FOTO: Divadlo Tamariki v Radvani O víle a škriatkovi

KULTÚRA
0 /

Banskobystrický Sídliskový večerníček zavítal v sobotu podvečer do Radvane. Na nádvorí Tihányiovského kaštieľa hosťovalo Divadlo Tamariki s hrou O víle a škriatkovi.

Na úvod trošku zaskočil najmenšie detí starý škriatok, ktorý si spomínal na príbeh hľadania víly v lese, ale svojím vzhľadom vyľakal niektoré detičky, ktoré sa rozplakali.

To však onedlho pominulo, keďže sa začal odvíjať zaujímavý rozprávkový dej v lese. Ten do hry vtiahol viaceré deti v hľadisku, ktoré sa schuti smiali na niektorých scénkach a radili mladému škriatkovi, čo má robiť pri hľadaní víly..

Postupne sa rozvinul krehký, voňavý príbeh, plný prekvapení a nezbedného chichotania, v ktorom škriatok a víla prezradili deťom tajomstvá prírody. Okrem škriatka a víly vystupovali v rozprávke ďalšie postavy, ako živý strom, slimák, krtko či líška.  

Deti zistili, že aj voda môže plakať, stromy rozprávať a kvety tancovať. Svet, v ktorom je dúha ešte farebnejšia a tráva ešte voňavejšia, kde za každým oblakom môžete spolu s hercami objavovať nové zvuky, farby a tajomstvá,.

Na záver sa deti od víly, ktorú škriatok napokon našiel, dozvedeli, že keď nechcú zobudiť v prírode 13. mesiac „čertober“, musia prírodu chrániť a starať sa o ňu.

Ďalší, počas týchto prázdnin posledný sídliskový večerníček, bude v sobotu 19. augusta o 17:00 hod. na sídlisku Podlavice. Divadlo Na Doske z Prešova uvedie hru Zachráňme Ruženku.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová