája, si nenechal ujsť veľvyslanec Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Andrew John Garth, ktorý bol v našom meste na návšteve. Prišla aj poslankyňa NR SR Jana Laššáková, prvý viceprimátor  Jakub Gajdošík a ďalší mestskí či regionálni poslanci.

Máj sa po odpílení podarilo zvaliť bez problémov.  O zábavu prítomných návštevníkov sa postarala Dychová hudba Železiarne Podbrezová, FS Radosť a FS Urpín. Nechýbalo malé občerstvenie, v centre mesta  v slnečnom počasí  vládla dobrá nálada.  

 

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová