FOTO: V piatok to začalo, celý víkend pokračuje 365. Radvanský jarmok všetkých jarmokov

KULTÚRA
0 /

Najväčšiu banskobystrickú udalosť roka oficiálne otvorilo mesto v piatok o 18:00 hod. Jedinečnú atmosféru, ktorú so sebou Radvanský jarmok prináša, si môžete vychutnávať aj počas soboty a nedele. Pozrime sa, ako to vyzeralo v prvý piatkový deň jarmoku.

Barbakán

V priestoroch hradného areálu sa o 14:00 hod. uskutočnilo otvorenie Trhu tradičných remesiel, v rámci ktorého sú návštevníkom k dispozícii rôzne stánky s ľudovo-umeleckými výrobkami. O dobrú náladu sa postaral Folklórny súbor Urpín so svojím tanečno-hudobným vystúpením.

O hodinku neskôr si ľudia mohli vypočuť zaujímavý rozhovor o umeleckom odlievaní kovov s Martinom Jánošom a od 15:30 hod. si prišli na svoje predovšetkým deti, pre ktoré bola pripravená zábavná klauniáda s bábkami a kúzlam DIVADLO V KUFRI – TEATRO EN KORFO. Taktiež vystúpili DFS Prvosienka BB, Potulné divadlo J+T a hudobná kapela Ploštín Punk. .

Námestie SNP

Veselo bolo v piatok aj o kúsok nižšie, a to na priamo na najkrajšom slovenskom námestí. Tu odzneli tóny slovenského folklóru v prevedení Ľudovej hudby Juraja Pecníka  a Folklórneho súboru Partizán z Banskej Bystrice.

Po slávnostnom otvorení 365. Radvanského jarmoku primátorom Jánom Noskom sa na pódiu predstavila česká komediálna skupina Banjo Band Ivana Mládka.  Vyvrcholením piatkového včera bude vystúpenie českej speváčky Anety Langerovej.

Radvanský jarmok je v plnom prúde aj počas soboty

Jedno z najobľúbenejších podujatí Banskobystričanov, tradičný Radvanský jarmok, je v plnom prúde aj v sobotu. Užite si so svojimi priateľmi naplno pripravený program, ochutnajte jarmočné špeciality od stánkarov a zabavte sa na kolotočoch.

Trh tradičných remesiel a stánky s ľudovo-umeleckými výrobkami sa nachádzajú na Námestí Štefana Moysesa, Námestí SNP a v Dolnej ulici. Otvorené sú v sobotu od 9:00 do 20:00 hod., v nedeľu od 9:00 do 16:00 hod.

Stánky s občerstvením sa nachádzajú na Námestí Š. Moysesa, v Dolnej ulici, na Štefánikovom nábreží a Hronskom predmestí. Otvorené sú od piatka do nedele – od 9:00 hod. do polnoci.

Kolotoče na Štefánikovom nábreží sú k dispozícii od piatka do nedele od 9:00 hod. do polnoci, program pokračuje aj v sobotu na pódiách v centre mesta. Podrobný kultúrny program na všetky dni nájdete na: https://mestobbweb01storage.blob.core.windows.net/…/Rad…

Neodmysliteľnou súčasťou Radvanského jarmoku je rozmanitý sprievodný program vo viacerých lokalitách. Viac informácií nájdete na webovej stránke mesta: https://www.banskabystrica.sk/radvanskyjarmok/.

Samozrejmosťou sú aj tradičné špeciality či kolotoče. Všetci ste srdečne pozvaní. Príďte si užiť víkend plný tradícií, hudby, zábavy, dobrej nálady a priateľskej atmosféry. Počasie je ideálne.

Program 365. Radvanského jarmoku

Program 365. Radvanského jarmoku

Zdroj: (tom) a mesto BB , Foto: FB mesta