FOTO: Úspešný prvý ročník módnej Fashion show LA VIE na Ľupčianskom hrade

KULTÚRA
0 /

Na Ľupčianskom hrade sa konal májový 1. ročník módnej Fashion show LA VIE, ktorú pripravili mladí kreatívni ľudia z Banskej Bystrice. Večerné nádvorie zrekonštruovaného hradu sa pod vedením eventovej a svadobnej agentúry Madelaine premenilo na čarovné prostredie s prírodným motívom a nádychom luxusu.

Sólistka banskobystrickej Štátnej opera Katarína Procházková charakterizovala toto výnimočné podujatie slovami:

„Už samotné prostredie avizovalo, že pôjde o nevídaný večer plný zaujímavých spojení a hostitelia podujatia naozaj nesklamali.“

Projekt LA VIE vznikol zoskupením kreatívnych ľudí z Banskej Bystrice, ktorí spolu spolupracujú na rôznych projektoch už niekoľko rokov. Kreatívny tím tvorí eventová a svadobná agentúra Madelaine pod vedením Terézie Bevelaqua a Andrey Túčekovej, módna návrhárka Viera Futáková.

Ďalej je to spevácke zoskupenie Lamour so sólistkou Štátnej opery v Banskej Bystrici Katarínou Procházkovou a členkami telesa, ktorými sú Lenka Brodecová, Miriama Trembáčová a Zuzana Kurtulíková, Extravaganza Studio LV pod vedením, vlasového stylistu Lukáša Halamu, vizážistka Veronika Huťková, influencer a koordinátor projektu Viliam Lajgút.

Doménou večera a potechou pre milovníkov estetického cítenia boli jednotlivé módne prehliadky Viery Futákovej. Každá z nich predstavovala jedinečné umelecké dielo. Modelky predviedli modely na bežné nosenie, ako aj nádherné róby. Súčasťou prehliadky boli aj výstavné chrty, ktoré sa prešli po móle spolu s modelkami.

Jednotlivé modely predviedli modelky, účastníčky a víťazky Miss Slovensko, ktoré   líčila niekoľkonásobná majsterka Slovenska a vicemajsterka Európy v make-upe Veronika Huťková. Hlavu modeliek zdobili nádherné účesy vlasového stylistu Lukáša Halamu z Extravaganza Studio LV, ktorý divákom predviedol jedinečnú vlasovú show a to priamo na javisku.

Tento jedinečný večer začal bubnovou show Campana Batucada pod vedením Igora Holku. Po nich sa predstavilo spevácke zoskupenie Lamour, ktoré svojim spevom obohacovalo čas medzi jednotlivými módnymi prehliadkami, taktiež so sólistom Štátnej opery Dušanom Šimom a baletkami, či spevákmi zo zboru banskobystrickej Štátnej opery.

Sprievodné slovo mal na starosti mladý, charizmatický a talentovaný moderátor Marek Polomský.

Čarovný večer prebiehal v nádhernej, príjemnej, pokojnej a profesionálnej atmosfére na čom mal nemalú zásluhu aj koordinátor celého projektu Viliam Lajgút, ktorý sa o projekt staral nielen v reálnej ale aj v online rovine.

LA VIE kreatívny tím zaútočil na všetky zmysly divákov a predviedol pri Banskej Bystrici nezabudnuteľný večer. Sú ukážkou toho, že toto spojenie ľudí z rôznych oblastí, ktorí svoju prácu milujú dokáže fungovať a priniesť nevídané výsledky a pre diváka nezabudnuteľné zážitky. Ostáva nám už len tešiť sa na druhý ročník tejto fantastickej módnej show.

Tím LA VIE

Tím LA VIE

Zdroj: Katarína Procházková a (tom)  , Foto: LA VIE