FOTO: Veselé nedeľné MDD v Rudlovej – Sásovej ukončila až búrka

KULTÚRA
0 /

Nedeľné popoludnie na najväčšom banskobystrickom sídlisku Rudlová – Sásová patrilo tradičnému Medzinárodnému dňu detí  Na ihriskách pod oporným múrom na Rudohorskej sa zabávali stovky malých i veľkých Bystričanov.

Organizátori a partneri podujatia –  Mesto Banská Bystrica, Nezávislá občianska iniciatíva Náš domov Sásová, Saleziáni don Bosca, združenia Domka a Laura, Spoločenstvo a Občianska rada Rudlová – Sásová  v spolupráci s poslancami volebného obvodu Rudlová – Sásová, pripravili pre deti aj s ich rodičmi a starými rodičmi zaujímavý program.

Deti pri registrácii dostali kartičku s rozmiestnením stanovíšť a priestorom na získavanie pečiatok. Pozreli si  kultúrny program a potom absolvovali jednotlivé športové  disciplíny, ako bolo  preťahovanie lanom, trampolína, streľba futbalovou loptou do bránky a mnoho ďalších súťaží. Najväčší záujem bol o skákacie hrady i ďalšie atrakcie, maľovalo sa aj na tvár.  

Za predvedený výkon a šikovnosť dostávali deti na kartičku body a tie si potom vymieňali v priľahlom bare za sladkosti a občerstvenie. V kurze bola už tradične cukrová vata s kofolou. Deti mali tiež možnosť ryžovať zlato a odniesť si pravú zlatinku.

„Napokon som rád, že sme stihli túto tradičnú akciu pre rodiny s deťmi na našom sídlisku aspoň  do príchodu búrky, tak sme končili v najlepšom. Záujem bol veľký, verím, že malým i veľkým návštevníkom sa páčil pripravený program. Tešíme sa už na ďalšie MDD budúci rok,“

povedal pre náš portál člen miestnej občianskej rady Andrej Refka.

Spokojný s účasťou na tejto milej akcii bol aj mestský poslanec Michal Škantár, ktorého sme zastihli medzi deťmi:

„Vždy ma poteší keď vidím, že ľudia  prídu v hojnom počte na akcie organizované na našom sídlisku, ktoré podporujeme aj my poslanci a budeme v tom pokračovať. Myslím, že obyvatelia Rudlovej – Sásovej si to zaslúžia.“

Nebyť búrky, zábava na ihriskách Rudohorská pre všetky vekové skupiny by pokračovala ešte niekoľko chvíľ ďalej. Aktívnym Rudlovčanom a Sásovčanom  sa opäť podarilo zorganizovať výborné podujatie.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová