Druhý Mičinský pitvor v Hornej Mičinej na obzore

KULTÚRA
0 /

Od piatku 16. júna do nedele 18. júna sa v Hornej Mičinej uskutoční druhý ročník divadelno – hudobného festivalu Mičinský pitvor. Umelci prichádzajú s plným vrecom dobrej zábavy pre veľkých aj malých návštevníkov.

O čo ide

Len pár minút od ruchu mesta, stojíte na čarovnom mieste a nanovo prebúdzate svoje otupené zmysly. Zavriete oči a zhlboka sa nadýchnete. Tvár príjemne zohrieva letné slnko a z diaľky k Vám pláva veselá pieseň starej heligónky. Na jej zvuku, ktorý je každým taktom silnejší, sa nesie bezstarostný smiech aj škripot hrdzavej maringotky…

Konečne sú tu! A vy už viete, že na pár chvíľ sa stanete súčasťou ich dokonalého sveta… Sveta, ktorý nepozná žiadne prekážky ani pravidlá. A aj keď sa zastavia len na chvíľku, ich energia s Vami ostane mnoho ďalších dní. Otvorte oči… pristúpte bližšie… práve začíname… …bude to cirkus!

Festival Mičinský pitvor Vás aj vo svojom 2. ročníku poteší prvkami “Nového cirkusu”. Nečakajte v ňom drezúru smutných zvierat, ale nezabudnuteľné umenie veselých klaunov, akrobatov, hercov a hudobníkov. Pouličné vystúpenia Nového cirkusu prinášajú jedinečný kontakt s umením, vždy na inom mieste a vždy inak.

Umelci aj diváci sa stávajú neoddeliteľnou súčasťou predstavenia, ktoré je zakaždým svojou premiérou a zároveň aj derniérou. Koncept Nového cirkusu tak hmatateľne spája umenie a slobodu v jeden dokonalý celok.

Mičinský pitvor 2017

Už v piatok 16. júna podvečer začne námestíčku v Hornej Mičinej  naplno žiť a dýchať festivalom Mičinský pitvor. Stretnete sa so Šaškom Fjodorom a žonglérmi, nazriete do pripravených stánkov.

Pre deti akejkoľvek výšky a rodičov akejkoľvek hrúbky je určené predstavenie v podaní Divadla Teatro Tatro Cirkus Charms v šapito o 17:00 hod. Bude to doslova lahôdka pre ctiteľov akrobatického umenia! Balerína na lane, akrobati, neuveriteľné akrobacie na koni, žonglovanie popierajúce zákony fyziky, silní muži a silné ženy…

Od 18.00 hod sa bude odvíjať bohatý sprievodný program na námestíčku – Šaško Fjodor, Dávid Bílek, stánky, žonglérsky workshop a ďalší. O 19:00 hod pokračuje koncertom Kataríny KoščovejDaniela Špinera spolu s Mariánom, Martinom a Marekom Geišbergovcami v kulturáku. O 21:00 hod. príde Duo veselí krastafci a ich veselá ohňová show.

Deti si prídu  na svoje najmä v sobotu 17. júna v Detskom bloku na hornomičinskom futbalovom ihrisku. Čakajú ich rozprávky Ako sa Gašpar takmer kráľom stal (11.00 hod.) a Princ Bajaja (14:00 hod.), ktoré im z Hriňovej na rebriniaku dovezie Divadlo z domčeka.

Medzi rozprávkami to bude koncert pána Pánka (12:30 hod.). K tomu všetkému pribudne aj množstvo cirkusových aktivít pre deti aj dospelých, zóna so spoločenskými hrami Ihrysko, čítanie z knižky O chlapcovi, ktorý hľadal vôňu čokolády počas celého Detského bloku.

Program na ihrisku pokračuje ďalej a užívať si ho môžu zadarmo všetci, deti aj dospelí. Po tanečnom workshope Laca Cmoreja, ktorý začína o 15:00 hod., predvedú svoj Prasečí cirkus Bratři v tricku o 16:00 hod. a s ukážkami z cirkusovej školy sa predstaví CirKusKus o 17:00 hod.. Kompletný program s predpredajom vstupeniek na Mičinský pitvor 2017 nájdete na webovej stránke festivalu www.micinskypitvor.sk.

Koho uvidíte a s čím sa stretnete

V bohatom programe účinkujú:  Kristína Farkašová (ambasádorka festivalu), Katka Koščová, Dano Špiner, Geišbergovci, Korben Dallas, Lukáš Latinák, Marián Miezga, Róbert Jakab, Milan Ondrík, Martin Nahalka, teda vlastne celé Teatro Tatro (s predstaveniami Cirkus Charms a Prorok Ilja) , Laco Cmorej (tanečný workshop), Pánko (koncert pre deti).

Ďalej je to  Divadelný rebriniak s rozprávkami, čítanie z knižky O chlapcovi, ktorý hľadal vôňu čokolády, CirKus-Kus, Bratři v tricku, Šaško Fjodor, Duo kyselí krastafci a ich veselá ohňová show, Dávid Bílek, Pavol Seriš,Tomáš Hudák a Milan Sedliak (stand – up comedy spolu aj s Kristínou Farkašovou), cirkusantské workshopy, zóna so spoločenskými hrami Ihrysko, detský retiazkový kolotoč, cukrová vata, workshopy, káva na kolesách, stánky s občerstvením, pásikované tričká, tandemový bicykel a kopec ďalších aktivít pre celú rodinu…veselo bude!

Program festivalu

Piatok 16.6.2017

17:00 TEATRO TATRO Cirkus Charms (80minút) šapitó, vstupné: 10 / 6 €

19:00 Koncert Katarína Koščová, Daniel Špiner spolu s Mariánom, Martinom a Marekom Geišbergovcami Kulturák,  vstupné: 13 €

21:00 Duo veselí krastafci a ich veselá ohňová show námestíčko zadarmo Od 18.00 bohatý sprievodný program na námestíčku Šaško Fjodor, Dávid Bílek, stánky, žonglérsky workshop

Sobota 17.6.2017

11:00 – 15:00 DETSKÝ BLOK (ihrisko) Vstupné na celý detský blok 5 / 3 €

11:00 Divadelný rebriniak a rozprávka Gašpar takmer kráľom

12:30 Koncert Pánko

14:00 Divadelný rebriniak a rozprávka Princ Bajaja Počas celého detského bloku množstvo cirkusových aktivít pre deti aj dospelých, zóna so spoločenskými hrami Ihrysko, čítanie z knižky O chlapcovi, ktorý hľadal vôňu čokolády

15:00 Tanečný workshop Laco Cmorej (ihrisko) zadarmo

16:00 Bratři v tricku Prasečí cirkus (ihrisko) zadarmo

17:00 CirKus-Kus ukážky z ich cirkusovej školy (ihrisko) zadarmo

17:00 Stand up comedy (Kristína Farkašová, Tomáš Hudák, Milan Sedliak), vstupné: 8 €

18:30 TEATRO TATRO Prorok Ilja (120 minút) šapitó, vstupné: 25 €

19:00 Pavol Seriš a jeho pohybová komédia (50 minút) Kulturák zadarmo

20:00 Bratři v tricku Prasečí cirkus Námestíčko zadarmo

21:00 Korben Dallas (stage, ihrisko), vstupné: 10 €

Nedeľa 18.6.2017

18:00 TEATRO TATRO Prorok Ilja (120minút) šapitó, vstupné: 25 €

plagat micinsky pitvor

 

 

Zdroj: (dem), Foto: Mirka Chabadová a Mičinský pitvor